De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wat vinden jongeren belangrijk? Cliëntenraad GGZ Kinderen en Jeugd.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wat vinden jongeren belangrijk? Cliëntenraad GGZ Kinderen en Jeugd."— Transcript van de presentatie:

1 Wat vinden jongeren belangrijk? Cliëntenraad GGZ Kinderen en Jeugd

2 Zelf keuzes kunnen maken! Wat past bij mij? Valt er wat te kiezen? Ik heb zelf ook nog een mening! Pas als ik goed geïnformeerd ben weet ik waaruit ik kan kiezen. Klik met behandelaar is belangrijke succesfactor, let daar goed op!

3 Geen discriminatie! Maak geen onderscheid tussen geestelijke en lichamelijke problemen. Je kan er niks aan doen! Er is weinig kennis en begrip, veel vooroordelen. Geef voorlichting op scholen en aan burgers over GGZ problemen. Oordeel niet maar praat met mij!

4 Neem mijn tijd serieus Kom op tijd, mijn tijd is ook belangrijk! Het is fijn als je de tijd neemt voor een echt goed gesprek. Geen gehaast. Laat me mijn verhaal niet tig keer opnieuw vertellen.

5 Resultaat Ik wil vooruitgang boeken, daarom kom ik hier. Zorg dat ik de best mogelijke behandeling kan krijgen. Als je jong bent is het fijn als je snel resultaat boekt. Vraag aan mij of ik tevreden ben.

6 Wat is er aan de hand? Zorg dat ik snel weet wat er precies aan de hand is met mij, het is al vervelend genoeg. Zorg dat ik niet lang hoef te wachten voor een afspraak/onderzoek/diagnose. Zodat ik aan de slag kan.

7 Goede hulp vlakbij huis Zorg dat de hulp niet ver weg is. Dat ik niet lang hoef te reizen, hulp kost al veel tijd. Ik wil ook nog tijd hebben voor andere dingen.

8 Jongeren gaan naar school Plan afspraken buiten schooltijd. School missen zorgt dat je achterloopt en veel moet uitleggen. Dat is vervelend.

9 Vervolg school: Zorg dat ik ook op school ondersteuning krijg bij mijn problemen. Zodat ik zoveel als mogelijk gewoon kan meedoen op school, ik therapie en school goed kan combineren. Therapie is zwaar en kost veel tijd. Zorg dat er begrip is voor mijn situatie.

10 Privacy Ga zorgvuldig om met mijn gegevens. Bespreek het eerst met mij zelf als je met anderen over mij wil praten, ook als het mijn ouders betreft. Leg uit wat mijn rechten zijn.

11 Samenwerking met verschillende instanties: Zorg dat ik er wat aan heb. Zit elkaar niet in de weg, en negeer elkaar ook niet. Zorg dat verschillende instanties elkaar aanvullen, ten bate van mij. Regel het als ik voor sommige zaken elders hulp nodig heb. Bijvoorbeeld hulp bij mijn financiën.

12 Benut ervaringsdeskundigheid: Jonge mensen die hetzelfde hebben meegemaakt begrijpen je goed. Stimuleer lotgenotencontact, zelfhulpgroepen. Zet ervaringsdeskundigen in. Zij kunnen een voorbeeldfunctie hebben en zaken bespreekbaar maken. Ook kunnen zij hoop geven.

13 Bovenal: neem mij serieus! Het is mijn leven, ik wil serieus genomen worden. Ook als je jong bent kun je goed aangeven wat je wel en niet fijn vindt. Help mij de beste hulp voor mij te vinden en vorm te geven.

14


Download ppt "Wat vinden jongeren belangrijk? Cliëntenraad GGZ Kinderen en Jeugd."

Verwante presentaties


Ads door Google