De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

MasterPeace Creating peace. Together.. SKILLZZ Les 1.

Verwante presentaties


Presentatie over: "MasterPeace Creating peace. Together.. SKILLZZ Les 1."— Transcript van de presentatie:

1 MasterPeace Creating peace. Together.

2 SKILLZZ Les 1

3 Vóór Skillzz is gedownload In deze les wordt aandacht besteed aan wat Skillzz is en hoe Skillzz ingezet wordt in de klas. Daarbij is het van belang duidelijk te maken hoe het gebruikt gaat worden en wat wordt verstaan onder talent. Vragen: Wat is een talent? Kun jij een talent van jezelf noemen? Kun jij een talent van je buurman/vrouw noemen?

4 Inloggen met unieke groepscode op www.skillzz.nl

5 Tijdlijn Op de tijdlijn kunnen kinderen aangeven hoe ze zich voelen; talenten van zichzelf en groepsgenoten zien en stellingen van de docent openen. Opdracht: geef aan hoe jij je voelt.

6 Mijn Skillzz In Mijn Skillzz staan de talenten die leerlingen zichzelf hebben toegekend; talenten die klasgenoten aan een leerling hebben gegeven en wie jou een topper vindt. Leerlingen kunnen talenten erkennen met de knop ‘vind ik ook’. Ook kunnen zij talenten beheren (toevoegen/verwijderen). Opdracht: benoem een talent van jezelf.

7 Mijn Groep Alle leerlingen staan hier vermeld. Er kan op een leerling geklikt worden, waarna die leerling zijn pagina zichtbaar wordt. Leerlingen kunnen op deze manier bij anderen talenten/toppers toevoegen. Docenten kunnen talenten beheren. Opdracht: benoem een talent van jouw klasgenootje.

8 Skillzz in de Wereld Hier staan alle filmpjes en stellingen die docenten beschikbaar hebben gesteld voor leerlingen. Opdracht: bekijk één van de filmpjes en reageer.

9 SKILLZZ Les 2

10 Hummingbird Deze les staat in het teken van ‘verandering’. Het is van belang kinderen te laten inzien dat een druppel water op een gloeiende plaat niet betekent dat die druppel geen verschil maakt. In het filmpje staat een bos in brand. De dieren kijken toe, terwijl de hummingbird in zijn eentje druppels water verplaatst. Hoewel het vuur niet gedoofd wordt, doet de hummingbird z’n uiterste best er iets van te maken ‘I do the best I can’.

11 Wangari Maathai (de vrouw in het filmpje) is de eerste vrouw in oost en centraal Afrika met een PHD titel en de eerste Afrikaanse vrouw die een Nobelprijs voor de Vrede won. Ze is het brein achter the Green Belt Movement, die meer dan 90 miljoen bomen heeft geplant in Kenia en andere Afrikaanse landen. Welke (kleine) dingen kun jij bedenken om verandering te veroorzaken? Case

12 Aan de slag Deel kinderen op in groepjes van 3 of 4. Laat deze groepjes een paar minuten praten over wat zij verstaan onder veranderingen veroorzaken. Geef ieder groepje een schaalniveau waarop ze verandering moeten maken (mondiaal, nationaal, regionaal, lokaal). Fluister eventueel wat voorbeelden in die relevant zijn. Voorbeelden: Hoe kunnen we minder milieuvervuilend zijn? Hoe help ik vluchtelingen in Nederland? Hoe zorg ik voor hulp aan ouderen/zwakbegaafden? Laat ieder groepje z’n idee presenteren aan de klas Vraag iedereen een eigen idee in de app te plaatsen, waarbij zij hun talent kunnen inzetten.

13 SKILLZZ Les 3

14 Labels Ieder mens is verschillend. We groeien op in andere milieus, iedereen heeft een andere huidskleur en mensen hebben hun eigen karakter. In deze les worden verschillen tussen mensen besproken, en de labels die op hen worden geplakt. Het filmpje laat mensen zien die zeggen dat ze niet ‘black’ of ‘white’ zijn, maar dat het een label is dat wij mensen zelf gecreëerd hebben en ons van elkaar scheiden.

15 Aan de slag Deel de groep op in 3 of 4 personen. Laat de kinderen kort bespreken wat voor labels er zijn. Welke labels zien zij terug in hun dagelijks leven? Is het fout om iemand zwart of wit te noemen, of is het de kracht die achter deze termen wordt gezet? Vraag de leerlingen hoe problemen die voortkomen uit mensen labelen kunnen worden getackeld (discriminatie, racisme, pesten). Laat kinderen bepraten welke positieve rol labels kunnen hebben. (Bijvoorbeeld: we kunnen iemands karakter beschrijven zoals ‘vriendelijk’ of ‘sportief’  connectie naar complimenten maken) Vraag kinderen een talent in de app te plaatsen die gelabeld kan worden.


Download ppt "MasterPeace Creating peace. Together.. SKILLZZ Les 1."

Verwante presentaties


Ads door Google