Download de presentatie
De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub
1
MARKT PROSPECTIE OMEGABAARS TM
Stijn Van Hoestenberghe
2
MISSION AQUA4C MARKETING APPROACH
Lokale, productie van duurzame, hoog-kwalitatieve verse vis. MARKETING APPROACH Product Place Promotion Price Culinary aquaculture: The Omega Perch
3
Marketing Approach Product Place/Positioning Promotion Price
Culinary aquaculture: The Omega Perch
4
Exclusieve, zeer smakelijke vis
OMEGABAARS TM: Het Product Positioning bij lancering Exclusieve, zeer smakelijke vis +zeer gezond +duurzaam +lokaal gekweekt Culinary aquaculture: The Omega Perch
5
OMEGABAARS TM: Het Product Graatloze, vaste filet met zachte smaak
Culinary aquaculture: The Omega Perch
6
OMEGABAARS TM: Het Product Uitstekend voor rauwe bereidingen
Culinary aquaculture: The Omega Perch
7
OMEGABAARS TM: Het Product
Culinary aquaculture: The Omega Perch
8
OMEGABAARS TM: Het Product ….of gerookt (warm & koud)
Culinary aquaculture: The Omega Perch
9
OMEGABAARS TM: Het Product ….en natuurlijk ook ‘plate size’
Culinary aquaculture: The Omega Perch
10
OMEGABAARS TM: Unieke verkoopswaarde
HOGE KWALITEIT GEZOND SMAAK & TEXTUUR Zeer hoge concentratie omega 3 vetzuren: tot 3.75% van filet (% nat gewicht!) -Vette vis (‘witte zalm’) met zachte smaak en vaste textuur 100% traceerbare vis gekweekt in biosecure recirculatie systemen (‘fork to farm’) Top chefs vergelijken met dorade royal, zeebaars, snoekbaars, gerookt: paling - GEEN PCB’s, dioxines of kwik - GEEN parasieten - GEEN antibiotica Verleent zich uitstekend voor gebakken, gerookte en rauwe (carpaccio, tartaar, ceviche) gerechten Culinary aquaculture: The Omega Perch
11
DUURZAAM en LOKAAL GEKWEEKT
OMEGABAARS TM: Unieke verkoopswaarde DUURZAAM en LOKAAL GEKWEEKT Productie dicht bij consument Gesloten systemen zonder ongecontroleerde lozing Geen gebruik van dure vismeel en visolie in voeders Zeer laag gebruik van water (50 liter per kg geproduceerde vis) Integratie van water & energie met serreteelt Introductie van een nieuw concept & produkt met een ‘beveiligde’ naam Culinary aquaculture: The Omega Perch
12
OMEGABAARS TM: Unieke verkoopswaarde
In: Zoetwatervis, de culinaire gids (H. Videler) “Ik kreeg namelijk een paar filets en heb die kort in wat roomboter gebakken.In die filets zitten geen vleesgraten. Al mijn tafelgenoten, jong en oud, vonden het heerlijk. Omdat het een nogal vette vis is, is hij heel geschikt voor de barbecue en om te roken of voor carpaccio en ceviche. Je kunt er alle recepten voor zalm op toepassen of een kruidige Ikan Berinti van maken. 2. Samenwerking met: Toon Dierickx: chefkok Restaurant Arenberg, Faculty Club Leuven, Traiteur Van Eeckhout, Hotelschool Leuven, Hotelschool Koksijde, Jeroen Meeus, Kwentin De Paepe and many more 3. Vergelijkende smaaktest PCG juni Omegabaars: hoogste score FEEDBACK Culinary aquaculture: The Omega Perch
13
Marketing Approach Product Place/Distribution Promotion Price
Culinary aquaculture: The Omega Perch
14
2. Marketing Approach per jaar= 200 T volle vis (= 100 T filet)
Levering aan ‘geëngageerde’ visdistributeurs (Océan Marée, Detroyer, De Jager, D’Haens, Arijs, Chef’s Secret, Vandermaesen, Brumos,…) die leveren aan de betere restaurants, cateraars en speciaalzaken Exclusief en beperkt aanbod van gerookte filet als delicatesse in speciaalzaak en supermarkt (≈ gerookte paling). Reeds contact met geïnteresseerde internationale vishandelaars Orderboek 2015 reeds volledig gevuld Culinary aquaculture: The Omega Perch
15
Marketing Approach Product Place/Distribution Promotion Price
Culinary aquaculture: The Omega Perch
16
2. Marketing Approach Promotion => Media
=> Huis stijl (met banners, flyers,…) => Expo, beurzen & event => Smaakproef (‘teasers’) => Voorstelling omegabaars in restaurant Culinary aquaculture: The Omega Perch
17
Marketing Approach Product Place/Distribution Promotion Price
Culinary aquaculture: The Omega Perch
18
2. Marketing Approach Price: exclusieve vis
≈ prijssetting gekweekte snoekbaars, zeebaars, dorade royal. = B to B: Verkoop van distributeur aan restaurant ≈ 130% fgp = B to C: Verkoop door viswinkel aan consument ≈ 200% fgp = B to C: Verkoop van gerookte visfilet aan consument ≈ % fgp (*fgp= farm gate price) Culinary aquaculture: The Omega Perch
19
200 TPA productie Stokstorme site (Kruishoutem),
RAS integratie met Tomato Masters => Afwachten bouw en milieuvergunning (eind juni) => Start productie: Maart 2015 => Start verkoop: Sep 2015 Culinary aquaculture: The Omega Perch
20
Provinciale Tuinbouwschool Kortrijk
PTI KORTRIJK Provinciale Tuinbouwschool Kortrijk
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.