De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Annie M.G. Schmidt.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Annie M.G. Schmidt."— Transcript van de presentatie:

1 Annie M.G. Schmidt

2 Hoe oud werd ze? 84 jaar Hoe oud werd ze?
Ze werd 84 jaar oud alleen ging ze in DE NACHT na haar verjaardag dood. Ik vind dat heel jammer, want anders zou ze nog veel meer verhalen kunnen schrijven. Ze werd geboren in 1911 en ging dood in Ze leefde dus van 1911 tot Ze ging dus 18 jaar geleden dood.

3 Wat was haar lievelings dier?
Een poes! Wat was haar lievelings dier? Haar lievelings dier was een poes! Waarom ze dat vind, weet ik niet maar misschien vond ze ze gewoon heel erg schattig en lief.

4 Hoeveel boeken heeft ze geschreven?
Ongeveer 183 of meer!!! Hoeveel boeken heeft ze geschreven? Ongeveer 183 of meer!!! Zelf heb ik het meest van deze vraag geleerd omdat ik nog niet wist dat ze ZOVEEL BOEKEN HEET GESCHREVEN!!!

5 Wat zijn de namen van haar kinderen?
Ze had 1 zoon: Flip van Duijn Wat zijn de namen van haar kinderen? Annie had 1 kind, Flip. Eigelijk heet Flip geen Flip, maar Philip Dirk van Duijn. Iedereen zegt tegen hem Flip, dus eigenlijk heet hij toch wel Flip.

6 Had ze ook nog een ander beroep dan alleen schrijven?
Nee, schrijven was echt haar beroep Had ze ook nog een ander beroep dan alleen schrijven? Nee, schrijven was echt haar beroep. Ze had geen ander beroep.

7 Waarom is Annie M.G. Schmidt bijzonder?
Ze is/was bijzonder omdat volwassenen én kinderen haar boeken leuk vonden Waarom is Annie M.G. Schmidt bijzonder? Ze was bijzonder omdat niet alleen kinderen haar boeken leuk vonden, maar óók de volwassenen. Heel veel schrijvers schrijven alleen kinderboeken of alleen boeken voor volwassenen. Ook al leeft ze niet meer, iedereen heeft nog steeds bewondering voor haar.

8 Wat was haar eerste versje wat ze heeft geschreven en hoe oud was ze toen?
Toen ze haar eerste versje schreef, was ze 4… Een hond zit op zijn Kont Een kat zit op zijn Gat Wat was haar eerste versje wat ze heeft geschreven en hoe oud was ze toen? Toen ze haar eerste versje schreef, was ze 4. Alleen was het wel een heel gek versje! Namelijk: Een hond zit op zijn Kont Een kat zit op zijn Gat

9 Quiz Ik stel alleen vragen waar ik het over heb gehad. De Quiz
Ik ga alleen vragen stellen waar ik het ook over heb gehad!

10 Vraag 1 Hoe heet haar kind? A. Flip de Duijn B. Flip van Duijn
C. Flip den Duijn D. Flip der Duijn Vraag 1 Hoe heet haar kind? Flip de Duijn Flip van Duijn Flip den Duijn Flip der Duijn

11 Vraag 2 Hoeveel boeken heeft ze ongeveer geschreven? Ongeveer 183
Hoeveel boeken heeft ze geschreven? Ongeveer 183 Ongeveer 276 Ongeveer 211 Ongeveer 164

12 Vraag 3 Hoe oud werd ze? 96 jaar 81 jaar 84 jaar 78 jaar Vraag 3

13 Vraag 4 Wat was haar lievelingsdier? Een hond Een giraffe Een poes
Een olifant


Download ppt "Annie M.G. Schmidt."

Verwante presentaties


Ads door Google