De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Workshop Nederlands voor bursalen 1. 2 Taaltoets Welke zin is correct? 1. Dat wordt je niet in dank afgenomen. 2. Dat word je niet in dank afgenomen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Workshop Nederlands voor bursalen 1. 2 Taaltoets Welke zin is correct? 1. Dat wordt je niet in dank afgenomen. 2. Dat word je niet in dank afgenomen."— Transcript van de presentatie:

1 Workshop Nederlands voor bursalen 1

2 2 Taaltoets Welke zin is correct? 1. Dat wordt je niet in dank afgenomen. 2. Dat word je niet in dank afgenomen.

3 Workshop Nederlands voor bursalen 3 Taaltoets Welke zin is correct? 1. Dat wordt hen niet in dank afgenomen. 2. Dat wordt hun niet in dank afgenomen.

4 Workshop Nederlands voor bursalen 4 Taaltoets Hoe luidt de uitdrukking? 1.Nu zijn wij werkelijk in de aap gelogeerd. 2.Nu zijn wij werkelijk bij de aap gelogeerd.

5 Workshop Nederlands voor bursalen 5 Studeren Taal is belangrijk! Studeren doe je in een taal. Het beheersen van die taal is belangrijk. In ons geval het Nederlands.

6 Workshop Nederlands voor bursalen 6 Studeren is een fulltime job Studie-inzet: 10.000 uren totaal ÷5  2000 uren per jaar ÷ 10  200 uren per maand ÷ 4.5  44 uren per week Dus een fulltime job!! Fulltime bezig in het Nederlands.

7 Workshop Nederlands voor bursalen 7 Inhoud A: 1.Werkwoordsspelling 2.Spelling 3.Interpunctie 4.Stijl 5.Grammatica woordsoorten 6.Grammatica zinsdelen

8 Workshop Nederlands voor bursalen 8 Inhoud B: 1.Woordenschat 2.Uitdrukkingen 3.Gezegdes 4.Spreekwoorden

9 Workshop Nederlands voor bursalen 9 De inhoud van de workshops sluit aan op de taaleisen van de hogescholen en de universiteiten.

10 Workshop Nederlands voor bursalen 10 Workshop Nederlands voor bursalen Inzet: VWO: 4 dagdelen van 4 uur HAVO: 6 dagdelen van 4 uur SBO: 8 dagdelen van 4 uur

11 Workshop Nederlands voor bursalen 11 Workshop Nederlands voor bursalen Rooster: Wordt uitgedeeld!

12 Workshop Nederlands voor bursalen 12 Workshop Nederlands voor bursalen Literatuur: Vlekkeloos Nederlands voor iedereen | D. Pak Goed Gebekt | D. Pak


Download ppt "Workshop Nederlands voor bursalen 1. 2 Taaltoets Welke zin is correct? 1. Dat wordt je niet in dank afgenomen. 2. Dat word je niet in dank afgenomen."

Verwante presentaties


Ads door Google