De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Bewegingsap paraat Paard. Wat is de reden dat een paard bijna altijd kan staan?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Bewegingsap paraat Paard. Wat is de reden dat een paard bijna altijd kan staan?"— Transcript van de presentatie:

1 Bewegingsap paraat Paard

2 Wat is de reden dat een paard bijna altijd kan staan?

3 Combinatie van  Spanzaagmechanisme  passieve sta-apparaat voor- en achterbeen,

4 Spanzaagmechanisme

5 Passieve sta- apparaat Voorbeen Gewicht romp op voorbeen verplaatst Pezen (a,b,c,d) aan voorzijde voorkomen doorbuigen van schouder, elleboog en pols Pezen achterzijde (e,f,g,h) voorkomen overstrekking pols. Pezen kogeldraagapp. (i.j.k) voorkomen doorzakken kogel Hoefdraagapparaat voorkomt overstreking hoefgewricht (l,m,n)

6 Knie op slot Door spaanzaag mechanisme ook hak op slot Ondervoet gefixeerd door opp en diepe buiger en het kogeldraagapparaat en hoefdraagapparaat

7 Kreupelheidsonderzoek  Monsteren in stap en draf.  Monsteren op de volte. (bewegings of belastingskreupelheid,  Palperen  Percuteren  Buigproeven  Geleidingsanesthesiën  Röntgenfoto’s

8

9 Geleidingsanesthesie.  Plaatselijk verdoven van zenuwen.  Hierdoor worden delen van het been gevoelloos.  Als er in het gevoelloze deel de oorzaak van de kreupelheid zit dan zal het paard niet meer kreupel lopen.

10 Verdoven kroonrand en de halve hoef aan een zijde

11 A: verdoven hoefgewricht B: verdoven straalbeen en omgeving

12 Verdoving van de zenuw op deze plek maakt het gebied aan de voor en achterzijde van de ondervoet aan 1 zijde gevoelloos.

13

14

15


Download ppt "Bewegingsap paraat Paard. Wat is de reden dat een paard bijna altijd kan staan?"

Verwante presentaties


Ads door Google