De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Seksualiteit. Seksualiteit Dit vind ik normaal. Ik kijk er graag naar.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Seksualiteit. Seksualiteit Dit vind ik normaal. Ik kijk er graag naar."— Transcript van de presentatie:

1

2 Seksualiteit

3

4 Dit vind ik normaal. Ik kijk er graag naar.

5 Ik heb hier geen last van?!

6 Ik neem alleen verkering als iemand geschikt lijkt om mee te trouwen!

7 Just for the fun!

8 Of… In deze tijd vinden veel mensen het heel gewoon om met
iedereen te zoenen en naar bed te gaan. Dan ben je toch niet normaal als je wacht met seks totdat je getrouwd bent. Dan is het toch raar als je niet zomaar verkering neemt? Of niet zomaar met die ene leuke jongen gaat zoenen? Waarom zou je wachten?

9 Wat vind jij belangrijk in een relatie? kies 2 kaarten

10

11 Zelfbeeld hoe zie jij jezelf?
Iedereen heeft positieve en negatieve kanten en vaak kunnen we negatieve kanten ontzettend makkelijk over onszelf benoemen. De mooie eigenschappen zullen we niet snel tegen iemand vertellen, dat staat dan ‘arrogant’. Maar dat is de schoonheid van binnen die meer en langer impact zal hebben dan de buitenkant.

12 Verkering Verkering kun je ook omschrijven als tijd waarin je wil
ontdekken of je bij elkaar past, en dan niet zozeer lichamelijk, maar ook geestelijk. Of je echt soulmates bent! Je hart met elkaar kunt delen. Als dat kan, dan is dat een veilige plek om het cadeau wat God je heeft gegeven (je lichaam) aan die ander te geven.

13 Deel 2

14 Verkering is een zoektocht naar de ware

15 Je hart roept om liefde Maar de leegte in je hart kan niet worden gevuld door een lichamelijke ervaring. De nood die ieder mens op aarde het meest ervaart, is een intens verlangen naar liefde. Liefde die je aanvaardt zoals je bent. Liefde die je geborgenheid geeft. Liefde die je de zekerheid geeft dat je er helemaal bij hoort, dat je niets hoeft te doen om jezelf te bewijzen. Liefde die geeft om je noden en in alles voor je wil voorzien. Dat is waar we allemaal, diep in ons hart, het meest naar hunkeren. Liefde is de reden van ons bestaan.

16 Je komt voort uit Liefde
Hoe komt dat? Omdat je zo gemaakt bent. Je bent geschapen door Iemand die zelf liefde is: God...

17 Jij bent Gods schepping!
Het is GOD die man en vrouw naakt aan elkaar gaf, niet de duivel! Het is GOD die de mens een gevoelige huid gaf, en geslachtsdelen die perfect bij elkaar passen, om daar met een huwelijkspartner van te kunnen genieten.

18 God geeft seksualiteit
De kracht van seks is enorm.  Het kan mensen diepe vreugde en geluk schenken,  als het binnen Gods grenzen wordt beleefd. En het kan verwoesting en verdriet veroorzaken als het buiten Gods grenzen gebeurt.

19 Reageer eens … ?!

20 Hoe kies jij je kleding?

21 Heel menselijk maar hoe ga je er mee om?
Lust?! Heel menselijk maar hoe ga je er mee om? Als we het boek Hooglied lezen zien we hoe mooi de liefde is. Een jongen en een meisje zingen het uit, hoe mooi ze elkaar vinden en hoeveel ze van elkaar houden. Toch geeft het meisje ook een waarschuwing, wek de liefde niet! Datzelfde geldt voor seksualiteit dat is iets wat je rein en zuiver moet bewaren. Als je dat wekt te vroeg wekt, dan blijkt het een kracht te zijn die moeilijk te beheersen is.

22 Hooglied Het schrijft over een stel dat weet dat ze moeten wachten met seks omdat de tijd daar nog niet rijp voor is. Je ziet hoe ze elkaar verkennen, je merkt hoe ze smachten naar het één worden. Het gaat zoals God al had gezegd in het paradijs: „Zo komt het dat een man zich losmaakt van zijn vader en moeder en zich hecht aan zijn vrouw, met wie hij één van lichaam wordt. Beiden waren ze naakt, de mens en zijn vrouw, maar ze schaamden zich niet voor elkaar7.

23 Hooglied 8 vers 4 Meisjes van Jeruzalem, ik bezweer je:
wek de liefde niet, laat haar niet ontwaken voordat zij het wil. In de liefde moet je groeien naar het samenzijn, zodat je ook emotioneel klaar bent voor die gebeurtenis. Want liefde op het eerste gezicht is niet de basis voor een lang leven samen. In de liefde zit dus duidelijk een groeiproces. Omstanders

24 Drink, en word dronken van liefde!
Omstanders de duivel heeft de goddelijke gave van de seksualiteit „ranzig‟ gemaakt Hooglied 5 vers 1b Eet, vriend en vriendin! Drink, en word dronken van liefde!

25 Relatie Een gezonde relatie is gebouwd op een aantal pijlers. Het lichamelijke is maar één aspect. Andere pijlers zijn: sociaal, emotioneel en geestelijk. Bouw je maar op één pilaar, dan zakt je huis scheef. Verkering is een goede tijd om juist aan die pijlers te werken. Te zorgen dat je huis stevig staat.

26 Wat zijn voorbeelden van pijlers?
Geestelijk – samen bidden, samen praten over God Emotioneel – liefde, begrepen worden als je verdriet hebt Sociaal – elkaars vriendschappen respecteren, samen vriendschappen bouwen Lichamelijk- knuffelen, hand vasthouden, schouderklopje

27 Een goed huis kost tijd en energie Een fundament is onmisbaar!
Emotioneel Sociaal Geestelijk Lichamelijk Een goed fundament in een relatie moet je tijd geven. Denk daarbij aan de pijlers!

28 Een wereldse visie op seksualiteit

29 Wat zegt de Bijbel? Eén van lichaam worden
De bijbel praat soms geheimtaal als het gaat over seks. Dan noemen ze het bijvoorbeeld één van lichaam worden. Dat zegt al wel iets. Bij seks is het niet alleen een activiteit, maar je wordt samen één. Vervolgens gaat dat samen losmaken van je vader en moeder, in de bijbel gelijk aan trouwen. Eén van lichaam worden

30 Je hebt tijd genoeg, wees geduldig! waarom overhaasten?
Elkaar verkennen kost tijd. Neem die tijd voordat je stappen neemt die je niet meer ongedaan kunt maken!

31 Keuze moment Als je bij makkelijke keuzes al wegloopt voor het ‘gevaar’ bescherm jij jezelf zodat je moeilijke keuzes niet meer hoeft te maken.

32 Nee zeggen is veel stoerder dan je laten verleiden tot wat de ‘meerderheid’ lijkt te doen/willen

33 Plakband Denk ook nog eens aan dat plakbandje. Als je in een verkering lichamelijk al heel ver bent gegaan en het gaat uit. Dan heb je bij een andere verkering al meer moeite met jezelf geven. Omdat je een stukje van jezelf bij de ander hebt laten liggen. Je blijft steeds moeilijker plakken…


Download ppt "Seksualiteit. Seksualiteit Dit vind ik normaal. Ik kijk er graag naar."

Verwante presentaties


Ads door Google