De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Meerjarenplan van de bouw van de St-Anna St Remi Kliniek Toelichting voor de commissie voor de Gezondheid van de GEMEENSCHAPPELIJKE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Meerjarenplan van de bouw van de St-Anna St Remi Kliniek Toelichting voor de commissie voor de Gezondheid van de GEMEENSCHAPPELIJKE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE."— Transcript van de presentatie:

1 Meerjarenplan van de bouw van de St-Anna St Remi Kliniek Toelichting voor de commissie voor de Gezondheid van de GEMEENSCHAPPELIJKE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE

2 PLAN 1° Voorstelling van de kliniek. 2° Context. 3° Strategisch plan.
4° Bouwplan.

3 1° Voorstelling St-Anna St-Remi is een algemeen ziekenhuis op de grens tussen Anderlecht en Molenbeek, in de buurt van: Het Weststation. De metrostation Jacques Brel (lijn 5) en Delacroix (lijn 2).

4 Het ziekenhuis is erkend voor 318 bedden:
C+D (chirurgie en geneeskunde). G (Geriatrie). E (Pediatrie). 26 M (Materniteit). 26 Sp (Revalidatie). 37 A+A1 (Psychiatrie) 318 waarvan 54 op de site van de kliniek van de Basiliek in het kader van een akkoord met CHIREC.

5 Akkoord met andere ziekenhuizen/instellingen:
Zeer performant materieel voor medische beeldvorming (64 barette-scanner, NMR) en voor scintigrafie (gammacamera). Akkoord met andere ziekenhuizen/instellingen: St-Jan voor de biologie (CEBIODI) en de cardiologie (BHC). CHIREC voor de oncologie. Het IPG voor de genetica. In het centrum van de Brusselse gemeenten met de sterkste bevolkingsgroei. In een zone met de kleinste aanwezigheid van ziekenhuizen.

6 Bevolkingsgroei in Brussel tussen 1989 en 2009

7 C.H.U. Brugmann site Horta: lits 631
C.H.U. Saint-Pierre site Césaer de Paepe: 108 lits HUDERF : 158 lits AZ VUB: 721 lits Neder-Over -Hembeek Laeken C.H.U. Brugmann site R.Astrid: 96 lits Valida: 185 lits C.H.U. Saint-Pierre site St Pierre: 401 lits Chirec site Basilique: 76 lits Institut Jules Bordet: 154 lits C.H.U. Brugmann site P. Brien: 127 lits Saint Jean: 503 lits SARE: 264 lits UCL St Luc: 975 lits Hôpitaux IRIS Sud site Joseph Bracops : 240 lits Cliniques de l’Europe site St Michel: 274 lits Erasme: 864 lits CHIREC site Parc Léopold: 189 lits Hôpitaux IRIS Sud Site Molière Longchamps : 288 lits Hôpitaux IRIS Sud site Baron Lambert : 48 lits CHIREC Site Edith Cavel: 297 lits Cliniques de l’Europe site des 2 Alices: 161 lits Cliniques de l’Europe site Ste Elisabeth: 311 lits - Hôpitaux PRIVES - Hôpitaux PUBLICS Hôpitaux IRIS Sud site Etterbek-Ixelles : 294 lits - Hôpitaux UNIVERSITAIRES

8 Evolutie sinds 2000 van het aantal geneesheren die in St-Anna St-Remi werken.

9 Aantal VTE ( voltijds equivalenten)

10 2° Context Veroudering van de bevolking en toename van de behoeften in de geriatrie, orthopedie en revalidatie. Steeds strengere ziekenhuisnormen: Scheiding van de circuits (volwassen/kinderen, ambulante patiënten/opgenomen patiënten). Ontwikkeling dagopnames. Tekort aan geneesheren en verplegers en dus noodzaak om de kliniek aantrekkelijk te maken.

11 Hogere eisen van de patiënten op het gebied van:
Informatie. Comfort (eenpersoonskamers, parkeerplaatsen, TV/internet, voeding, airco…). Snelheid (afspraken, ingrepen, …) Steeds meer bezoeken aan de spoeddienst. Snelle daling van de opnameduur. Uitbouw van daghospitalisatie (chirurgisch, oncologisch, psychiatrisch, geriatrisch).

12 Almaar duurdere uitrusting en almaar snellere veroudering van de technologie.
Noodzaak voldoende gewicht in de schaal te leggen tegenover almaar machtigere leveranciers. Periode van bezuiniging en bijgevolg streven naar besparingen.

13

14

15

16

17

18

19 3° Strategisch plan Doelstellingen:
De minimumgrootte te bereiken opdat de site op termijn levensvatbaar is namelijk 300 verantwoorde bedden (transfer van de medische activiteit van de Basiliek). Het comfort van de patiënten verbeteren : ruimere kamers en meer eenpersoonskamers. Betere arbeidsomstandigheden voor het verzorgend personeel : meer consultatielokalen, grotere werkruimten. De grote zorgeenheden die nauw samenwerken dichter bij elkaar brengen : orthopedie en revalidatie, materniteit en pediatrie. Daghospitalisatie uitbouwen en het operatiekwartier dienovereenkomstig aanpassan.

20 4° Bouwplan Benaming van de werken Tijdschema Waarvan subsidies
Bedragen alle belastingen inbegrepen zonder de kosten van de architecten en de algemene kosten Waarvan subsidies Meerjarenplan 1° Renovatie van pediatrie / 2° Aanleg van 264 parkeerplaatsen (met eigen middelen) 3° Uitbreiding en renovatie van de spoeddienst. 2011 4° Bouw van een nieuwe vleugel van m² (gebouw 500). 5° Heraanleg van de bestaande oppervlakten. 6° Uitbreiding van gebouw 300. Na 2015 Wordt bestudeerd

21


Download ppt "Meerjarenplan van de bouw van de St-Anna St Remi Kliniek Toelichting voor de commissie voor de Gezondheid van de GEMEENSCHAPPELIJKE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE."

Verwante presentaties


Ads door Google