De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Project ‘Make me beautiful’

Verwante presentaties


Presentatie over: "Project ‘Make me beautiful’"— Transcript van de presentatie:

1 Project ‘Make me beautiful’
Wat vinden mensen uit onze omgeving van hun eigen/ideale lichaam en het aanbrengen van veranderingen hierin?

2 Hoeveel van jullie vinden plastische chirurgie normaal als je ergens ontevreden over bent?
-Hey you moment. -Voorstellen. -Het doel vertellen (wij gaan onze onderzoeksresultaten presenteren. Wij willen jullie hiermee informeren bla bla bla..). -De inhoud van de presentatie. -Hoe lang duur het? -Vragen stellen na de presentatie, daar is 5 minuten de tijd voor.

3 Onderzoek Wat vinden mensen uit onze omgeving van hun eigen/ideale lichaam en het aanbrengen van veranderingen hierin? Praktijkonderzoek Literatuuronderzoek

4 Doelgroep Vrouwen tussen de twintig en de dertig jaar

5 1. Het praktijk onderzoek
Per projectlid vier interviews afgenomen Hoofdvraag verdeeld in 3 deelvragen - Wat vinden mensen uit onze omgeving van hun lichaam? -Wat vinden mensen uit onze omgeving van het aanbrengen van veranderingen aan hun lichaam? Vervolgens zijn er 2 topics vergeleken. Er zijn per persoon 4 interviews afgenomen, dus 28 interviews.

6 Deelvraag 1: Wat vinden mensen uit onze omgeving van hun lichaam?
Interviewvragen De onderstaande vragen komen aan de orde; - Wat vindt u van uw eigen lichaam? - Waar bent u tevreden over wanneer u naar uw eigen lichaam kijkt? - Waar bent u minder tevreden over wanneer u naar uw eigen lichaam kijkt?

7 Wat vindt u van uw eigen lichaam?
Op deze vraag werd er het meest geantwoord met tevreden. De meeste vrouwen die wij hebben geïnterviewd zijn tevreden met haar lichaam. Slechts 11% is er echt niet tevreden over.

8 Waar bent u tevreden over wanneer u naar uw eigen lichaam kijkt?
Op deze vraag werd het meest geantwoord met het bovenlichaam.

9 Waar bent u minder tevreden over wanneer u naar uw eigen lichaam kijkt?
Op deze vraag werd het meest geantwoord met de buik. 25% van de vrouwen is het minst tevreden met de buik.

10 Deelvraag 2: Wat vinden mensen uit onze omgeving van het aanbrengen van veranderingen aan het lichaam? Interviewvragen. De onderstaande vragen komen aan de orde; - Hoe denkt u over plastische chirurgie? - Wanneer is plastische chirurgie noodzakelijk in uw ogen? De mensen uit onze omgeving vinden het onzin om iets aan hun lichaam te laten veranderen. Of dan alleen als het medisch noodzakelijk is.

11 Hoe denkt u over plastische chirurgie?
Op deze vraag werd het meest geantwoord met onzin.

12 Wanneer is plastische chirurgie noodzakelijk in uw ogen?
Op deze vraag werd het meest geantwoord met als het medisch noodzakelijk is.

13 Vergelijken van twee topics
Hier is gekozen voor de volgende topics; - Zelfbeeld - Plastische chirurgie Door het vergelijken: -Duidelijk beeld van wat vrouwen minder mooi vinden - Wat zij dus zouden laten veranderen

14 Conclusie van de vergeleken topics:
Minst tevreden: 25% haar buik 21% haar heupen 18% de neus en boven benen. 39% vindt plastische chirurgie onzin 22% alleen nodig als het medisch noodzakelijk is 18% vind het helemaal niet erg 7% vind het iets voor rijke mensen. 68% vind het niet nodig iets te laten veranderen 18% die het niet erg vind grootste kans ingreep aan buik.

15 2. Het literatuur onderzoek
Psychologische aspecten - aantrekkelijkheid - ideaal lichaam - lichaamsbeeld - uiterlijk. Wat is het ideale lichaamsbeeld van tegenwoordig?

16 Conclusies psychologische aspecten
Vrouwen willen graag dunner zijn. Mannen baseren de aantrekkelijkheid van een vrouw op een gezond lichaam. Het beeld van een ideaal lichaam is bij vrouwen gebaseerd op de media. Uiterlijk wordt gezien als een status. -Mannen baseren de aantrekkelijkheid van een vrouw op een gezond lichaam zodat ze gezond nageslacht kunnen krijgen. -Grootste deel van de vrouwen word beïnvloed door de media. Zij willen het ideale lichaam evenaren omdat dat gezien word als een gezond lichaam. -Uiterlijk word gezien als een status. Daarom word er veel tijd besteedt aan het uiterlijk.

17 Deelvraag 3: Wat is het ideale lichaamsbeeld van tegenwoordig?
Literatuur Slank postuur Lichte rondingen Geen zichtbaar vet Het ‘ideale beeld’ is in de jaren 70 gecreëerd Gecreëerd door onder andere films en media. Er is hier veel onderzoek naar gedaan. Uiteindelijk is er tot de conclusie gekomen dat een slank postuur, lichte rondingen en geen zichtbaar vet gezien word als het ideale lichaamsbeeld van tegenwoordig. Het ideale lichaamsbeeld is in de jaren 70 gecreëerd en is blijven hangen.

18 Conclusie praktijk onderzoek
Het grootste deel is tevreden of bijna helemaal tevreden. Minst tevreden over buik en heupen. Meest tevreden over bovenlichaam (borsten), benen en billen. Conclusie topics: Lang niet iedereen laat meteen iets veranderen bij ontevredenheid. De meeste vrouwen zijn tevreden met haar lichaam. Wel zijn sommige ontevreden over de buik en de heupen. Ook al zijn deze vrouwen daar minder tevreden over, toch zouden de meeste geen plastische chirurgie ondergaan omdat ze dat onzin vinden.

19 Conclusie literatuur onderzoek
Vrouwen worden beïnvloed door de media waardoor ze dunner willen zijn. Vrouwen willen er goed uitzien voor mannen omdat het aantrekkelijker is. Uiterlijk wordt gezien als een status hierdoor willen vrouwen er goed uit zien. Het ideale lichaamsbeeld willen evenaren.

20 Zijn er nog vragen?


Download ppt "Project ‘Make me beautiful’"

Verwante presentaties


Ads door Google