De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Compositie Opdracht 3.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Compositie Opdracht 3."— Transcript van de presentatie:

1 Compositie Opdracht 3

2 Wat is compositie ? Een van de belangrijkste beeldaspecten. De compositie zorgt voor ordening in een beeldend werk (bijvoorbeeld een schilderij). Je oog zoekt lijnen in een tekening zodat je oog de tekening kan lezen.

3 Centrale compositie Bij een centrale compositie is de
voorstelling in het midden van het beeldvlak geplaatst. Dit komt vooral voor bij portretten.

4 Centrale compositie Bij een centrale compositie is de voorstelling in het midden van het beeldvlak geplaatst. Dit komt vooral voor bij portretten.

5 Driehoeks compositie Bij een driehoekscompositie vormen de belangrijkste elementen van de voorstelling samen een driehoek.

6 Driehoeks compositie Bij een driehoekscompositie vormen de belangrijkste elementen van de voorstelling samen een driehoek.

7 Symmetrische compositie
Bij een symmetrische compositie wordt een deel van de compositie gespiegeld afgebeeld.

8 Symmetrische compositie
Bij een symmetrische compositie wordt een deel van de compositie gespiegeld afgebeeld.

9   Diagonale compositie Bij deze compositie zijn alle dingen in het schilderij zo neergezet dat er een schuine lijn ontstaat.

10   Diagonale compositie Bij deze compositie zijn alle dingen in het schilderij zo neergezet dat er een schuine lijn ontstaat.

11 Opdrachten 1. Geef nu zelf in alle schilderijen de belangrijkste lijnen aan met een kleurpotlood of een gekleurde pen. 2. Zoek in tijdschriften 3 plaatjes met verschillende composities en plak ze op een vel papier. Schrijf de compositie er bij en ook waarom het die compositie is. Succes!


Download ppt "Compositie Opdracht 3."

Verwante presentaties


Ads door Google