De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Powerpoint presentatie.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Powerpoint presentatie."— Transcript van de presentatie:

1 Powerpoint presentatie

2 Waarom? Een presentatie is een soort spreekbeurt, met Powerpoint wordt het een stuk minder “saai”. In Powerpoint kan je ook foto’s laten zien en dat wordt met alleen praten moeilijk. Je kan de gehele spreekbeurt thuis in typen en inspreken, zodat je op school niet zenuwachtig hoeft te zijn.

3 Wat is het precies? Het zijn allemaal dia’s die achter elkaar gedraaid worden. Er zijn verschillende soorten dia’s. Sommige hebben alleen tekst. Andere (zoals deze) hebben ook iets anders.

4 Maar je kan dit ook Je hoort me nu praten, maar praat ik echt?
Dit kan je helaas op school niet doen. En wat je nu in beeld krijgt kan wel, maar hoeven jullie nog niet te kunnen.

5 Dit gaan jullie dus niet maken

6 Hoe gaan we beginnen? Je gaat zo dadelijk eerst practicum 9 uit het gele boek doen. Daarna krijg je een handleiding waar nog meer handige dingen in staan. Dan mag je met je eigen voorstelling beginnen. Zodra iedereen de presentatie af heeft gaan we ze echt aan elkaar presenteren, en je krijgt er een cijfer voor.

7 Waar moet mijn presentatie over gaan?
Je moet een presentatie gaan maken over jouw favoriete pop groep/ band/ zanger/ zangeres. Of als je die niet hebt, over een muziek soort.

8 Wat moet erin staan? In je presentatie wil ik iets lezen over de:
* persoon (personen) * muziek soort * waarom jij er fan van bent * Wat jij er allemaal mee doet (ga je naar concerten/ koop je alle cd’s/ lig je dagen in de rij te wachten voor kaartjes/ hangt je kamer vol posters, enz.

9 Wat zijn de eisen? Er moeten minimaal 2 plaatjes in zitten. (ik ken veel artiesten namelijk nog niet) Er mag maximaal maar 1 dia zijn met een witte achtergrond. Er moeten minimaal 2 verschillende diaovergangen in zitten.

10 En wat nog meer? De tijd moet zo ingesteld zijn dat ik alles rustig kan lezen. Ik wil minimaal 8 dia’s zien. Er is natuurlijk een begin dia en een slot dia. Ik wil op de slot dia één internet adres zien waar ik meer informatie kan vinden.

11 Gaat dat allemaal passen op mijn diskette?
Als je een presentatie maakt met veel plaatjes past het niet op een diskette(1,44 Mb). Als het niet meer past mag je het op de harde schijf op slaan onder de volgende naam: presentatie “eigen naam” Ik zorg dat ze niet gewist worden. Als je twijfelt bij het opslaan, vraag het dan direct!

12 Mag ik er thuis aan werken?
Het is mogelijk om thuis te werken en het naar een adres te mailen en dat op school te openen (op diskette past niet altijd, weet je nog). Als je de presentatie af hebt kan je het ook naar huis mailen, zodat je werk niet voor niets is geweest. (Mailen gaat echter wel langzaam!)

13 Kunnen jullie dit? Het wordt een uitdaging, en misschien mislukt het plan wel. Maar ik vertrouw erop dat we er met z’n allen een gezellige en leerzame tijd van kunnen maken. In het boek vindt je hoe alles werkt, maar als je het niet snapt vraag het dan gerust aan klasgenoten of … (docent misschien?)

14 Ik wens jullie heel veel plezier met deze nieuwe uitdaging!!!
Het wordt vast allemaal heel erg mooi! Maak er wat van! Jullie kunnen het! Tjakka!

15 Auf wiedersehen see you later Tot ziens au revoir Mazzel


Download ppt "Powerpoint presentatie."

Verwante presentaties


Ads door Google