De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Van groen naar poen. Alles op een rij Biomassa levert gaande weg steeds meer geld op Zowel gemeente als organisaties die het landschap beheren krijgen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Van groen naar poen. Alles op een rij Biomassa levert gaande weg steeds meer geld op Zowel gemeente als organisaties die het landschap beheren krijgen."— Transcript van de presentatie:

1 Van groen naar poen

2

3 Alles op een rij Biomassa levert gaande weg steeds meer geld op Zowel gemeente als organisaties die het landschap beheren krijgen steeds minder geld om hun taken uit te voeren voor het landschap Gaan naar een systeem waarbij het landschap zich zelf gaat betalen door middel van het oprichten van of inpassen van een landschapsfonds met specifieke aanvraag/uitkeringsvoorwaarden Regio steekt in op ontwikkeling biobased economy Biomassa kan als brandstof of als grondstof voor voedsel of producten worden ingezet (technologie gaat snel)

4 Wat vragen we? Procesgeld om de organisatievorm en de afspraken rondom aanlevering en verwerking goed vast te leggen Garantiestelling bij Provincie Noord Brabant Mogelijkheid van partijen om in te stappen verder formaliseren Geld voor biomassaplein, afhankelijk van uiteindelijk businessmodel, aanvragen als lening

5 Verdienmodel

6 Financieel overzicht: Biomassaplein Alle leveranciers vergoeding en inzet vermeden kosten Conclusies: Met inzet vermeden kosten na 3 jaar winstgevend Na 3 jaar kan inzet vermeden kosten worden afgebouwd Break even punt na ruim 3 jaar

7 Financieel overzicht: Biomassaplein Conclusies: Met inzet vermeden kosten na 1jaar winstgevend Na 1 jaar kan inzet vermeden kosten worden afgebouwd Break even punt na ruim 1 jaar Afz. Gemeenten GEEN vergoeding andere leveranciers WEL en inzet vermeden kosten

8 Tot slot Het is een nieuwe weg voor zowel overheid als gebiedspartners en NGO’s om uit het “energieke landschap” mensen en de natuur te verbinden en te stimuleren om een landschap van allure in stand te houden en te verbeteren. We gaan deze samenwerking met vertrouwen tegemoet.

9 The Tallest Oak in the forrest was once just a little nut that held his ground

10 Van groen naar poen Tijd voor vragen


Download ppt "Van groen naar poen. Alles op een rij Biomassa levert gaande weg steeds meer geld op Zowel gemeente als organisaties die het landschap beheren krijgen."

Verwante presentaties


Ads door Google