De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gedichten Van Toon Hermans.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gedichten Van Toon Hermans."— Transcript van de presentatie:

1 Gedichten Van Toon Hermans

2 Goede avond lieve mensen
Powerpoint Jos

3 als je iemand hebt die alles met je deelt de tafel en het bed één die nooit verveelt als je iemand hebt die al je zorgen heelt weet je wat dat zeggen wil weet je wat dat scheelt ? Verder met Klikken !!!

4 Vriend: je hebt iemand nodig stil en oprecht die als het erop aan komt voor je bidt of voor je vecht pas als je iemand hebt die met je lacht en met je grient dan pas kun je zeggen: 'k heb een vriend

5 Sterven doe je niet ineens maar af en toe `n beetje en alle beetjes die je stierf 't is vreemd, maar die vergeet je het is je dikwijls zelf ontgaan je zegt ik ben wat moe maar op `n keer dan ben je aan je laatste beetje toe.

6 Nacht of avond, middag of morgen maak je om de tijd geen zorgen Kraaienpoten, grijze haren laat je drijven door de jaren En heb je lak aan de kalender als je maar kunt zeggen: Ik ben d'r

7 Als je denkt : "Ik ben verslagen," is de nederlaag een feit. Als je denkt "'k Zal niet versagen," win je op den duur de strijd. Moedeloze gaan ten onder, door hun twijfel, door hun vrees, vechters winnen als door wonder telkens weer de zwaarste race.

8 Politiek: Politiek is handjes drukken, dreigen, sjoemelen en bukken, katten uit de bomen kijken, overreden, over lijken, schipperen of schaakmat zetten, lange speeches, korte metten, witte voetjes, pan uit vegen, passen, meten, wikken, wegen, lachjes, dansjes, judaskussen, loeren draaien, dooie musjes, veel beloven, vleien, paaien, de kunst om, om iets heen te draaien, d'r is geen liefde, regelrecht, en daar is alles mee gezegd.

9 Ik denk te ik… Te weinig jij… te gebonden… Te weinig vrij…
denk ik te rap ? denk ik te snel ? denk ik te slap ? ik denk van wel… ik denk te zuur… te weinig zoet… dat komt, men heeft mij nooit geleerd hoe 'k denken moet.

10 Dag God, Hij schiep het licht noch traag, noch vlug, gaf ogen zicht aan mens en mug, hing sterren op aan het plafond, 'n witte maan 'n rode zon, nu zit Hij op zijn hemeltroon, ik zeg: 'dag God', Hij zegt: 'dag Toon'.

11 OUD Ja ik ben al achtenzestig melden mensen ongevraagd en ze delen kwistig mede wat hun kwelt en wat hun plaagt maar de èchte 'bon-vivantjes' reppen daarvan met geen woord en ze lachen naar het leven en ze leven rustig voort !!

12 Straatje: In je eigen, smalle straatje is de wereld veel te nauw, je ziet er nauwelijks de hemel, die is vandaag fantastisch blauw. Dat heb jij niet in de gaten, j' hebt geen notie van het Al, want jij leeft in 't eigen straatje en dat straatje is te smal. Klim naar boven, naar de daken, naar een hemelhoog gewelf en vergeet je eigen straatje, vlieg es even... uit je zelf.  

13 Bekende Nederlanders :   Potsierlijk is de glans van veel bekende lieden die buiten hun bekendheid om geen barst hebben te bieden

14 Wat wil je worden ? Toen de meester vroeg: wat wil je worden? zei ik: ik bén al iets. En ik hoefde ook nergens heen, niet naar iets te streven, ik bén ergens, dat is genoeg.

15 Veel mensen zijn eenzaam, geloof me daar is niets tegen, het màg maar kom je ze tegen, zeg dan op z'n minst even, "dag".

16 Meer powerpoints op Funnysite.org KLICK HERE


Download ppt "Gedichten Van Toon Hermans."

Verwante presentaties


Ads door Google