De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

INFORMATIE MIDDAG GROEP 7B Juf Hümeyra Juf Hülya.

Verwante presentaties


Presentatie over: "INFORMATIE MIDDAG GROEP 7B Juf Hümeyra Juf Hülya."— Transcript van de presentatie:

1

2 INFORMATIE MIDDAG GROEP 7B Juf Hümeyra Juf Hülya

3 Inhoud 1.Algemene schoolregels 2.De gouden regels groep 7b 3.Handige weetjes over de klas 4.Entreetoets 5.Verkeersexamen 6.Leesonderwijs 7.Samenwerken 8.Taal/spelling. 9.Rekenen. 10. Vragenronde.

4 Algemene schoolregels Zou u graag de leerkracht, de IB-er (Intern begeleider) of iemand van de directie uitgebreider willen spreken na schooltijd, maak dan van te voren een afspraak. Een korte melding of vraag kan natuurlijk bijna altijd. Maar we willen geen lestijd missen. Wilt u wijzigingen van telefoon, oppas, gezinssamenstelling enz. s.v.p. aan ons doorgeven? Graag gezonde tussendoortje in de vorm van fruit/ groente meegeven en boterhammen voor de lunch met drinken in een drinkbeker. Het ontbijt thuis is ook erg van belang. Gymlessen zijn op donderdag. Goed onthouden en de gymkleren altijd bij hebben. Op maandag krijgen de kinderen huiswerk mee en deze moet uiterlijk donderdag weer ingeleverd worden.

5 De gouden regels groep 7b Samen met de kinderen hebben we 5 gouden regels bedacht, om een fijne sfeer in de groep te creëren. Iedereen heeft zijn handtekening erop gezet en een belofte gedaan. Wij spreken elkaar dan ook hierop aan. Dit wordt elke dag a.d.h.v de ok-thermometer bepaald. Wanneer het een week lang goed gaat, verdienen we een speelkwartier als klas. Elke donderdag bespreken we alles hiervan in de socio-kring en geven we één regel speciaal de aandacht. Deze is terug te vinden op het bord bij de deur.

6 Handige weetjes over de klas Iedere dag staat het programma voor die dag op het planbord. Zo weten de kinderen wat hen die dag te wachten staat. We hebben een leesmuur achterin de klas, waarop stapsgewijs staat wat er allemaal wordt verwacht tijdens het lezen en het maken van opdrachten. Denk aan spreekbeurt, boekbespreking, boekverslag. We hebben een rekenmuur, waarop handige weetjes te vinden zijn over rekenen. denk aan breuken, procenten, wat allemaal aan bod komt in groep 7. Dit is een geheugensteuntje en helpt bij het oplossen van opgaven. Ook hebben we een taalmuur, waarop de woorden te vinden, zijn die we behandelen bij een bepaalde thema. Ook handige weetjes, zoals bv. over het zoeken naar persoonsvorm/onderwerp, zullen hier hangen, wanneer ze aan bod komen. Verder hebben we een thematafel, wat aangekleed zal worden naar het thema, die we dan behandelen. De knutselwerkjes van de kinderen die hierbij horen, hangen achterin de klas onder hun naam. Kom gerust af en toe een kijkje nemen na schooltijd. Binnenkort kunt u werkjes vinden rond het thema offerfeest.

7 Entree toets In de groepen 7 zal uw zoon of dochter meedoen aan de Entreetoets van de Cito-groep. De entreetoets maakt deel uit van een leer- en onderwijsvolgsysteem. De uitslag hiervan geeft specifiekere informatie over wat een leerling op verschillende onderdelen presteert. De entreetoets bestaat uit vier onderdelen: Taal, Lezen, Rekenen-Wiskunde en Wereldoriëntatie/Studievaardigheden. Nadat alles gemaakt is, stuurt de school de antwoordbladen naar de Citogroep. Daar worden de bladen door de computer nagekeken. Vervolgens maakt de Citogroep de rapportage die naar de school gezonden wordt. U ontvangt hierover te zijner tijd meer informatie. Thuis kan uw kind op de website citotrainer.nl oefenen voor de verschillende onderdelen van de citotoets.

