De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Juridisch gesproken Online instructieprogramma voor het ontwikkelen van juridische gespreksvaardigheden.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Juridisch gesproken Online instructieprogramma voor het ontwikkelen van juridische gespreksvaardigheden."— Transcript van de presentatie:

1 Juridisch gesproken Online instructieprogramma voor het ontwikkelen van juridische gespreksvaardigheden

2 Onderdelen pakket – het interactieve programma Juridisch gesproken
– het theorieboek ‘Juridische gespreksvaardigheden (Richard Verkijk) – de handleiding voor Juridisch gesproken

3 Doelstelling Studenten leren om te komen tot een goed juridisch gesprek Vaardigheid opgesplitst in een aantal stappen die één voor één geoefend worden Door de virtuele stage wordt de student veelvuldig met de praktijk geconfronteerd en kan de methode makkelijker beklijven

4 Programma Virtuele stage op advocatenkantoor waarbij diverse gesprekken gevoerd worden Stagiair krijgt opdrachten (beoordeling gesprekken, opstellen rapporten, bestuderen literatuur, opstellen gespreksplan enz) Vaste structuur met mogelijkheden voor stagiair om volgorde informatie te bepalen Naast digitaal programma 3 oefengesprekken Studiebelasting ongeveer 50 uur Na afloop certificaat stagiair en bericht docent

5 Leerdoelen Onderkennen wat goede gespreksvoerders onderscheidt van minder goede gespreksvoerders Een gesprek voor kunnen bereiden (o.a. bestuderen van de gespreksinformatie, opstellen van een gespreksplan) Vaardigheden eigen maken die noodzakelijk zijn voor het voeren van een (goed) juridisch gesprek volgens de gespreksmodellen: intake, advies, slecht nieuws. Leren dat het voeren van een gesprek vraagt om doelgerichte systematische voorbereiding Voorbereiden van een gesprek opsplitsen in deelactiviteiten Onderkennen sleutelrol van de cliënt bij het voeren van een gesprek Ervaren welke rol non-verbaal gedrag bij het voeren van een gesprek speelt.

6 Personen en hulpmiddelen
Raadplegen personen (secretaresse, mentor, andere kantoorgenoten en externe deskundigen) Hulpmiddelen gebruiken – archiefkast – dossierkast – ELNO (het ELektronisch NOtitieboekje) – informatie & PR‐brochure – instructieboekje – intern Postvak IN – taakoverzicht – videospeler – werkplek‐pc.

7 De plattegrond binnen het programma laat alle beschikbare werkplekken zien. De werkplekken die op een bepaald moment werkelijk toegankelijk zijn hangen af van hoe ver u binnen het programma bent gevorderd. Werkplekken die (tijdelijk) niet toegankelijk zijn worden met behulp van een wazig fotootje weergegeven

8 Methodiek In deel 1 : wat is een juridisch gesprek en wat is een goed juridisch gesprek? virtuele gesprekken bekijken, Ervaren rechtsbijstandverleners hiernaar te vragen literatuur te bestuderen In deel 2 : hoe kom ik bij een bepaald gespreksmodel zelf tot een goed juridisch gesprek? – verzamelen, ordenen en vertrouwd raken met de gespreksinformatie – bestuderen van de gespreksinformatie – analyseren van de context waarin u uw gesprek zult houden – bepalen van de strategie voor het te houden gesprek – schrijven van het gespreksplan – oefenen van het gesprek – houden van het gesprek – terugblikken op het gehouden gesprek.

9 Opdrachten (intake)gesprek
Bestuderen theorie intakegesprek en beoordelen gesprekken Verzamelen, ordenen en bestuderen van de gespreksinformatie voor intakegesprek Analyseren van de gesprekssituatie voor intakegesprek Bepalen van de strategie voor intakegesprek Opstellen van het gespreksplan voor intakegesprek Simuleren van intakegesprek (buiten programma) Voeren van intakegesprek (buiten programma Evalueren en beoordelen van gevoerd intakegesprek (buiten programma)

10

11 Gesprekken mentor

12 Gesprekschecker

13 Website


Download ppt "Juridisch gesproken Online instructieprogramma voor het ontwikkelen van juridische gespreksvaardigheden."

Verwante presentaties


Ads door Google