De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. A. Robbertsen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. A. Robbertsen"— Transcript van de presentatie:

1 Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. A. Robbertsen
Schriftlezing: Joël 2: 1 – 2a Mattheüs 27: 33 – 50

2 Psalm 22: 1 en 2 Mijn God, mijn God, waarom verlaat Gij mij
Vers 1 Mijn God, mijn God, waarom verlaat Gij mij en blijft zo ver, terwijl ik tot U schrei, en redt mij niet, maar gaat aan mij voorbij? Hoe blijft Gij zwijgen? Mijn God, ik doe tot U mijn kreten stijgen bij dag, bij nacht. Tot U slechts kan ik vluchten, maar krijg geen rust, geen antwoord op mijn zuchten in klacht op klacht.

3 Psalm 22: 1 en 2 Nochtans, op U, o God die heilig zijt
Vers 2 Nochtans, op U, o God die heilig zijt en troont op lofgezangen, U gewijd door Israël dat Gij hebt uitgeleid, steunt ons vertrouwen, immers, de vaadren bleven op U bouwen, dat Gij hen naamt in heilige bescherming: Gij hebt, als zij U riepen om ontferming, hen niet beschaamd.

4 Psalm 22: 3 Maar ik, mijn God, lig machteloos terneer.
Vers 3 Maar ik, mijn God, lig machteloos terneer. Ik word vertrapt, ik heb geen leven meer. Meesmuilend gaan zij tegen mij tekeer, al die mij smaden. Zij raden mij, terwijl zij mij verraden: 'Zoek het bij God, geef Hem uw leed te dragen, Hij zal u redden naar zijn welbehagen', zo klinkt hun spot.

5 Psalm 143: 4 Verward, o HEER, zijn mijn gedachten.
Vers 4 Verward, o HEER, zijn mijn gedachten. Ik ben aan 't einde van mijn krachten en alle moed ontzonk mijn hart. Als Gij niet luistert naar mijn klachten, dan is het duister dicht en zwart.

6 Weerklank 145: 3 Mijn Heer die om mijn zonden in doem en duisternis
Vers 3 Mijn Heer die om mijn zonden in doem en duisternis ontluisterd en geschonden aan ’t kruis gehangen is, al ben ik U onwaardig, mijn toevlucht is uw naam, mijn redder, mijn genade o Jesu, zie mij aan.

7 Zingende Gezegend 146: 1, 4, 5, 6 O lam dat lijdt en duldt en draagt
Vers 1 O lam dat lijdt en duldt en draagt de straf die ons de vrede brengt, tot bloedens toe gestriemd, geplaagd geen rechter die U vrijspraak schenkt.

8 Zingende Gezegend 146: 1, 4, 5, 6 O Zoon des Vaders, Bar-Abbas,
Vers 4 O Zoon des Vaders, Bar-Abbas, o lam volkomen gaaf en goed, o arts die onze wond genas, vergiet Gij nu uw eigen bloed? 

9 Zingende Gezegend 146: 1, 4, 5, 6 Vers 5 Gij die geen kwaad met kwaad vergeldt, Gij strijdt met recht een goede strijd; geen domme kracht, geen bruut geweld, uw Geest alleen, die wint het pleit!

10 Zingende Gezegend 146: 1, 4, 5, 6 O Heer, wij kiezen niet voor U,
Vers 6 O Heer, wij kiezen niet voor U, maar Gij, die ons de vrede brengt, Gij kiest voor ons, kiest hier en nu, o rechter die ons vrijspraak schenkt!

11 ELB 289: 1, 2 en 3 Ik geloof in God de Vader
Vers 1 Ik geloof in God de Vader die een bron van vreugde is, louter goedheid en genade, licht in onze duisternis. Hij, de Koning van de kosmos, het gesternte zingt zijn eer heeft uit liefde mij geschapen en tot liefde keer ik weer.

12 ELB 289: 1, 2 en 3 Ik geloof in Jezus Christus
Vers 2 Ik geloof in Jezus Christus die voor ons ter wereld kwam. Zoon van God en Zoon des Mensen goede Herder, Offerlam. Door te lijden en te sterven groot is het geheimenis schenkt Hij mij het eeuwig leven, dat uit God en tot God is.

