De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

VOORLICHTING STAGE 1 22-09-2014 Sociaal Pedagogische Hulpverlening Instituut voor Sociale Opleidingen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "VOORLICHTING STAGE 1 22-09-2014 Sociaal Pedagogische Hulpverlening Instituut voor Sociale Opleidingen."— Transcript van de presentatie:

1 VOORLICHTING STAGE 1 22-09-2014 Sociaal Pedagogische Hulpverlening Instituut voor Sociale Opleidingen

2 VORM Stage 1 (4EC) = beroepsoriëntatie 1 dagdeel in de week ( 3 uur, verdeeld over 30 weken) Starten in week 1 kwartaal 2 1 dagdeel vrij geroosterd voor stage Zelf verantwoordelijk voor het verkrijgen van een stageplaats. Je mag zelf een keuze maken met welke doelgroep en organisatie je een overeenkomst afsluit, aansluitend bij je opleiding.

3 COMPETENTIES De student gaat in dialoog met de cliënt. De student heeft kennis van de verschillende doelgroepen. De student heeft kennis van verschillende methodes De student past basiscommunicatievaardigheden toe in een (eenvoudige) praktijksituatie. De houding van de student is begripvol en hij houdt rekening met de waardigheid, waarde en uniciteit van de cliënt. De student is in staat eigen ideeën, gevoelens en opvattingen eenduidig en systematisch onder woorden te brengen in schrift en woord.

4 STAGEBEGELEIDING Vanuit de opleidingen: 8 Begeleidingsbijeenkomsten met de docent en 6-8 gesprekken met 4 e jaars studenten Aanwezigheid is verplicht = POA Vanuit de instelling: Een contactpersoon vanuit de instelling om ervaringen uit te wisselen is verplicht Begeleiding vanuit de instelling is niet verplicht Geen stagebezoek, wel telefonisch overleg.

5 ORGANISATIE Stage gevonden? Vul het formulier stage opgave/ overeenkomst in, zie HINT -> praktijk/stage -> formulieren -> SPH eerste jaar Lever het formulier in 4-voud in bij de frontoffice van ISO Inleveren uiterlijk kwartaal 1! vrijdag 7 november. Wacht via email op de goedkeuring van je stage. Je kunt hierna 2 van de 4 formulieren ophalen bij de Gerard Aerts ML 03.324. Je stage is na al deze stappen pas definitief!

6 Op Hint staat het totaal overzicht van geschikte stage 1 aanbod. Op hint staat een lijst van organisaties waar we eerder mee hebben samengewerkt. = mogelijkheden.

7 Stage 1 Voorbeelden

8


Download ppt "VOORLICHTING STAGE 1 22-09-2014 Sociaal Pedagogische Hulpverlening Instituut voor Sociale Opleidingen."

Verwante presentaties


Ads door Google