De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hoe ziet mijn toekomstvisie eruit ?. Wat is Domotica ? Domotica is het domein van huiselijke elektronica. Het woord "domotica" is een samentrekking van.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hoe ziet mijn toekomstvisie eruit ?. Wat is Domotica ? Domotica is het domein van huiselijke elektronica. Het woord "domotica" is een samentrekking van."— Transcript van de presentatie:

1 Hoe ziet mijn toekomstvisie eruit ?

2 Wat is Domotica ? Domotica is het domein van huiselijke elektronica. Het woord "domotica" is een samentrekking van het Latijnse woord domus (huis) en elektronica. Domotica omvat alle apparaten en infrastructuren in en rond woningen, die elektronische informatie gebruiken voor het meten, programmeren en sturen van functies ten behoeve van de bewoners. Domotica houdt in dat sensoren instaan voor de bediening van actuatoren door tussenkomst van een processor of controller ofcomputer. Domotica zijn de mogelijkheden van de industriële bedrijfsautomatisering toegepast op een woning.

3 Een huishoudelijk proces

4 Ramen wassen Je ontkomt er niet aan en het is een wekelijkse bezigheid. Veel mensen vinden het niet leuk om te doen maar vinden het wel prettig als hun ramen er schoon en netjes uitzien.

5 De grote nadelen Mensen vinden hedendaags dat het ramen wassen nogal wat ongemakkelijkheden met zich meebrengt. Zo zijn er vaak problemen met ladders, hoogtes etc.

6 De oplossing De oplossing die ik bedacht heb voor het probleem ramen wassen is : de automatische ramenwasser. De bewoner kan zelf de ramenwasser bedienen door middel van zijn multifunctionele besturing. Zo kan hij de ramenwasser van richting laten veranderen en diverse spoelmethodes gebruiken.

7 De techniek Om ervoor te zorgen dat de ramenwasser zich kan verplaatsen over het raam worden er lichte magneten gebruikt die ervoor zorgen dat er raam niet beschadigt zal worden maar wel schoongemaakt kan worden. Ook zullen er in de ramenwasser verschillende sensoren / zenders geplaatst moeten worden zodat er gereageerd kan worden op de signalen die de bestuurder uitvoert. Deze signalen moeten er weer voor zorgen dat er in de ramenwasser bepaalde taken uitgevoerd worden bij het wassen van de ramen.

8 Systeemverwerking Het schoonmaken van de ramen door middel van enkele besturing. ↓ Het installeren en klaarmaken van de ramenwasser ↓ De ramen zijn schoongemaakt en de automatische ramenwasser kan opgeruimd worden.

9 Conclusies De automatische ramenwasser biedt dus volop mogelijkheden. Ook voor de grote oppervlaktes zou de ramenwasser gebruikt kunnen worden zoals bijvoorbeeld grotere flats. Als de techniek eenmaal zover is, lijkt het slecht een kwestie van tijd voordat de automatische ramenwasser multifunctioneel wordt gebruikt. Het biedt zowel uitkomst voor jongere als voor oudere huishoudens.


Download ppt "Hoe ziet mijn toekomstvisie eruit ?. Wat is Domotica ? Domotica is het domein van huiselijke elektronica. Het woord "domotica" is een samentrekking van."

Verwante presentaties


Ads door Google