De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vrijzinnig Humanisme. Feest Vrijzinnige Jeugd  Afscheid van de kindertijd  12 – jarigen  Grote vragen: –Wie ben ik? –Wat wil ik? –Hoe wil ik mijn leven.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vrijzinnig Humanisme. Feest Vrijzinnige Jeugd  Afscheid van de kindertijd  12 – jarigen  Grote vragen: –Wie ben ik? –Wat wil ik? –Hoe wil ik mijn leven."— Transcript van de presentatie:

1 Vrijzinnig Humanisme

2 Feest Vrijzinnige Jeugd  Afscheid van de kindertijd  12 – jarigen  Grote vragen: –Wie ben ik? –Wat wil ik? –Hoe wil ik mijn leven invullen?

3 Wat is Vrijzinnig-Humanisme?  Levensbeschouwing –Laat toe om spiritueel te zijn zonder godsdienstig te zijn  Vrijzinnig = het vrij onderzoek  Humanisme = ze geven zelf zin aan hun leven

4 De waarden van het Humanisme  Tolerantie (verdraagzaam zijn voor andere meningen)  Solidariteit (1 zijn met anderen)  Menselijkheid  Gelijkwaardigheid  Redelijkheid  Ecologische waarden  Democratie ………… Deze dingen zijn belangrijk in het vrijzinnig humanisme Maar ook vooral vrede en liefhebben. Hier zie je een prent die te maken heeft met Gelijkwaardigheid.

5 Wat geeft de fakkel ? LLLLICHT haar licht laat ons toe in vrijheid naar waarheid te zoeken. VVVVUUR vuur is kracht. Niet de kracht om geweld te plegen te vernielen of te doden. Maar wilskracht om te zoeken naar wat goed, waardevol en mooi is. SSSSCHOONHEID dat betekent mens kunnen zijn bereid te bouwen aan wereld waar het goed is.

6 Voor wie is Vrijzinnig Humanisme?  Er is plaats voor iedereen  Ongeacht: –Haartooi –Kleding –Gewoonten –Ideeën

7 Het fakkelsymbool van de vrijzinnigheid HHHHet fakkelsymbool met de drie mannetjes links en de drie mannetjes rechts is het officiële logo van de vrijzinnigheid. De mannetjes duiden aan dat de mens door middel van de fakkel kennis vergaart.

8 De symbolen van de Fakkel

9 Het symbool van de fakkel Dit is het symbool van het vrijzinnig humanisme

10 Hier zie je kinderen die het feest van de vrijzinnige jeugd vieren

11 De olympische vlam De olympische vlam en het symbool De olympische vlam en het symbool

12 Wij hopen dat jullie hebben Genoten !  EINDE ! 


Download ppt "Vrijzinnig Humanisme. Feest Vrijzinnige Jeugd  Afscheid van de kindertijd  12 – jarigen  Grote vragen: –Wie ben ik? –Wat wil ik? –Hoe wil ik mijn leven."

Verwante presentaties


Ads door Google