De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Geen landbouw zonder water.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Geen landbouw zonder water."— Transcript van de presentatie:

1 Geen landbouw zonder water.
Methode Hier en Daar Thema 3 Water Groep 7

2 In deze presentatie kijk je naar een aantal filmpjes.
Er wordt bij het aanklikken van zo’n filmpje een gebruikersnaam en wachtwoord gevraagd. Hier is de gebruikersnaam: groep8obsh Hier is het wachtwoord: groep8obsh Schrijf de rood gekleurde gegevens op een kladblaadje, dan heb je ze bij de hand. Veel plezier!

3 Irrigatie Klik aan en start de clip: Geen leven zonder water / Niger.

4 Filmpje (3 min): Bevloeiing van de akkers met water uit de Nijl.
Filmpje(1 min) Moderne bevloeiingstechniek voor de akkers bij de Nijl

5 Stuwmeren en stuwdammen
Stuwmeren met stuwdammen leveren niet alleen een water reservoir op voor droge tijden. Stuwdammen worden ook gebruikt om elektriciteit op te wekken. Dit gebeurt bijvoorbeeld in Siberië, een gebied in Rusland.

6 Filmpje (2 min): De bouw van stuwdammen in Siberië.
Filmpje (2 min) Een stuwdam in Siberië. Filmpje (3 min): Milieuvervuiling in Siberië. Maak aantekeningen tijdens het bekijken van de filmpjes. Beantwoord de volgende vraag: Wat zijn in dit gebied de voordelen en de nadelen van de stuwdammen?

7 Soms wordt er een stuwmeer om een heel andere reden aangelegd
Soms wordt er een stuwmeer om een heel andere reden aangelegd. Bijvoorbeeld in Zimbabwe in Afrika. Het Karibameer is een kunstmatig stuwmeer in Zimbabwe.  Op de Zambezi rivier is een dam gebouwd die het stuwmeer veroorzaakte. Boeren uit de wijde omtrek komen naar het meer om er te vissen. Een hulporganisatie heeft hun boten en netten gegeven. De visserij is een succes geworden, vertelt één van de organisatoren. De visserij is een goede oplossing voor de landbouwproblemen gebleken.

8 Beantwoord de volgende vraag:
Filmpje (2.38 min): Het Karibameer als oplossing voor het droogte-probleem in Zimbabwe. Beantwoord de volgende vraag: Wat vind je van deze oplossing? Motiveer je antwoord.

9 Voor wie tijd over heeft…….
Een film over de Chinese Drieklovendam. In deze film kun je zien welke grote gevolgen het bouwen van een stuwdam heeft voor de bevolking van dit gebied Film(20 min): De Chinese Drieklovendam. Einde van deze presentatie


Download ppt "Geen landbouw zonder water."

Verwante presentaties


Ads door Google