De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

WORKSHOP SKYPE Christiaan Thimister. AGENDA Kennismaking Microsoft Account Installeren / instellen van Skype Toevoegen van contactpersonen Eén op één.

Verwante presentaties


Presentatie over: "WORKSHOP SKYPE Christiaan Thimister. AGENDA Kennismaking Microsoft Account Installeren / instellen van Skype Toevoegen van contactpersonen Eén op één."— Transcript van de presentatie:

1 WORKSHOP SKYPE Christiaan Thimister

2 AGENDA Kennismaking Microsoft Account Installeren / instellen van Skype Toevoegen van contactpersonen Eén op één gesprek opzetten Groepsgesprek opzetten Scherm delen Bestanden delen Casus oefening

3 SKYPE INSTALLEREN Downloaden van de software https://www.skype.com/nl/download-skype/skype-for-computer/

4 SKYPE INSTALLEREN Klik op de groene knop om de software te downloaden Klik op uitvoeren, indien u een melding krijgt van gebruikersaccountbeheer klikt U op de knop ja.

5 SKYPE INSTALLEREN De installatiewizard start Selecteer uw taal en klik op akkoord - Volgende

6 SKYPE INSTALLEREN Verwijder het vinkje bij "Klik-en-bel met Skype installeren" Klik op doorgaan

7 SKYPE INSTALLEREN Verwijder de vinkjes van; Bing als zoekmachine instellen MSN instellen als mijn startpagina Klik op doorgaan

8 SKYPE INSTALLEREN Skype wordt nu geïnstalleerd. We volgen nu de vooruitgang van de installatie.

9 EERSTE KEER INLOGGEN OP SKYPE - Na de installatie komt U in het inlogscherm van Skype - Hier geef je uw Microsoft account E-mail adres in en Drukt op tab. - Je wordt automatisch doorgestuurd naar een ander scherm!

10 EERSTE KEER INLOGGEN OP SKYPE - Hier geef je uw wachtwoord, van uw Microsoft account in en drukt op aanmelden

11 EERSTE KEER INLOGGEN OP SKYPE U logt nu, met uw Microsoft account in op Skype.

12 CONFIGUREREN VAN SKYPE VOOR EERSTE GEBRUIK Zorg ervoor dat je headset correct is geconnecteerd met je laptop. Controleer even de werking ervan (b.v. Door een YouTube filmpje af te spelen) Klik op Doorgaan in het volgende venster

13 CONFIGUREREN VAN SKYPE VOOR EERSTE GEBRUIK Test uw geluid, druk op de knop "Geluid testen". Test uw microfoon, zie je het balkje vollopen? Als uw laptop een webcam heeft, en deze aan staat ga je jezelf in beeld zien. Als alles werkt klik je op doorgaan.

14 CONFIGUREREN VAN SKYPE VOOR EERSTE GEBRUIK Een afbeelding toevoegen kan je best doen, dat maakt dat je contactpersonen dadelijk gaan zien wie je bent. Klik op "Doorgaan"

15 CONFIGUREREN VAN SKYPE VOOR EERSTE GEBRUIK Je kan je webcam gebruiken voor een foto te maken of een bestaande foto gebruiken. Als je een afbeelding geselecteerd/gemaakt hebt druk je op "deze afbeelding gebruiken"

16 CONFIGUREREN VAN SKYPE VOOR EERSTE GEBRUIK We krijgen een bevestingsscherm dat alles is ingesteld en we aan de slag kunnen. Klik op "Skype starten" om naar de Skype interface te gaan.

17 SKYPE PROFIEL Klik op het menu Skype Klik op submenu mijn account U wordt nu doorgestuurd naar uw profiel webpagina Klik op uw profiel afbeelding om naar uw gegevens te gaan.

18 SKYPE PROFIEL Klik op de knop bewerken om je gegevens te vervolledigen (niet verplicht). Na het invullen van de gegevens, die je wil delen, kan je bewaren. Je krijgt een bevestiging dat je al je gegevens ingevuld hebt. Je kan de website nu afsluiten en terug naar je Skype applicatie gaan.

19 CONTACTPERSONEN TOEVOEGEN Geef achter het vergrootglas de naam of het e-mail adres in van de contactpersoon die je zoekt

20 CONTACTPERSOON TOEVOEGEN Dubbelklik op deze persoon Je gaat de melding krijgen dat deze persoon niet in je contactenlijst staat. Klik op de knop "Toevoegen aan contacten"

21 CONTACTPERSOON TOEVOEGEN Een klein venster verschijnt waarin je een persoonlijke boodschap kan sturen naar deze persoon. Geef een tekst in en klik op "versturen"

22 CONTACTPERSOON TOEVOEGEN Je krijgt de melding "contactverzoek verstuurd"

23 CONTACTPERSOON TOEVOEGEN Diegene die je het verzoek verstuurd hebt of als je zelf een verzoek ontvangt krijgt hiervan een melding onder zijn "recent" tab.

