De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ken de omgeving van je school

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ken de omgeving van je school"— Transcript van de presentatie:

1 Ken de omgeving van je school
Plaatsbepaling.

2 Docentenhandleiding Leerdoelen: Het leren lezen van een kaart
Een route beschrijving maken Het bevorderen van de samenwerking van de leerlingen Plaats bepalen Koershoeken meten Kijkrichting bepalen

3 Voorbereiding Selecteer een telefoon applicatie voor de plaatsbepaling
Installeer deze app op de telefoon van de begeleiders. Bepaal de plaatsen voor de 3 controlepunten en het eindpunt zodat alle groepjes ongeveer even veel lopen.

4 Benodigdheden Smartphone voor de begeleiders
Kopieën van de topografische kaart van de omgeving Klipboards Fototoestellen Schrijfgerei

5 Leerling instructie Maak groepjes van 4 leerlingen.
Maak samen een taak verdeling leerling A met telefoon (enige leerling met een telefoon) leerling B met kaart en kleurpotlood leerling C met fototoestel leerling D met schrijfblok en pen Installeer de app op de telefoon van de leerlingen met taak A

6 De opdrachten in het kort
Leerling A: Met behulp van de applicatie op je telefoon kunnen jullie het controlepunt vinden. Leerling B: Teken de route die jullie lopen op de topografische kaart. Leerling C: Maak foto’s van herkenningspunten onderweg en markeer die op de kaart. Leerling D: Beschrijf de route met behulp van straatnamen en het gebruik van woorden als: 1e rechts, 2e links, bij de stoplichten rechtdoor etc.

7

8 Verwerkingsopdrachten
Bepaal de koershoeken tussen de controlepunten Maak een A3 poster door de gemaakte foto’s op de kaart te plakken. Geef bij elke foto aan vanuit welke kijkrichting de foto is genomen. Maak twee route beschrijvingen. Eén met en één zonder gebruik van straatnamen.


Download ppt "Ken de omgeving van je school"

Verwante presentaties


Ads door Google