De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

VMBO (-LWOO) SCREENING Whita Sneep (zorgcoördinator DVC Lammenschans)

Verwante presentaties


Presentatie over: "VMBO (-LWOO) SCREENING Whita Sneep (zorgcoördinator DVC Lammenschans)"— Transcript van de presentatie:

1 VMBO (-LWOO) SCREENING Whita Sneep (zorgcoördinator DVC Lammenschans)

2 Doel workshop Leerkrachten en IB-ers van PO hebben een duidelijk en concreet beeld van wat vmbo-screeningsadvies inhoudt en hoe de route naar de Delta er uit ziet. Adviescommissie en VO scholen zijn op de hoogte van vragen/opmerkingen/ ervaringen PO mbt advisering (LWOO en screening)

3 Ervaringen? Communicatie en informatie Reacties Imagokwestie??

4 Adviescommissie Basisscholen melden leerlingen aan voor het PO-VO traject bij het Samenwerkingsverband. Op grond van de afgenomen testen en toetsen buigt een adviescommissie zich over de resultaten De adviescommissie stelt een pré-advies op. Zij bespreekt dit advies met de basisscholen. De basisscholen geven uiteindelijk het advies aan de ouders. Indien wenselijk kunnen basisscholen mondeling uitleg krijgen over het pré-advies. Let op! Screeningsadvies is dus niet de afname van het drempelonderzoek en de NIO in oktober ivm LWOO

5 Route screening Basisschool kan in het ZAF (zorgadviesformulier) aangeven of aan een screeningsadvies, en dus eventueel Delta, wordt gedacht. Dit kan op tabblad 4 van het ZAF worden aangegeven. Onbekend maakt onbemind: Geef het eerlijk en op tijd aan bij ouders indien er aan screening wordt gedacht. Wat betekent het? Hoe werkt het in de praktijk? Wat zijn de vervolgstappen qua onderwijs (Delta is een tussenstap!) verwijs door naar informatieavond (februari) bij de Delta. Ouders melden zich zsm aan bij (stam)school. VO school bepaalt of deze aan de ondersteuningsbehoeften kan voldoen en verwijst evt door naar Delta. Ondersteuningsbehoeften uit OKR zijn essentieel voor het opstellen OPP (ontwikkel perspectief plan) door VO.

6

7

8


Download ppt "VMBO (-LWOO) SCREENING Whita Sneep (zorgcoördinator DVC Lammenschans)"

Verwante presentaties


Ads door Google