24 CONTACTPERSOON TOEVOEGEN Je kan het verzoek aanvaarden door op "accepteren" te klikken. Je kan een verzoek ook "weigeren", je hebt daarbij ook de optie om iemand te blokkeren.

25 CONTACTPERSOON TOEVOEGEN Nadat je op "Accepteren" geklikt hebt, zie je de status van deze persoon.

26 CONTACTPERSOON TOEVOEGEN Hier zie je het belang van een foto en wat gegevens. Een leerling die een contactverzoek wil verzenden naar Mr. Vananderoye Gaat een heel lange lijst krijgen. Foto en locatie toevoegen maakt dat je gemakkelijker vindbaar bent voor contactpersonen.

27 CONTACTPERSOON TOEVOEGEN Belangrijk: Foto en gegevens toevoegen om makkelijk vindbaar te zijn. Je kan mensen weigeren en/of blokkeren Je kan mensen verwijderen Oefening Ik zou nu graag willen dat iedereen, de andere deelnemers, toevoegt tot hun skype. Het is de bedoeling, later in deze workshop, dat jullie met elkaar via skype gaan communiceren. 30'

28 ÉÉN OP ÉÉN GESPREK Voor een gesprek te starten klik je eerst op de naam van de contactpersoon Daarna klik je op het telefoontje naast de naam. Kies "Naar Skype Bellen"

29 ÉÉN OP ÉÉN GESPREK De contactpersoon die je belt krijgt een melding op zijn scherm Door op het groene telefoontje te klikken neemt hij op. Met webcam aan ziet je scherm er dan ongeveer zo uit Je hoort en ziet elkaar nu dus.

30 ÉÉN OP EEN GESPREK Tekstberichtjes Door op het tekstballonnetje links onderaan het scherm te klikken opent er onderaan een tekstbalk waarmee je kan tekstberichten naar elkaar kan sturen. Bestanden Door op de paperclip, in de tekstbalk te klikken kan je bestanden doorsturen. Dit kunnen foto's en of bestanden zijn.

31 ÉÉN OP ÉÉN GESPREK Een andere mogelijkheid is gebruik maken van het + teken, onderaan in het midden van het scherm. Je kan van hieruit rechtstreeks Bestanden en contactpersonen sturen, scherm delen en contactpersonen toevoegen (hierover later meer). Scherm delen Door op de selectie scherm delen te klikken en te bevestigen met starten, zal U scherm zichtbaar zijn voor uw contactpersoon. Door op delen stoppen te klikken stop je met het delen van je scherm.

32 ÉÉN OP VEEL GESPREK De selectie "Contactpersoon toevoegen" Hiermee voeg je andere bij in het bestaande gesprek Dezelfde functionaliteiten blijven bestaan. (scherm delen, bestanden doorsturen, webcam...) Maximum, van deze gratis versie, is 10 deelnemers. Microsoft garandeert 5 deelnemers Dit is uiteraard afhankelijk van de netwerk infrastructuur die jezelf en de andere deelnemers te beschikking hebben 40'

33 HET "WORK" GEDEELTE VAN DEZE WORKSHOP Oefening 1 - kennismaken. Spreek met één andere deelnemer af om elkaar te bellen en de diverse functionaliteiten, behalve groepsgesprekken, te proberen. - gebruik de chatfunctie - stuur elkaar een bestand - toon uw scherm - gebruik de webcam

34 HET "WORK" GEDEELTE VAN DEZE WORKSHOP Oefening 2 – collaboratief werken Voor deze oefening worden de deelnemers ingedeeld in groepen van minstens 3 deelnemers. De deelnemers mogen NIET meer met elkaar communiceren zonder gebruik te maken van Skype! In iedere groep is minstens één persoon met volgende rol; Illustrator Storyteller Redacteur Opdracht: Maak samen, door gebruik te maken van skype, een eigen versie van een klassiek sprookje. Dit sprookje heeft een cover en bevat tekeningen (illustrator), een leuk verhaal (storyteller) en moet uiteraard in een mooi document samengevoegd worden (Redacteur). Keuze sprookjes: Roodkapje, De wolf en de zeven geiten, Hans en Grietje, Repelsteel.


Download ppt "WORKSHOP SKYPE Christiaan Thimister. AGENDA Kennismaking Microsoft Account Installeren / instellen van Skype Toevoegen van contactpersonen Eén op één."

Verwante presentaties


Ads door Google