De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Dirk leven in een middeleeuwse stad. Hoe maak je een middeleeuwse stad? Activiteit 1:  Foto’s van nu vergelijken met afbeeldingen van vroeger;  Zoeken.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Dirk leven in een middeleeuwse stad. Hoe maak je een middeleeuwse stad? Activiteit 1:  Foto’s van nu vergelijken met afbeeldingen van vroeger;  Zoeken."— Transcript van de presentatie:

1 Dirk leven in een middeleeuwse stad

2

3 Hoe maak je een middeleeuwse stad? Activiteit 1:  Foto’s van nu vergelijken met afbeeldingen van vroeger;  Zoeken in boeken en op het internet; Activiteit 2:  Foto’s van nu bewerken (kijk op het stappenplan). Activiteit 3:  3D-Plattegrond maken. Afsluiting:  Presenteer je eigen middeleeuwse stad.

4 1. Zoeken naar bronnen  Je zoekt naar een middeleeuwse straat, muren en poorten, gebouwen, markt en mensen.  Hoe zag het toen uit? Wat hadden de mensen aan? Wat werd er verkocht op de markt?  Internetbronnen:  http://middeleeuwen.startpagina.nl/ http://middeleeuwen.startpagina.nl/  www.8-12.info www.8-12.info  www.wikikids.nl www.wikikids.nl  www.jeugdbieb www.jeugdbieb  www.netwijs.nl www.netwijs.nl

5 2. Bewerken van de foto  Op het stappenplan staat wat je precies moet doen. Zorg voor een plakrand van ongeveer 1,5 cm.

6 Verschil vroeger en nu 1648  Wat is er nog steeds?  Wat is er niet meer? Nu

7 3. Maak een plattegrond van een middeleeuwse stad  Stap 1: Verzin de vorm van de stad. Is die rond, rechthoekig of vierkant?  Stap 2: Wat gebeurt er in het midden van de stad? Is er een markt? Zijn er straten? Zijn er poorten? Zit er een muur om de stad?  Stap 3: Schets de straten, pleinen, muren, poorten, grachten op het grote vel papier;  Stap 4: Kleur de plattegrond in;  Stap 5: Plak de afbeeldingen met de plakrand op de plattegrond.


Download ppt "Dirk leven in een middeleeuwse stad. Hoe maak je een middeleeuwse stad? Activiteit 1:  Foto’s van nu vergelijken met afbeeldingen van vroeger;  Zoeken."

Verwante presentaties


Ads door Google