De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

#toekomstvanbrugge #venetievanhetnoorden Venetië van het Noorden Geef het water terug aan de Bruggeling IDEE.

Verwante presentaties


Presentatie over: "#toekomstvanbrugge #venetievanhetnoorden Venetië van het Noorden Geef het water terug aan de Bruggeling IDEE."— Transcript van de presentatie:

1 #toekomstvanbrugge #venetievanhetnoorden Venetië van het Noorden Geef het water terug aan de Bruggeling IDEE

2 LUCHTFOTO VAN BRUGGE

3 DE WATERWEGEN VAN BRUGGE

4 SUGGESTIE GEVEN OM HET WATER TERUG TE BRENGEN NAAR DE STAD 1.WATER ZIT WEGGESTOKEN ACHTER MUREN 2.GEEN ZITPLAATSEN AAN HET WATER 3.GEEN RELATIE WATER-STAD

5 ONBEREIKBAAR WATER PLAATSEN WAAR HET WATER NIET TE BEREIKEN IS DOOR BEBOUWING OF DOOR PRIVE EIGENDOMMEN.

6 BEREIKBAAR WATER PLAATSEN WAAR ER ZONDER PROBLEMEN TOT AAN HET WATER GEKOMEN KAN WORDEN.

7 BEPALEN SITE ER ZIJN MEER PLAATSEN WAAR MEN GEMAKKELIJK TOT HET WATER KAN KOMEN DAN DAT ER PLAATSEN ZIJN WAAR DAT NIET KAN.

8 BEPALEN SITE MUREN ZIJN NIET ORGINEEL. DETAIL UIT DE KAART VAN MARCUS GERARDS VAN BRUGGE UIT 1562 OP DE KAART ZIEN WE DE ROZENHOEDKAAI EN DE DIJVER. ER ZIJN ENKEL MUREN VOORZIEN AAN DE BRUGGEN OVER DE REIEN. DE VOLLEDIGE KADE WERD GEBRUIKT ALS LOSPLAATS VOOR SCHEPEN.

9 BEPALEN SITE MUREN ZIJN NIET ORGINEEL. 1899 1950 1960

10 BEPALEN SITE VERSCHILLENDE SITES WAAR ER POTENTIËEL IS OM HET PROFIEL NAAR HET WATER TOE TE ONTWIKKELEN.

11 ZOOM SITE EEN SITE ALS CASE.

12 SITE – DE DIJVER

13 VOGELPERSPECIEF VAN DE SITE

14 SITE – DE DIJVER 1.MENSEN DIE WILLEN RUSTEN KIJKEN WEG VAN HET WATER 2.HET WATER KAN NIET GEZIEN WORDEN VAN OP DE STRAAT. OOK NIET ALS ER GEEN FUNCTIES, ZOALS DE MARKT, PLAATS VINDEN.

15 SITE – DE DIJVER HET POTENTIEEL 1.HET WATER LICHT SLECHTS OP EEN GOEIE 50 CM DIEP TEGENOVER HET MAAIVELD. 2.OOK AL GROEN AANWEZIG EN IS EEN DRUK BELOPEN ROUTE. 3.ZOWEL BRUGGELINGEN, STUDENTEN ALS TOERISTEN PASSEREN ER. 4.CENTRAAL IN HET HISTORISCHE CENTRUM. 5.VROEGER WEL LINK MET HET WATER.

16 SITE – DE DIJVER GEEN AANDACHT OM ER TE VERBLIJVEN. 1.SLECHTE STAAT VAN DE ONDERGROND. TIJDENS OF NA REGEN IS DE ONDERGROND SLIJKERIG EN NAT. 2.ZEER STOFFING BIJ DROOG WEER. 3.GEEN AANGENAME ONDERGROND OM TE ZITTEN. 4.GEEN ZITBANKEN EN WEINIG VUILNISBAKKEN.

17 SITE – SUGGESTIE BESTAANDE TOESTAND SUGGESTIE TOESTAND

18 REFERENTIES

19 ANDERE MOGELIJKE SITES IN BRUGGE VINDEN WE VERSCHILLENDE SITES DIE GEEN RELATIE MET HET WATER AAN GAAN. 1.JAN VAN EYCK PLEIN 2.AUGUSTIJNENRIJ 3.MINNEWATERPARK 4.BEGIJNHOF 5.GROENINGE 6.COUPURE 7.ALBERTPARK 8.J. SEBRECHTSPARK 9.POTTERIEREI


Download ppt "#toekomstvanbrugge #venetievanhetnoorden Venetië van het Noorden Geef het water terug aan de Bruggeling IDEE."

Verwante presentaties


Ads door Google