De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Alkmaar Binnenste Buiten. De stad Alkmaar ontstond in de vroege Middeleeuwen. Al vanaf het jaar 550 wonen er mensen in deze streek. Er werd steeds meer.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Alkmaar Binnenste Buiten. De stad Alkmaar ontstond in de vroege Middeleeuwen. Al vanaf het jaar 550 wonen er mensen in deze streek. Er werd steeds meer."— Transcript van de presentatie:

1 Alkmaar Binnenste Buiten

2 De stad Alkmaar ontstond in de vroege Middeleeuwen. Al vanaf het jaar 550 wonen er mensen in deze streek. Er werd steeds meer land drooggelegd. Alkmaar groeide.

3 In de 19e eeuw begint Alkmaar hard te groeien. Het Noord-Hollands Kanaal wordt aangelegd. De stad begint zich in alle richtingen uit te breiden.

4 De stad groeit tegen de dorpen Ouddorp, Koedijk en Sint-Pancras aan. Alkmaar tegenwoordig

5 Kun je nog iets van die groei zien? Wat vind je nog van vroeger terug? Een nieuwe wijk… … met een oude molen?

6 Er is veel veranderd in Alkmaar: Nieuwe polders: Nieuwe gebouwen: Nieuwe wegen:

7 Van de binnenstad naar de buitenwijk Van oud naar nieuw Onderzoek doen naar de opbouw van de stad Opdrachten: Internetopdracht Veldopdracht Afsluiting: Presentatie Alkmaar “Binnenste Buiten”

8 Werkwijze: beantwoord de vragen; zoek antwoorden op internet. Internetopdracht Doel: leren hoe Alkmaar is ontstaan.

9 Veldopdracht Opdracht 1:Je weg kunnen vinden met behulp van een kaart. Opdracht 2:Bouwstijlen herkennen Opdracht 3:Bouwfasen onderscheiden Opdracht 4:Foto’s maken van bouwstijlen Opdracht 5:De overgang naar een polder herkennen Doelen:

10 Presentatie Presenteer alle informatie die jullie hebben gevonden over Alkmaar: Foto’s Antwoorden op de vragen Kaart Alles wordt op een poster ingevuld.

11 VRAGEN?AAN HET WERK! SUCCES!


Download ppt "Alkmaar Binnenste Buiten. De stad Alkmaar ontstond in de vroege Middeleeuwen. Al vanaf het jaar 550 wonen er mensen in deze streek. Er werd steeds meer."

Verwante presentaties


Ads door Google