De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Alumni vraagstuk ontrafeld ‘Een netwerk is geven en nemen’ Een duik in de gedachte van de leerling.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Alumni vraagstuk ontrafeld ‘Een netwerk is geven en nemen’ Een duik in de gedachte van de leerling."— Transcript van de presentatie:

1 Alumni vraagstuk ontrafeld ‘Een netwerk is geven en nemen’ Een duik in de gedachte van de leerling

2 Alumni vraagstuk ontrafeld ‘Een netwerk is geven en nemen’ Wie zijn wij? Wie zijn jullie? Even peilen: wie is er lid van een alumni netwerk en wat verwacht je van dat netwerk?

3 Alumni vraagstuk ontrafeld ‘Een netwerk is geven en nemen’ Wat gaan we doen? de boomerang story aanpak: Design thinking reframing het vraagstuk terug naar de student voorwaarden scheppen ‘ alumni proof’? en dan even praktisch voorbeeld van de buren aan de slag?

4 Alumni vraagstuk ontrafeld ‘Een netwerk is geven en nemen’ De alumni boomerang

5 Alumni vraagstuk ontrafeld ‘Een netwerk is geven en nemen’ Wie is er wel eens begonnen met een alumni-initiatief? Wat is de meerwaarde van een alumnibeleid?

6 Alumni vraagstuk ontrafeld wat is Design Thinking?

7 Reframing Van inzetten Netwerk naar Welk netwerk? Van belang school naar belang van de student? Van het SBC/com naar het klaslokaal Van na school naar tijdens school? Wat kan/wil je voor studenten betekenen? Hoe kan het ROC Mondriaan het netwerk en talent van hun oud-studenten beter faciliteren en benutten?

8 Alumni vraagstuk ontrafeld ‘Een netwerk is geven en nemen’

9 Alumni vraagstuk ontrafelt ‘Een netwerk is geven en nemen’ Dus? Terug naar de student én voorwaarden scheppen

10 Alumni vraagstuk ontrafelt ‘Een netwerk is geven en nemen’ Wat heeft de school haar (oud)studenten te bieden?

11 Alumni de basis ‘Een netwerk is geven en nemen’

12 En dan even praktisch… Centraal - decentraal? centraal vs decentraal Centraal Jaarlijkse alumnidag Diplomering (transitiemoment student → alumni) Vrienden van de Haagse Internationaal Inzet sociale media Alumniplatform ondersteuning decentrale organisatie met databeheer, selecties en analyse Decentraal organisatie van opleidingsspecifieke activiteiten Hoe ziet het HHS alumniprogramma er concreet uit? De basis is een start maar dan ben je er nog niet faciliterende rol inhoudelijke rol

13 Een indicatie van de buren Centraal alumnibureau: 2 fte Alumnifunctionaris per academie: 0,1 fte 1 alumnicoordinator per opleiding Begroting > € 300.000 Alumniplatform CRM/Databeheer Wat cijfertjes Centraal Jaarlijkse alumnidag Diplomering (transitiemoment student → alumni) Vrienden van de Haagse Internationaal Inzet sociale media Alumniplatform ondersteuning decentrale organisatie met databeheer, selecties en analyse Decentraal organisatie van opleidingsspecifieke activiteiten Hoe ziet het HHS alumniprogramma er concreet uit?

14 En dus… Wie gaat er morgen mee aan de slag?

15 En dus… ……en wat is daar nog voor nodig?


Download ppt "Alumni vraagstuk ontrafeld ‘Een netwerk is geven en nemen’ Een duik in de gedachte van de leerling."

Verwante presentaties


Ads door Google