De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het is vandaag Girlsday! Speciale dag voor meisjes over bètawetenschappen, techniek en ICT!

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het is vandaag Girlsday! Speciale dag voor meisjes over bètawetenschappen, techniek en ICT!"— Transcript van de presentatie:

1 Het is vandaag Girlsday! Speciale dag voor meisjes over bètawetenschappen, techniek en ICT!

2 Wat is Girlsday?  Speciale dag voor meisjes om kennis te maken met bètawetenschappen, techniek en ICT  Meisjes gaan op bezoek bij technische bedrijven  Niet alleen hier, maar door heel Nederland gaan wel 8.400 meisjes op excursie bij honderden bedrijven!

3 Waarom Girlsday?  In Nederland werken te weinig mensen in de bèta, techniek en ICT, en die mensen zijn wel nodig!  Meisjes denken vaak dat techniek saai, vies en alleen voor jongens is. Niks is minder waar!  Tijdens Girlsday willen we laten zien dat er heel veel leuke beroepen zijn in de techniek en dat er ook vrouwen werken!

4 Vraag: Met wie praten leerlingen het meest over hun profielkeuze? A.Ouders B.Leeftijdgenoten (andere leerlingen, vrienden) C.School (decanen en docenten)

5 Vraag: Welk cijfer voor exacte vakken moet je hebben om een natuurprofiel te kiezen? A.Een 7 of hoger B.Een 8 of hoger C.Een voldoende

6 Stelling: Ik vind dat ik goed ben in wiskunde A.Waar B.Niet waar

7 Over 

8 Wat gaan we vandaag doen? 

9 Veel plezier!  Kijk ook eens op DigiVita of Dit Doe Ik voor nog meer informatie over opleidingen en beroepen in bèta, techniek en ICT!  www.Digivita.nl www.Digivita.nl  www.ditdoeik.nl www.ditdoeik.nl


Download ppt "Het is vandaag Girlsday! Speciale dag voor meisjes over bètawetenschappen, techniek en ICT!"

Verwante presentaties


Ads door Google