De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

1 Lifelong Learning Programme GRUNDTVIG Multilateral project INTEGRA Integratie kit voor Migranten – Basis taalvaardigheden om te kunnen omgaan met financiële.

Verwante presentaties


Presentatie over: "1 Lifelong Learning Programme GRUNDTVIG Multilateral project INTEGRA Integratie kit voor Migranten – Basis taalvaardigheden om te kunnen omgaan met financiële."— Transcript van de presentatie:

1 1 Lifelong Learning Programme GRUNDTVIG Multilateral project INTEGRA Integratie kit voor Migranten – Basis taalvaardigheden om te kunnen omgaan met financiële zaken

2 2 Over Integra In de huidige globale kennismaatschappij, waarin veranderingen zich steeds sneller opvolgen, komen migranten verschillende uitdagingen tegen voordat zij zich werkelijk onderdeel voelen van hun nieuwe omgeving. Met twee daarvan hebben bijna alle nieuwkomers te maken, te weten de taalbarrière en het gebrek aan kennis over financiële zaken.

3 3 Doel van het project Het doel is om samen met sociale partners, zoals migrantenorganisaties en financiële instellingen, een Europees netwerk te creëren van relevante organisaties die de integratie van migranten helpen te verbeteren op het gebied van taal en de basic financiële vraagstukken. Pressure Line zal zich focussen op het Nederlandse gedeelte van het project. Dit betekent analyse van de Nederlandse situatie, vertalingen naar het Nederlands en last but not least de vormgeving van het projectmateriaal en de website. Daarnaast zal Pressure Line zorg dragen voor een innovatieve manier van verspreiding van het ontwikkelde materiaal.

4 4 Doelgroepen De doelgroep van het project bestaat uit twee groepen migranten:  Migranten die binnen de EU verhuizen  Migranten van buiten de EU Producten Het uiteindelijke product dat ontwikkeld gaat worden is een integratiepakket, met daarin een woordenlijst van financiële termen en een gids over financiële zaken en bruikbare adressen.

5 5 Verspreiding De verspreiding van de ontwikkelde materialen vormt een essentieel onderdeel van het succesvol slagen van het project. Er zal een uitgebreid projectplan worden opgezet over hoe de verspreiding het meest effectief en met welke middelen te laten plaatsvinden. Voor in te zetten media valt te denken aan:  Website  Nieuwsbrieven  Mailings  Publicaties in tijdschriften/kranten  Posters  Flyers

6 6 Verwachte resultaten Het verwachte resultaat voor het INTEGRA project is het ontstaan van een Europees netwerk van gekwalificeerde trainers voor de verschillende migrantengemeenschappen, welke in staat zijn om vaardigheden en kennis over te brengen aan nieuwkomers. Het informatiepakket wordt breed ingezet als hulpmiddel en kan na verloop van tijd uitgebreid en/of aangevuld worden. En mensen zullen gemotiveerd worden om de informatie verder te verspreiden. 

7 7 Partners Soros International House - LT (coordinator) www.sih.lt www.sih.lt DIAN - Training and Management Activities – GR Dialoge language institute – DE www.dialoge.com www.dialoge.com IInstituto de Formacion y Studios Sociales IFES – ES www.ifes.es– www.ifes.es Milli Egitim Müdürlügü Diyarbakir – TR diyarbakir.meb.gov.tr The Smashing Times Theatre Company – IE www.smashingtimes.ie www.smashingtimes.ie EuroEd Foundation – RO www.euroed.ro www.euroed.ro DHE Solutions Ltd. – GB www.dhesolutions.co.uk www.dhesolutions.co.uk ACADEMY OF HUMANITIES AND ECONOMICS IN LODZ – PL www.wshe.lodz.pl www.wshe.lodz.pl  International House - BY (partner from third country) www.ih.by www.ih.by

8 8 Pressure Line www.pressureline.nl Pressure Line is een bureau voor visuele en creatieve communicatie. Onze specialisatie is grafisch ontwerp, maar ook voor opdrachten op het gebied van communicatie of promotie bent u bij ons aan het goede adres. Op eigen initiatief of in samenwerking met partners ontwikkelt Pressure Line diverse projecten op nationaal en internationaal niveau. Een van de projecten waar Pressure Line momenteel aan deelneemt is Integra.


Download ppt "1 Lifelong Learning Programme GRUNDTVIG Multilateral project INTEGRA Integratie kit voor Migranten – Basis taalvaardigheden om te kunnen omgaan met financiële."

Verwante presentaties


Ads door Google