De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vincent van Gogh.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vincent van Gogh."— Transcript van de presentatie:

1 Vincent van Gogh

2 ( Uit Kinderen ontdekken de grote kunstenaars van MaryAnn F
( Uit Kinderen ontdekken de grote kunstenaars van MaryAnn F. Kohl en Kim Solga) Vincent van Gogh ontdekte het schilderen nadat hij in vele andere beroepen, van kunsthandelaar tot predikant, had gefaald. Alle schilderijen, meer dan 800, maakte hij in de laatste tien jaren van zijn leven. Hij probeerde in zijn kunst uitdrukking te geven aan zijn gedachten en emoties, vaak dag en nacht werkend zonder ophouden, waarbij hij al zijn geld aan verf besteedde en zelfs vergat te eten. Zijn schilderijen zijn vol van kleur, wervelende beelden en hevige gevoelens. Een van de manieren waarop Van Gogh beweging in zijn werk bracht was, door het schilderen van wervelende kleurige lijnen die vanuit een middelpunt steeds grotere draaiend cirkels of ringen vormden en dan in de achtergrond verdwenen.

3 Schilderijen van Vincent van Gogh
De zaaier De aardappeleters Het is een donker schilderij van een boerengezin. Van Gogh liet zien dat die mensen heel arm waren. Maar hij schilderde ze met liefde en liet zien dat ze hun armoede waardig droegen. 

4 De oogst 1888 Zeezicht bij Scheveningen 1882

5 De zonnebloemen Bijna alle schilderijen en tekeningen van Van Gogh      Heb je geen tijd om naar een museum te gaan? Op deze site kun je bijna al zijn schilderijen en tekeningen zien.

6 Kinderen stempelen Vincent van Gogh
Mijn eerste kunstboek uitgeverij Usborne

7

8 Het proces

9 Het resultaat

10

11

12

13 The End


Download ppt "Vincent van Gogh."

Verwante presentaties


Ads door Google