8 Het verkeersexamen In groep 7 nemen alle leerlingen deel aan het landelijk verkeersexamen, dat zowel theoretisch als praktisch wordt afgenomen. Voor het theoretische deel gaan de leerlingen aan de slag met de verkeersmethode. In de verkeerslessen worden thema’s behandeld zoals ‘voetgangers’, ‘fietsers’, verkeerstekens’, ‘voorrang’, ‘bijzondere weggebruikers’ en uiteraard komen de belangrijkste verkeersborden aan bod. Wat betreft het praktische verkeersexamen ontvangen de leerlingen enkele weken voor aanvang van het examen een plattegrond met daarop de route. Ze mogen die route van tevoren op de fiets oefenen en letten op mogelijke moeilijkheden zoals verkeersborden en kruisingen. Voorafgaand aan het praktisch verkeersexamen zal ook een fietsenkeuring plaatsvinden. Er wordt controleert op o.a. verlichting en remmen en algemene verkeersveiligheid. We zullen op school heel veel oefenen met de theorie, want wij willen natuurlijk dat iedereen slaagt!

9 Het leesonderwijs Het is belangrijk dat kinderen goed technisch kunnen lezen. Hier besteden we in de groep intensief aandacht aan, door het volgen van een leesstappenplan, boekbesprekingen, boekverslagen, duo-lezen etc. Om de kinderen van groep 7 te leren, om een goede spreekbeurt te geven (als voorbereiding op het Voortgezet Onderwijs), (goed en duidelijk spreken, eigen woorden gebruiken, oogcontact met publiek, niet van blaadje oplezen, zelfverzekerde houding voor de klas e.d.) hebben we de volgende leerlijn in de groep:  Alle kinderen geven een (kleine) presentatie vóór de klas n.a.v. een nieuwsitem uit de krant of het journaal.  Alle kinderen houden een boekbespreking n.a.v. een zelfgelezen boek.  Alle kinderen houden een spreekbeurt in de klas over een zelfgekozen onderwerp n.a.v. het zelfgemaakte werkstuk of een zelfgekozen onderwerp. Het werkstuk wordt thuis gemaakt en uitgewerkt op de computer. De bibliotheek biedt voldoende informatieve boeken. Verder is informatie via het internet te verzamelen. Door het jaar heen zullen we hier actief aandacht aan blijven geven.

10 Samenwerken Om later als volwassene te kunnen deelnemen aan de samenleving moet je leren samenwerken. Ook met mensen die je niet zelf kiest. Daarom wordt er in de klas veel aandacht besteed aan het werken in groepjes. In de klas werken we samen met een maatje aan een opdracht of doen we coöperatieve werkvormen met elkaar. Door deze oefeningen leren ze te luisteren naar elkaar en respect te hebben voor elkaar. Twee weten immers meer dan één!

11 Taal en spelling Voor spelling geldt dat we alle geleerde spellingregels herhalen en verder gaan automatiseren. Wat er nu wel extra bij gaat komen is de werkwoordspelling. Bij taal gaan we vooral naar teksten kijken, wat is het onderwerp, deelonderwerp en wat zijn de belangrijke woorden. De kinderen moeten dit in een schema kunnen zetten en hier dan een goede samenvatting van kunnen maken. Daarnaast gaan we zinnen ontleden. De kinderen moeten uit zinnen de persoonsvorm, het onderwerp, het gezegde en de bepalingen kunnen halen.

12 Rekenen In groep 7 wordt het rekenen steeds moeilijker. We krijgen te maken met grote plus en min sommen (4365 + 6934 en 8432 – 4385) maar ook met grote keer en deel sommen (59 x 87 en 8943 : 17). Deze sommen moeten de kinderen cijferend op kunnen lossen. Er komen ook andere dingen aan bod zoals kommagetallen, breuken en procenten. Het is heel belangrijk dat de kinderen de tafels goed uit hun hoofd kunnen. Als ze dit kunnen, zal het voor hen een stuk makkelijker worden om de moeilijke sommen op te lossen. Naast al deze vakken hebben we natuurlijk ook nog een heleboel andere dingen die we doen, denk dan bijvoorbeeld eens aan aardrijkskunde, natuur/techniek, geschiedenis e.d.

13 Vragenronde We danken u voor uw komst! Juf Hümeyra Juf Hülya


Download ppt "INFORMATIE MIDDAG GROEP 7B Juf Hümeyra Juf Hülya."

Verwante presentaties


Ads door Google