De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

HACCP in eipakstation Cursus HACCP Thielen Consult BV Postbus 5100

Verwante presentaties


Presentatie over: "HACCP in eipakstation Cursus HACCP Thielen Consult BV Postbus 5100"— Transcript van de presentatie:

1 HACCP in eipakstation Cursus HACCP Thielen Consult BV Postbus 5100
2014 HACCP in eipakstation Cursus HACCP Thielen Consult BV Postbus 5100 5800 GC Venray Thielen Consult BV

2 Agenda HACCP Waarom HACCP Wat is HACCP Welke gevaren Veilige eieren

3 Definities (1) Hazard Gevaar Analyses Analyse Critical Kritische
2014 Definities (1) Hazard Gevaar Analyses Analyse Critical Kritische Control Beheers Points Punten Thielen Consult BV

4 Definities (2) Hazard/ Gevaar
2014 Definities (2) Hazard/ Gevaar een biologisch, chemisch of fysische verontreiniging of toestand die een voedingsmiddel onveilig maakt voor consumptie Analyses/ Analyse een systematische beoordeling van gevaren in het proces en het vaststellen van de welke gevaren van wezenlijk belang zijn voor voedselveiligheid. Thielen Consult BV

5 Definities (3) Critical Control Point Risk/ risico
2014 Definities (3) Critical Control Point punten en stappen in het proces waarvoor het belangrijk is dat ze worden beheerst om de voedselveiligheid te bewaren. Risk/ risico de waarschijnlijkheid dat de nadelige gezondheidseffecten worden veroorzaakt door een gevaar. Thielen Consult BV

6 Waarom HACCP (1) Ca 1 miljoen mensen ziek door besmet voedsel
20 tot 30 sterfgevallen door besmet voedsel Salmonella uit voedsel is een belangrijke reden.

7 Waarom HACCP (2) 220 miljoen schade Negatieve publiciteit
Product terughalen Kwaliteitsvermindering Claims Negatieve publiciteit Bekeuringen waarschuwingen Eis van afnemers

8 Doel van cursus HACCP Zorg voor veilig product
Voorkomen van besmet product Onwetendheid Onzorgvuldigheid Onhygiënisch handelen Opleiding Bewustwording van gevaren

9 Wat is HACCP (1) Oorsprong in ruimtevaart
Gezond voedsel voor astronauten Productie van veilige etenswaren Voorkomen van fouten tijdens productie

10 Wat is HACCP (2) HACCP analyse maken Producten beschrijven en kennen
Plattegrond maken Productie uittekenen Gevaren zoeken en controleren HACCP-analyse HACCP-team

11 Wat zijn eisen aan het HACCP-team
Meer dan 1 persoon, Multidisciplinair Uit alle geledingen van het bedrijf Voldoende kennis van HACCP

12 HACCP voor eieren Slachtoffers (vooral ouderen) van met salmonella besmette eieren Dioxine crisis 2001 Imago Verplicht onderdeel van IFS

13 Bedankt voor de aandacht
IFS


Download ppt "HACCP in eipakstation Cursus HACCP Thielen Consult BV Postbus 5100"

Verwante presentaties


Ads door Google