De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Portugal: geen fijn land voor dieren…

Verwante presentaties


Presentatie over: "Portugal: geen fijn land voor dieren…"— Transcript van de presentatie:

1 Portugal: geen fijn land voor dieren…
Een impressie van een kort bezoek aan asielen in Porto en Lissabon om goederen te brengen en 14 honden mee terug te nemen.

2 Er waren berichten binnengekomen bij de Stichting Abandoned Pets Foundation, dat de verzorging van de vele duizenden dieren in de tientallen asielen in Portugal soms ernstig tekort schoot, door gebrek aan geld, middelen en man-kracht. Als vrijwilligers van deze stichting , zijn wij (Hanno en Stephanie Berger-Debast + Hans de Jong) met een auto vol goederen daar naar toe gereden en hebben er enkele asielen bezocht.

3 Wij bezochten het asiel Aanifeira nabij Porto
Wij bezochten het asiel Aanifeira nabij Porto. Daar werden wij rondgeleid door Yvette, een Nederlandse studente die daar enkele maanden stage loopt. Zij vertelde ons hoe moeilijk het is om in een land waar het merendeel van de bevolking geen of weinig respect voor dieren toont, een asiel draaiende te kunnen houden.

4

5 Zitten er gemiddeld in Nederlandse asielen 15 of 25 honden, in dit asiel in Portugal is dat twintig keer zo veel. Wij telden er meer dan 450 dieren, opgepakt in oude koeienstallen met vaak als enige ‘luxe’ een pallet om droog te liggen. Beseffende dat er zo weinig mankracht voorhanden is, is het duidelijk dat het vrijwel ondoenlijk is om de oude cementen vloeren met veel scheuren en gaten, te ontdoen van alle urine en uitwerpselen van alle dieren.

6 Yvette vertelde ons dat het heel moeilijk is om voor deze zwerfdieren een nieuw baasje te vinden. Een Portugees wil een hond namelijk vooral als waakhond gebruiken. Bij het realiseren van het feit dat de meeste honden hier jarenlang in deze kale ‘gevangenis’ zullen moeten doorbrengen en de meesten er ook zullen sterven, werden de emoties ons soms te machtig.

7

8 De asielhouder van Aanifeira is Victor Correia en samen met zijn assistent zitten zij vol met plannen om dit asiel te kunnen verbeteren. Aflopende betegelde vloeren zodat het vervuilde water in een afvoergoot verdwijnt staan bovenaan hun verlanglijstje. Maar bijv. ook voor educatie op de locale basisscholen zouden zij graag de financiële middelen willen hebben om dit goed aan te kunnen pakken.

9 Ook hebben zij plannen om een keukentje om te bouwen tot een kleine operatiekamer, waar zowel de dieren van Aanifeira, maar zelfs ook de dieren uit de omgeving gesteriliseerd kunnen worden.

10 De meeste dieren zijn als zwerfdier opgepakt door de politie of de locale hondenvanger. Veelal worden deze zwerfhonden vrijwel direct afgemaakt, maar Victor heeft inmiddels goede afspraken kunnen maken met de locale autoriteiten. Hierdoor is hij in staat om zoveel mogelijk dieren uit het dodingsstation te redden.

11

12 Vervolgens reden wij door naar Lissabon, waar alle meegebrachte goederen, die door APF verzameld waren, uitgeladen werden. Iedereen die gezorgd heeft voor al het dierenvoedsel, de honden- en kattenmanden, krabpalen, bouwmaterialen, medicijnen en de speeltjes willen wij namens alle dieren heel hartelijk bedanken! Alles kwam zeer goed van pas!

13 Alle spullen waren bestemd voor de stichting Pravi, waarvan de voorzitster Maria Conceicao Valdagua, een gedeelte zelf in ontvangst nam. Vervolgens hebben wij andere delen van de totale lading naar enkelen van hun vele asielen gebracht. Pravi heeft zich inmiddels ontfermd over meer dan 20 asielen in geheel Portugal. Asielhouders die vaak jarenlang ondanks alle verdrukking en tegenwerking, toch het helpen van zwerfdieren zijn blijven volhouden, zijn hierdoor geweldig geholpen. Materieel, maar zeker ook moreel!

14 De volgende dag was het alweer tijd om terug te rijden en bij een adres waar we de laatste spullen uit hadden geladen, stonden enkele hondjes klaar die we mee terug zouden gaan nemen. In totaal 14 honden, waren geselecteerd om met ons mee te gaan naar Nederland.

15 We hadden vele benches bij ons en daar pasten keurig alle honden in
We hadden vele benches bij ons en daar pasten keurig alle honden in. De asielhouder kreeg een laatste lik en daarna ging hij de auto in: op weg naar een betere toekomst…

16 Omdat het niet mogelijk is om met 14 honden onderweg een hotelkamer te vinden, zou het een lange rit gaan worden van 2800 kilometer in ruim 30 uur.

17 Bij het regelmatig uitlaten van de hele hondenfamilie op een grasveldje naast het benzinestation, was het de kunst alle lijnen uit elkaar te houden…

18 De dieren hebben zich onderweg voorbeeldig gedragen
De dieren hebben zich onderweg voorbeeldig gedragen. We merkten dat ze al snel doorhadden dat ze betere tijden tegemoet gingen en hun grauwe bestaan in Portugal achter zich konden laten.

19 En toen was het na ruim een etmaal eindelijk zover dat ze er echt uit mochten. De (tijdelijke) adoptieouders stonden al te wachten!

20 Even nog de vaccinatieboekjes sorteren en dan wordt het lange wachten beloond!

21 50 70 655 t.n.v. Stichting Abandoned Pets Foundation te Noordwolde.
Giro t.n.v. Stichting Abandoned Pets Foundation te Noordwolde. Deze hond krijgt een geweldige toekomst. Maar wij hebben zoveel dieren moeten achterlaten, waarvoor de toekomst veel minder rooskleurig is. Dieren waarvoor waarschijnlijk nooit meer een thuis zal zijn. Ook die willen wij proberen te helpen. U kunt meehelpen op twee manieren. Door een bijdrage over te maken naar Stichting Abandoned Pets Foundation. Zij doen veel goed werk in Portugal. Maar er is ook nog een leuke actie. Kijk maar op de volgende dia.

22 Een professionele fotograaf heeft speciaal voor het asiel Aanifeira een fotoserie gemaakt waarvan de mooiste afgedrukt zijn op luxe briefkaarten. Dit setje van 10 kaarten verpakt in een fraai hoesje, kunt u bestellen voor 10 euro + 2,50 verzendkosten. De opbrengst komt geheel ten goede aan de dieren van het asiel.

23 U kunt dit setje bestellen door een mail te sturen naar:
Vermeld daarin uw adresgegevens en hoeveel setjes u wilt ontvangen. Bij meerdere setjes komen er geen extra verzendkosten bij. Het bedrag kunt u overmaken op gironummer t.n.v. H. Berger te Rotterdam. Namens alle dieren van Aanifeira alvast heel erg bedankt!

24 Je kan niet de hele dierenwereld veranderen, maar wel de hele wereld van één dier!


Download ppt "Portugal: geen fijn land voor dieren…"

Verwante presentaties


Ads door Google