De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Brittannische Kelten

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Brittannische Kelten"— Transcript van de presentatie:

1 De Brittannische Kelten
Verslagen door de Romeinen of niet?

2 Hoe het begon. De Romeinen vielen voor het eerst Brittannie binnen in 55 v. Chr onder leiding van Julius Caesar. De overgave van de verschillende Keltische leiders in het Zuiden volgde snel. Claudius: heeft onder leiding van Aulus Plautius in 43 na Chr. een groot deel van Brittanie verovert. Aulus Plautius werd daarna de eerste Stadhouder. Tweede stadhouder 47 na Chr. Scapula, stelde de linie van Lincoln tot Eaton veilig.

3 Hoe verder? Na de verovering van het zuiden wilden de Romeinen rest van het eiland ook veroveren. Via Bristol naar Liverpool, werd het eiland in drie delen verdeelt. Het Noorden, Wales en het zuidwesten. Wales werd verslagen door Agricola en hij trok door naar het noorden. De muur van Hadrianus in 120 na. Chr. De Muur van Antonius in na Chr.

4

5 Romanisering. De Kelten in de overwonnen delen romaniseerde vrij gemakkelijk. Dat leek tenminste zo op het oppervlak. De religie in de grote delen van Brittannie bleef hetzelfde ondanks de poging van Rome om de druïden uit te roeien. De Kelten geloofde in hun goden op een Romeinse manier.

6 Het einde van de romeinse overheersing.
In de periode van de 1e en 2e eeuw na Chr. Was het relatief rustig in Brittannie. Bijna alle delen waren veroverd behalve Calledonie en Ierland. Als alles zou worden veroverd zou er een enorme troepenmacht vrij komen. ( man) De druk op de grenzen elders hield Rome af van verovering van heel Brittannie.

7 Conclusie. De structuur van het landschap in Brittannie was lastig te behouden. Ongecentraliseerde samenleving moeilijk te controleren. Rome ging defensief in plaats van agressief Keltische cultuur overleefde, taal, religie en samenleving.


Download ppt "De Brittannische Kelten"

Verwante presentaties


Ads door Google