De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Levensbeschouwing Welkom

Verwante presentaties


Presentatie over: "Levensbeschouwing Welkom"— Transcript van de presentatie:

1 Levensbeschouwing Welkom
Deze korte presentatie geeft jou een leuke indruk van het vak levensbeschouwing op Blaise Pascal.

2 16 miljoen mensen…. 16 miljoen keer anders denken, anders voelen en geloven. 16 miljoen mensen vragen zichzelf verschillende dingen af; maar niet iedere vraag is belangrijk. Levensbeschouwing stelt de vragen naar de betekenis van het leven zoals: “Wat maakt jouw leven de moeite waard?” “Wat maakt het leven van de ander waardevol en wat heeft dat met elkaar te maken?“ Allerlei stromingen en godsdiensten geven hun eigen antwoorden op jouw vragen. In het vak “levensbeschouwing” leer je de brug slaan tussen jouw vragen en de antwoorden die in die stromingen en godsdiensten gegeven werden.

3 Methode Om je daarbij te helpen gebruiken we o.a. de methode “Standpunt”. Daarin leer je zes vragen kennen die iedereen op belangrijke momenten in zijn leven stelt. Daarnaast komen nog eens vier vragen aan de orde waarmee je een stroming of godsdienst aan de buitenkant kunt herkennen. Door deze vragen aan een stroming of godsdienst te stellen en te verbinden met je eigen antwoorden ontwikkel jij je eigen “standpunt”.

4 Werkwijze Samengevat: Uiteraard praten we veel over die vragen.
Je maakt opdrachten over interessante leesteksten. We kijken naar video’s om ons beter in te kunnen leven. Soms maak je een presentatie over vragen of antwoorden die jij belangrijk vindt in het leven. En o ja… een toets hoort er natuurlijk ook bij. Samengevat: Bij levensbeschouwing leer je vooral hoe belangrijk het leven voor jou is samen met je klasgenoten en 16 miljoen Nederlanders.

5 Wat ga je nou allemaal leren het eerste jaar?
Dus… Hebben we de zes belangrijkste vragen uitgezocht. Je zult ongetwijfeld wel 1000 en één vragen hebben! Ha, ha!! Da’s natuurlijk veel te veel!!! DUS... Wil je ze weten???

6 OK! Let op! Hier komen ze nog een keer!
De zes LEVENSVRAGEN: Weet je ze nog? OK! Let op! Hier komen ze nog een keer! Wat is belangrijk in het leven? Hoe leven mensen samen? Wie is de mens? Hoe gaan mensen om met lijden en dood? Wat is de natuur? Wat is tijd? We noemen dit de binnenkant van de levensbeschouwing. Er is ook een buitenkant. Klik snel op volgende om te gaan kijken!

7 De buitenkant Is dit alles??? Organisaties Inspirerende personen
Heilige geschriften Feesten, rituelen en symbolen Nope! We hebben nog veel meer te vertellen. Kijk maar snel!

8 Het spannende vervolg:
We laten nu de verschillende levensbeschouwingen antwoord geven op de binnenkant en de buitenkant. Welke dat zijn? Let op! Hier komen ze… Christendom Jodendom Islam Humanisme en later Hindoeïsme en Boeddhisme

9 De Moraal Ridders Dit zijn je toekomstige docenten levensbeschouwing:
Drs. H.G. Schep S. Kleppe J.J. Visser


Download ppt "Levensbeschouwing Welkom"

Verwante presentaties


Ads door Google