De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Feedback van biculturele jongeren op vacatureprofiel Adviseur Zuiveren 1 Geen goed beeld bij de inhoud van de functie. Wat ga je nu doen? Waar liggen de.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Feedback van biculturele jongeren op vacatureprofiel Adviseur Zuiveren 1 Geen goed beeld bij de inhoud van de functie. Wat ga je nu doen? Waar liggen de."— Transcript van de presentatie:

1 Feedback van biculturele jongeren op vacatureprofiel Adviseur Zuiveren 1 Geen goed beeld bij de inhoud van de functie. Wat ga je nu doen? Waar liggen de uitdagingen (ambities, vernieuwing, verantwoordelijkheden) Als chemisch technoloog voel ik me voldoende aangesproken. Nog meer als er expliciet staat Chemisch Technologie Bewegen door de organisatie. Blijkbaar heb je vrijheid om dit te doen. Contact met verschillende afdelingen ene collega’s Zeg hier iets over het werken in teamverband. Dat spreekt aan. I.p.v. Afdeling bestaat uit 40 medewerkers. Dit wekt vertrouwen. ‘Veel jongeren gaan hier op af’. Vertalen naar ruimte voor balans privé/werk. Aangeven waarom je als werkgever dit belangrijk vindt. Werk dat aansluit bij de buitenpraktijk. Werk is niet te theoretisch. ‘Frisse blik’. Blijkbaar zien ze een meerwaarde voor jonge mensen zoals ik zonder werkervaring, maar met nieuwe kennis vanuit de universiteit Vooroordeel bestaat dat er weinig doorgroeimogelijkheden binnen de overheid zijn: dit is toch geen doodlopende weg? Wat zijn de doorgroeimogelijkheden? Eventueel extern. Waterschap als start van je loopbaan in de watersector. Ook vermelden wat het startsalaris is. (Ook omdat het relatief hoog is binnen de overheid) Expliciet vermelden dat je 0-5 werkervaring vraagt. Starters weten dan ook dat ze een kans maken. Noemen van namen van contactpersonen wekt vertrouwen dat je niet in een ‘sollicitatiemachine terecht komt waarin je toch geen kans maakt. Een ‘nieuwe’ functie: wat betekent dit? Mag ik iets helpen opbouwen? Kan heel aantrekkelijk zijn.. Als er bij de afdeling Zuiveren iets misgaat heeft dit consequenties voor natuur en milieu. Daarmee heb je een grote verantwoordelijkheid. Dit zou je naar voren kunnen brengen in de werving. Begin 2011 was er de grote brand in Moerdijk. Waarom niet aan de hand van deze calamiteit inzichtelijk maken wat het werk inhoudt en waar dus ook de uitdaging ligt. Bijvoorbeeld verwijderen en zuiveren van bluswater. Heeft iedereen op tv kunnen zien! Onduidelijke termen: P&C-cyclus, KAMVeel concreter en met voorbeelden. Welke ‘vraagstukken en ontwikkelingen’?, Welke ‘samenwerkingspartners’: hoe ziet de samenwerking eruit? Welke ‘toeleveranciers’ voor welke situaties? Wat voor uitzoekopdrachten? Dit maakt het werk wellicht extra interessant. Spreekt aan Neutraal Spreekt niet aan

2 Feedback van biculturele jongeren op vacatureprofiel Beleidsmedewerker m/v 2 Niet duidelijk wat de afdeling Beleid doet. Concrete voorbeelden van recente projecten zou prettig zijn Je schrijft beleid dat ook daadwerkelijk praktisch zal worden uitgevoerd ( je werk heeft nut en zal niet belanden in een stoffige kast zoals bij veel overheden). Reëeler neerzetten. Wat verdient een pas afgestudeerde echt met beetje werkervaring? Laat desnoods het salaris weg en benoem het als marktconform salaris en noem daarbij wel expliciet de aanvullende arbeidsvoorwaarden. Ik mis de achtergrond van een studie, welke universitaire studies komen in aanmerkingen? Laatste twee zinnen van paragraaf "Wij bieden" kunnen weg. Hierdoor worden meteen beperkingen gelegd aan de baan - het is beter dit te noemen in het gesprek dit kan misschien in een soort "badge" op de vacature geplaatst worden. Hierdoor lijkt het een prijs ipv een zinnetje. Wekt vertrouwen op. Ik vind het belangrijk om te groeien, in de vacature zie ik daar niks van terug. Wat kan ik bereiken binnen de waterschap als jong ambitieus professional? De komende tijd zal work-life balance een grote rol spelen. Veel allochtone studenten zijn opgevoed vanuit een hecht familiecultuur waardoor een evenwicht tussen werk en prive een belangrijk plaats inneemt. Dit is een tendens die zich ook doorontwikkeld bij autochtone werknemers Werken bij ene waterschap is werken in en unieke werkveld. Maar dat kan betekenen dat ik de opgedane kennis en ervaring maar beperkt kan meenemen naar een eventuele nieuwe job. Waterschap als start van een loopbaan in de watersector? Het internationale karakter is erg beperkt Spreekt aan Neutraal Spreekt niet aan


Download ppt "Feedback van biculturele jongeren op vacatureprofiel Adviseur Zuiveren 1 Geen goed beeld bij de inhoud van de functie. Wat ga je nu doen? Waar liggen de."

Verwante presentaties


Ads door Google