De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Van Grafische Vormgeving naar Motion Graphics. Grafische vormgeving is het visueel vormgeven van ideeën in verschillende media, met als doel om mensen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Van Grafische Vormgeving naar Motion Graphics. Grafische vormgeving is het visueel vormgeven van ideeën in verschillende media, met als doel om mensen."— Transcript van de presentatie:

1 Van Grafische Vormgeving naar Motion Graphics

2 Grafische vormgeving is het visueel vormgeven van ideeën in verschillende media, met als doel om mensen iets mee te delen. Dit vereist de inzet van zowel artistieke als technische vaardigheden. Bij grafische vormgeving wordt zowel visuele expressie als creativiteit nagestreefd in de presentatie van tekst en afbeeldingen. (wikipedia)

3 Motion Design • Vorm van grafisch ontwerp binnen de context van motion graphics als film, video of computer animatie. Voorbeelden zijn de typografie en graphics in filmtitels, of idents en leaders in tv-programma’s. • Door technologische ontwikkelingen actueel. • Motion designer is getraind in traditionele grafische vormgeving, maar ook getraind om elementen van tijd en ruimte binnen zijn expertise te implementeren.

4 Motion graphics are graphics that use video footage and/or animation technology to create the illusion of motion or rotation, graphics are usually combined with audio for use in multimedia projects. Motion graphics are usually displayed via electronic media technology, but may be displayed via manual powered technology (e.g. thaumatrope, phenakistoscope, stroboscope, zoetrope, praxinoscope, flip book) as well. (wikipedia)

5 Electronic media?

6

7 Electronic Media is een betrekkelijk nieuwe technologie, die constant ontwikkelt. In het begin kunnen de mogelijkheden van een nieuwe technologie je vaak afleiden van het doel waarvoor deze bedacht is…

8 …waardoor je leuke maar nutteloze produkten krijgt…

9

10

11 … of niet doorhebt wat de mogelijkheden van een nieuwe techniek werkelijk zijn…

12

13

14

15 Grafisch ontwerp - Typografie

16

17

18

19 Nederlandse grafisch ontwerpers, zoals Wim Crouwel spelen een grote in de ontwikkeling van de typografie.

20 Door middel van typografie kan je behalve een tekst vormgeven ook goed een idee overbrengen:

21

22

23

24

25 Een aparte tak: Infographics

26 De Londense metro: Nu …en in 1935

27 Infographics op TV

28 Geschiedenis van…. Rond 1800 worden al sequenties van snel op elkaar volgende grafische beelden vertoond om een illusie van beweging te creëren.

29 1800

30

31 Geschiedenis van…. Volgens de filmwereld bestaan Motion Graphics sinds 1955 Rond 1800 worden sequenties van snel op elkaar volgende grafische beelden vertoond om een illusie van beweging te creëren.

32 Saul Bass 1920 - 1996 Title sequences voor The Man With The Golden Arm (1955) Vertigo (1958) Anatomy of a Murder (1959) North by Northwest (1959) Psycho (1960) Advise & Consent (1962)

33 1955

34 Saul Bass was trouwens ook een heel goede grafisch vormgever en illustrator!

35 Compilatie van filmleaders door Saul Bass

36 Zie de tijdgeest

37

38 Geschiedenis van…. Volgens de Macworld Conference van 2003 is de kunstvorm van motion graphics ontstaan rond 1990 Volgens de filmwereld bestaan Motion Graphics sinds 1955 Rond 1800 worden sequenties van snel op elkaar volgende grafische beelden vertoond om een illusie van beweging te creëren.

39 Geschiedenis van…. Volgens de Macworld Conference van 2003 is de kunstvorm van motion graphics ontstaan rond 1990 Volgens de filmwereld bestaan Motion Graphics sinds 1955 Rond 1800 worden sequenties van snel op elkaar volgende grafische beelden vertoond om een illusie van beweging te creëren. Motion graphics zijn ontstaan rond 1920 als onderdeel van avantgarde kunst

40 Marcel Duchamp ‘Anemic Cinema’ 1926

41 Man Ray ‘Emak-Bakia’ 1926

42 Lotte Reiniger ‘The Adventures of Prince Achmed’ 1926 www.bfi.org.uk

43 Oskar Fischinger ‘Walking from Munich to Berlin’ 1927 ‘Circles’ 1933 www.re-voir.comwww.re-voir.com of www.usa.re-voir.comwww.usa.re-voir.com

44 Nederland heeft behalve in Grafische vormgeving ook een lange traditie in Motion Graphics vormgeving. De Station Calls van de VPRO uit de jaren 70, ontworpen door Jaap Drupsteen, (die van de mooie bankbiljetten) zijn een goed voorbeeld.

45 vpro-leaders-1

46 Sindsdien heeft de VPRO een reputatie met opvallende station calls. VPRO-leaders 3

47 In het ontwerp van station calls is sindsdien veel veranderd. Het nieuwe logo van Ben Heppener voor de AVRO

48 Motion Design • Vorm van grafisch ontwerp binnen de context van motion graphics als film, video of computer animatie. Voorbeelden zijn de typografie en graphics in filmtitels, of ileaders in tv-programma’s. • Door technologische ontwikkelingen actueel. • Motion designer is getraind in traditionele grafische vormgeving, maar ook getraind om elementen van tijd en ruimte binnen zijn expertise te implementeren.


Download ppt "Van Grafische Vormgeving naar Motion Graphics. Grafische vormgeving is het visueel vormgeven van ideeën in verschillende media, met als doel om mensen."

Verwante presentaties


Ads door Google