De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Arjan Versluis & Edwin Vooijs. F. Liszt (1811-1886)

Verwante presentaties


Presentatie over: "Arjan Versluis & Edwin Vooijs. F. Liszt (1811-1886)"— Transcript van de presentatie:

1 Arjan Versluis & Edwin Vooijs

2 F. Liszt (1811-1886)

3 A. Rowley (1892-1952) Gezegend Hij die komt in de Naam van de Heer

4 Partita in oude stijl over het Duitse kerklied: ‘Straf mich nicht in deinen Zorn’ (Boetelied naar Psalm 6)

5 Moderne improvisatie over Psalm 97 (onberijmd)

6 97 1 De HEERE regeert, laat de aarde zich verheugen en vele kustlanden zich verblijden. 2 Donkere wolken zijn rondom Hem, gerechtigheid en recht zijn het fundament van Zijn troon. 3 Vuur gaat voor Zijn aangezicht uit en zet rondom Zijn tegenstanders in vlam. 4 Zijn bliksemflitsen verlichten de wereld, de aarde ziet ze en beeft. 5 De bergen smelten als was voor het aangezicht van de HEERE, voor het aangezicht van de Heere van heel de aarde. 6 De hemel verkondigt Zijn gerechtigheid en alle volken zien Zijn heerlijkheid. 7 Beschaamd moeten zijn allen die beelden dienen en zich op de afgoden beroemen. Buig u voor Hem neer, alle goden. 8 Sion heeft het gehoord en zich verblijd, de dochters van Juda hebben zich verheugd vanwege Uw oordelen, HEERE. 9 Want U, HEERE, bent de Allerhoogste over de hele aarde, U bent zeer hoog verheven boven alle goden. 10 U die de HEERE liefhebt, haat het kwade. Hij bewaart de ziel van Zijn gunstelingen, Hij redt hen uit de hand van de goddelozen. 11 Licht is gezaaid voor de rechtvaardige en blijdschap voor de oprechten van hart. 12 Rechtvaardigen, verblijd u in de HEERE; loof Hem ter gedachtenis aan Zijn heiligheid.

7

8 Impressionistische improvisatie over een landschapsfoto Genomen in Noorwegen ter hoogte van de poolcirkel in de zomer rond middernacht!

9 Romantische improvisatie over de Engelse Pinksterhymne ‘Come down, o Love divine’ - ‘Heil'ge liefdeskracht’ (NLB 673)

10 E. Vooijs (1970) - Opus 29 Vier elementen: 1. Aarde 2. Water 3. Vuur 4. Lucht Catskill Mountain House, The Four Elements van Thomas Cole

11 Edwin Vooijs

12 dank voor uw komst en graag tot ziens


Download ppt "Arjan Versluis & Edwin Vooijs. F. Liszt (1811-1886)"

Verwante presentaties


Ads door Google