De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Stimuleren van ondernemend gedrag

Verwante presentaties


Presentatie over: "Stimuleren van ondernemend gedrag"— Transcript van de presentatie:

1 Stimuleren van ondernemend gedrag
Themabijeenkomst Mentor Programma Friesland Stimuleren van ondernemend gedrag

2 Wat is ondernemerschap?
In je eigen kracht geloven; Initiatief nemen en op anderen durven afstappen; Nieuwsgierig en kritisch zijn; Creatief durven zijn; Kansen zien en grijpen; Problemen zelf aanpakken; Weloverwogen keuzes maken; Lef tonen en risico’s aangaan Zelf de regie houden; Jezelf laten zien en assertief communiceren

3 ondernemerschap 21st century skills

4 Waarom is dat zo moeilijk?
ondernemerschap Waarom is dat zo moeilijk? Een complexe wereld doet een groter beroep op ons ondernemerschap; We spiegelen onze ambities aan elkaar en stellen hoge eisen aan onszelf; Kansen zijn ongelijk verdeeld en niet iedereen heeft een netwerk om op terug te vallen; Een taboe op ‘falen’ zorgt voor onzekerheid; Een kwetsbaar zelfbeeld is minder weerbaar; Een marktsamenleving kan genadeloos afrekenen met ‘verliezers’.

5 ondernemerschap Hoe kunnen we helpen? Ondernemend gedrag benoemen en waarderen (ook al is het resultaat teleurstellend); Niet te veel adviezen geven maar de mentee leren vertrouwen op zijn of haar eigen kompas; Grote ambities hanteerbaar maken door kleine stappen te (h)erkennen; Helpen reflecteren op krachten en kwetsbaarheden; vragen naar eigen aandeel in leerproces; Helpen het netwerk van de mentee te vergroten; Verwachtingen van anderen helpen relativeren: het gaat om jou!

6 Vragen: Welk ondernemend gedrag herken je bij jouw mentee?
ondernemerschap Vragen: Welk ondernemend gedrag herken je bij jouw mentee? Wat houdt hem of haar tegen? Wat kun jij doen om het ondernemende gedrag van hem of haar te stimuleren?


Download ppt "Stimuleren van ondernemend gedrag"

Verwante presentaties


Ads door Google