13 ELB 289: 1, 2 en 3 Ik geloof dat mijn Verlosser
Vers 3 Ik geloof dat mijn Verlosser door de dood is heengegaan en op Pasen God zij glorie uit het graf is opgestaan. Door het brood dit is mijn lichaam door de wijn dit is mijn bloed geeft de Vredevorst mij vrede, maakt Hij alle dingen goed.

14 ONDERWIJZING BIJ HET AVONDMAAL
De apostel Paulus beschrijft hoe onze Heer Jezus Christus het heilig Avondmaal heeft ingesteld: ‘In de nacht waarin de Heer Jezus werd uitgeleverd nam Hij een brood, sprak het dankgebed uit, brak het brood en zei: “Dit is mijn lichaam voor jullie. Doe dit, telkens opnieuw, om Mij te gedenken.” Zo nam Hij na de maaltijd ook de beker, en Hij zei: “Deze beker is het nieuwe verbond dat door mijn bloed gesloten wordt. Doe dit, telkens als jullie hieruit drinken, om mij te …… 

15 ONDERWIJZING BIJ HET AVONDMAAL
……gedenken.” Dus altijd wanneer u dit brood eet en uit de beker drinkt, verkondigt u de dood van de Heer, totdat Hij komt.’  In het heilig Avondmaal gedenken wij hoe onze Heer en Heiland Jezus Christus in de wereld is gekomen om ons te verlossen. Al weldoende ging Hij rond. Hij genas de zieken en vergaf de zondaars. Hij nam ons lijden op zich. Om onze zonden werd Hij doorboord. Hij ….. 

16 ONDERWIJZING BIJ HET AVONDMAAL
……werd mishandeld, maar verzette zich niet, en deed zijn mond niet open.  Hij werd gebonden - om ons te bevrijden. Hij werd ter dood veroordeeld, ja, tot de dood aan het kruis - om ons vrij te spreken. Hij heeft zich vernederd tot in de allerdiepste ellende en eenzaamheid. Met luide stem riep Hij toen: ‘Mijn God, mijn God, waarom hebt u mij verlaten’ - opdat wij door God aangenomen en nooit meer door Hem verlaten zouden worden. In

17 ONDERWIJZING BIJ HET AVONDMAAL
…….Christus zijn wij met God verzoend, toen Hij zei: ‘Het is volbracht.’

18 Gezang 360:1 en 2 (LvdK) Heer, wij komen vol verlangen,
Vers 1 Heer, wij komen vol verlangen, op uw roepstem naar uw dis, want door schuld met schrik bevangen zoekt ons hart vergiffenis: slechts in U bestaat ons leven, die uw bloed voor ons woudt geven; laat ons dan in brood en wijn met Uzelf gespijzigd zijn.

19 Gezang 360:1 en 2 (LvdK) Sterk ons wankelend vertrouwen,
Vers 2 Sterk ons wankelend vertrouwen, geef ons zelf wat Gij geboodt: dat wij met oprecht berouwen enkel rusten in uw dood; ja, vervul ons met uw krachten, opdat wij uw wet betrachten, zegen zo uw sacrament, dat ons hart U steeds meer kent.

20 Gezang 440: 1, 2 en 3 (LvdK) Ik heb de vaste grond gevonden,
Vers 1 Ik heb de vaste grond gevonden, waarin mijn anker eeuwig hecht: de dood van Christus voor de zonden, van eeuwigheid als grond gelegd. Die grond zal onverwrikt bestaan, als aarde en hemel ondergaan.

21 Gezang 440: 1, 2 en 3 (LvdK) Het is het eeuwige erbarmen,
Vers 2 Het is het eeuwige erbarmen, dat mijn besef te boven gaat, het zijn de liefdevolle armen, het is zijn hart, dat openstaat. Hij noodt de zondaar, Hij vergeeft die Hem het hart gebroken heeft.

22 Gezang 440: 1, 2 en 3 (LvdK) O afgrond, waarin alle zonden
Vers 3 O afgrond, waarin alle zonden verzinken en niet meer bestaan! O diep geheim van Christus' wonden, - het oordeel is te niet gedaan! O Heer, uw bloed roept voor altijd: barmhartigheid, barmhartigheid!

23 Gezang 195: 1 (LvdK) Nu valt de nacht. Het is volbracht:
Vers 1 Nu valt de nacht. Het is volbracht: de Heer heeft heel zijn leven voor het menselijk geslacht in Gods hand gegeven.

24 We verlaten in stilte de kerk


Download ppt "Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. A. Robbertsen"

Verwante presentaties


Ads door Google