De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De mate van ‘ziektelast’ bij mensen met COPD onder behandeling van de huisarts versus longarts Erik Bischoff, Laura Elbers, Tjard Schermer, Jan Vercoulen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De mate van ‘ziektelast’ bij mensen met COPD onder behandeling van de huisarts versus longarts Erik Bischoff, Laura Elbers, Tjard Schermer, Jan Vercoulen."— Transcript van de presentatie:

1 De mate van ‘ziektelast’ bij mensen met COPD onder behandeling van de huisarts versus longarts
Erik Bischoff, Laura Elbers, Tjard Schermer, Jan Vercoulen

2 Doel Ziektelast Licht Matig Ernstig Het vergelijken van de ‘ziektelast’ van patiënten met COPD onder behandeling van de huisarts versus patiënten onder behandeling van de longarts met behulp van de NCSI-methode .

3 Resultaten Percentage patiënten met ernstige problemen
Patiënten, percentage

4 Conclusie Verschillen tussen eerste en tweede lijn zijn minder groot als verwacht; Eén op de twee COPD patiënten onder behandeling van de huisarts lijkt een ernstige ‘ziektelast’ te ervaren; De ‘ziektelast’ uitgebreid in kaart brengen dient een belangrijk onderdeel te zijn van de COPD zorg in de eerste lijn.


Download ppt "De mate van ‘ziektelast’ bij mensen met COPD onder behandeling van de huisarts versus longarts Erik Bischoff, Laura Elbers, Tjard Schermer, Jan Vercoulen."

Verwante presentaties


Ads door Google