De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

1. Wat was de bijdrage van de Romeinen en de Germanen aan die nieuwe samenleving? 2. Welke rol speelde de Kerk? 3. Zijn er nog restanten nu die teruggaan.

Verwante presentaties


Presentatie over: "1. Wat was de bijdrage van de Romeinen en de Germanen aan die nieuwe samenleving? 2. Welke rol speelde de Kerk? 3. Zijn er nog restanten nu die teruggaan."— Transcript van de presentatie:

1

2 1. Wat was de bijdrage van de Romeinen en de Germanen aan die nieuwe samenleving? 2. Welke rol speelde de Kerk? 3. Zijn er nog restanten nu die teruggaan tot deze periode?

3 Foto 1 Foto 2 Carpe diem Citaat 1 ek hlewagastiR holtijaR horna tawido Citaat 2 Wij schrijven al onze wetten op, ook alles wat te maken heeft met rechtspraak wordt genoteerd. Feit 1 Onze rechtspraak doen we mondeling. Er wordt niets of bijna niets genoteerd. Feit 2 Wij doen niet veel aan internationale handel, de meeste dingen die we eten komen uit de landbouw en de veeteelt. Feit 3 Wij doen veel aan internationale handel, we eten veel producten die geïmporteerd zijn. Maar we staan wel bekend voor enkele producten. Bv. wijn Feit 4Foto 3 Foto 4

4 GermanenRomeinen

5

6 GermanenRomeinen

7 Foto 2 Carpe diem Citaat 1 ek hlewagastiR holtijaR horna tawido Citaat 2 Wij schrijven al onze wetten op, ook alles wat te maken heeft met rechtspraak wordt genoteerd. Feit 1 Onze rechtspraak doen we mondeling. Er wordt niets of bijna niets genoteerd. Feit 2 Wij doen niet veel aan internationale handel, de meeste dingen die we eten komen uit de landbouw en de veeteelt. Feit 3 Wij doen veel aan internationale handel, we eten veel producten die geïmporteerd zijn. Maar we staan wel bekend voor enkele producten. Bv. wijn Feit 4 Foto 4

8 GermanenRomeinen

9 GermanenRomeinen Belangrijke besluiten en wetten Vaak mondelinge rechtspraak

10 Foto 2 Carpe diem Citaat 1 ek hlewagastiR holtijaR horna tawido Citaat 2 Wij doen niet veel aan internationale handel, de meeste dingen die we eten komen uit de landbouw en de veeteelt. Feit 3 Wij doen veel aan internationale handel, we eten veel producten die geïmporteerd zijn. Maar we staan wel bekend voor enkele producten. Bv. wijn Feit 4 Foto 4

11 GermanenRomeinen

12 Foto 2 Carpe diem Citaat 1 ek hlewagastiR holtijaR horna tawido Citaat 2 Foto 4

13 GermanenRomeinen Romaanse talen Germaanse talen Zuidoost-Europa Noordwest-Europa Bv. Onze weekdagen

14  Middeleeuwers namen elementen over  Ook de techniek voor het maken van kunstvoorwerpen

15

16

17  Grenzen bisdommen vielen samen met grenzen van Romeinse Provincies  Latijn

18

19  Grenzen bisdommen vielen samen met grenzen van Romeinse Provincies  Latijn  Pontifex Maximus

20 Vroeg christelijke kerk Heidense Tempels

21 Germaanse feesten in christelijk kleedje Bijvoorbeeld: JoelfeestKerstmis

22

23

24

25 1. Wat was de bijdrage van de Romeinen en de Germanen aan die nieuwe samenleving? 2. Welke rol speelde de Kerk? 3. Zijn er nog restanten nu die teruggaan tot deze periode?


Download ppt "1. Wat was de bijdrage van de Romeinen en de Germanen aan die nieuwe samenleving? 2. Welke rol speelde de Kerk? 3. Zijn er nog restanten nu die teruggaan."

Verwante presentaties


Ads door Google