De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

ESPRITPRIJS OLS De bijzondere geest, 2014 Pim Janssen, Paul Roberts en Steven Vissers.

Verwante presentaties


Presentatie over: "ESPRITPRIJS OLS De bijzondere geest, 2014 Pim Janssen, Paul Roberts en Steven Vissers."— Transcript van de presentatie:

1 ESPRITPRIJS OLS De bijzondere geest, 2014 Pim Janssen, Paul Roberts en Steven Vissers

2 ESPRITPRIJS 2014 ONTSTAAN 2014 ONTWIKKELING EN UITVOERING 2014 AANPASSING (2015) ALGEMEEN

3 ONTSTAAN 2014. SPONTANE INVULLING; TER STIMULERING OM MEER AANDACHT, VOOR EN AAN DE JEUGDLEDEN VAN HET MUZIEKKORPS BINNEN DE SCHUTTERIJ TE BEWERKSTELLIGEN EN DE WERVING VAN JEUGDLEDEN. UITGANGSPUNT IS DE KORPSGEEST, DE “ESPRIT DE CORPS”. Deze korpsgeest (esprit de corps) kan, als hij berust op werkelijke meerderheid van den troep, als hij behoorlijk gevoed en met bekwaamheid geleid wordt, in de hand des bevelhebbers een der onfeilbaarste middelen worden om den naijver op te wekken en buitengewone zaken te doen (vrij naar geschrift uit 1858). MET “Esprit de corps” WORDT HIER BEDOELD, DE SAMENWERKING TUSSEN DE LEIDINGGEVENDEN EN DE GROEP (MUZIEKKORPS), DIE ZICH TOT TAAKSTELLEN EEN OPTIMAAL OPERATIONEEL PRODUCT TE CREEËREN: DE MUZIEKUITVOERING! ACHTERLIGGENDE GEDACHTEN: JEUGD STIMULEREN OM LID TE WORDEN VAN HET MUZIEKKORPS VAN DE SCHUTTERIJ.

4 ONTWIKKELING 2014 2014 OLS BESTUUR GEEFT ENKELE PERSONEN OPDRACHT HET FENOMEEN ESPRIT PRIJS TE BESCHRIJVEN. VASTSTELLEN VAN CRITERIA. PRIJSBEPALING BEOORDELING

5 VASTSTELLEN CRITERIA 2014 De schutterij moet voor 1 april van het jaar een (jeugd) opleidingsplan indienen. Het muziekkorps dient onder leiding te staan van een gekwalificeerde muziekinstructeur. Het muziekkorps dient deel te nemen aan de mars wedstrijd op het OLS. Er dient minimaal 1 persoon uit te treden bij de solistenwedstrijden.

6 PRIJSBEPALING 2014 Het resultaat van de optocht (DEFILÉ) deelname wordt meegerekend en zal worden beoordeeld door een publieksjury. De winnaar van de Espritprijs mag de drie daarop volgende jaren niet meer deelnemen aan de wedstrijd Espritprijs. Het gemiddelde aantal punten van de solist(en), de punten van de muziekwedstrijd en punten van de publieksjury bij het defilé worden bij elkaar opgeteld en zijn bepalend voor de toekenning van de Espritprijs. Inhoudelijke wordt er niet gekeken naar het opleidingsplan. De winnaar van de Espritprijs krijgt een wisseltrofee. Bij inleveren van de wisseltrofee krijgt de winnaar een blijvende herinnering aangeboden. Verder krijgt de winnaar bedrag van 500 euro te besteden aan ontwikkeling/opleiding jeugd.

7 BEOORDELING 2014 Beoordelingscriteria voor de Espritprijs door de publieksjury aan het defilé zijn: Algemene indruk. Verhouding in muziekkorps Jeugd/volwassen leden. Presentatie

8 AANPASSING 2015 (DOOR MUZIEKCOMMISSIE) Theo Hoorens, Paul Roberts, Pim Janssen NA TWEE JAAR VAN UITVOERING EVALUEREN: KIJKEN OF HET PRAKTISCH UITVOERBAAR WAS MEENEMEN VAN POSITIEVE KRITISCHE REACTIES, WAT KUNNEN WE VERBETEREN? WORDT HET DOEL BEREIKT (aanwas jeugdleden)

9 UITVOERINGSAANPASSING 2015. DEELNAME CRITERIA PRIJSBEPALING BEOORDELINGSCRITERIA (publieksjury)

10 DEELNAME CRITERIA 2016 Om voor deze prijs in aanmerking te komen zijn er criteria vastgesteld: De schutterij dient voor 1 april per post een (jeugd) opleidingsplan in bij het secretariaat voor het OLS-feest. Het muziekkorps dient deel te nemen aan de mars- of concertwedstrijd op het OLS. Er dient minimaal 1 persoon uit te treden bij de solistenwedstrijden. De schutterij met muziekkorps neemt deel aan de optocht. De deelname aan optocht en defilé wordt meegerekend in de beoordeling (publieksprijs).

11 PRIJSBETALING 2016 Inhoudelijk telt het opleidingsplan mee voor het bepalen van de winnaar van de Espritprijs. Het resultaat van de beoordeling tijdens de deelname aan de muziekwedstrijd telt mee voor de eindscore. Het resultaat van de hoogst eindigende solist telt mee voor de eindscore. Solisten die deelnemen aan de wedstrijd “Uitvoering Signalen”, mogen eveneens deelnemen aan de reguliere wedstrijd solisten. De hier behaalde punten tellen wel mee voor de eindscore Espritprijs. Het resultaat van de beoordeling door de publieksjury aan het defilé telt mee voor de eindscore. De publieksjury bestaat uit 3 personen aan te stellen door de muziekcommissie

12 BEOORDELINGSCRITERIA (publieksjury) 2016 Beoordelingscriteria voor de Espritprijs door de publieksjury aan het defilé zijn: Algemene indruk. Verhouding in muziekkorps Jeugd/volwassen leden. Presentatie

13 ALGEMEEN Of het korps een fluit- en tamboerkorps, een drumband of trommelkorps, een trompetter of klaroenkorps is mag niet van invloed zijn op de beoordeling door de publiekjury. De winnaar van de Espritprijs mag de drie daaropvolgende jaren niet meer deelnemen aan de wedstrijd Espritprijs. De winnaar van de Espritprijs krijgt voor één jaar een wisseltrofee uitgereikt. De wisseltrofee zal op de dag van het OLS worden uitgereikt door de President van de OLS-federatie om + 19.30 uur in de feesttent. Naast de wisseltrofee ontvangt de winnaar een blijvende herinnering aangeboden. De blijvende herinnering zal aan het korps worden aangeboden tijdens de huldiging van de OLS-winnaar op het Provinciehuis. Verder krijgt de winnaar een bedrag van 500 euro te besteden aan ontwikkeling/opleiding jeugd.


Download ppt "ESPRITPRIJS OLS De bijzondere geest, 2014 Pim Janssen, Paul Roberts en Steven Vissers."

Verwante presentaties


Ads door Google