De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hoofdstuk 3 Internationaliseringstheorieën.  Het belang van locatievariabelen bij beslissingen over investeringen in het buitenland.  3 voorwaarden:

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hoofdstuk 3 Internationaliseringstheorieën.  Het belang van locatievariabelen bij beslissingen over investeringen in het buitenland.  3 voorwaarden:"— Transcript van de presentatie:

1 Hoofdstuk 3 Internationaliseringstheorieën

2  Het belang van locatievariabelen bij beslissingen over investeringen in het buitenland.  3 voorwaarden: Eigendomsvoordelen. Locatievoordelen. Internationaliseringvoordelen.

3 Culturele afstand: het (macro)culturele niveau van een land en wordt omschreven als de mate waarin de (feitelijke) culturele waarden in het ene land verschillen van die in een ander land. (afstand tussen landen) Mentale afstand: het beeld dat individuele managers hebben van de verschillen tussen de binnenlandse en de buitenlandse markt. Verschil: Bij culturele afstand wordt uitgegaan van feitelijke/objectieve informatie en bij mentale afstand wordt uitgegaan van subjectieve informatie.

4  In kleine, oplopende stapjes gaan bedrijven met steeds meer markten een verbintenis aan; bedrijven kiezen steeds meer geografische markten met een kleine mentale afstand en toetredingsmethoden met weinig extra risico.  4 fasen: 1) Geen regelmatige exportactiviteiten. 2) Export via onafhankelijke vertegenwoordigers. 3) Oprichting van een buitenlandse dochteronderneming voor de verkoop. 4) Buitenlandse productie-/fabricagefaciliteiten.

5

6  Vooraf inventariseren  Kosten voor het tot stand brengen van de contacten.  Kosten die achteraf moeten worden gemaakt om de contacten in stand te houden.

7  ‘geboorte’  snel internationaal  zonder lange termijn van binnenlandse handel

8  Born-again global firms  True-born globals  Born Globals

9 Internationale marketing

10

11


Download ppt "Hoofdstuk 3 Internationaliseringstheorieën.  Het belang van locatievariabelen bij beslissingen over investeringen in het buitenland.  3 voorwaarden:"

Verwante presentaties


Ads door Google