De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Getuigenissen Werken, of werken en studeren in het Sint-Vincentiusziekenhuis Deinze Ook voor jou.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Getuigenissen Werken, of werken en studeren in het Sint-Vincentiusziekenhuis Deinze Ook voor jou."— Transcript van de presentatie:

1 getuigenissen Werken, of werken en studeren in het Sint-Vincentiusziekenhuis Deinze Ook voor jou

2 “Na het afstuderen was ik het liefst fulltime op de dienst medische beeldvorming aan de slag gegaan, maar er was op dat ogenblik alleen een halftijdse betrekking vrij. Ik heb die job dan gecombineerd met een halftijdse job op het operatiekwartier, waar ik veel geleerd heb. Amper een jaar later kreeg ik de kans om voltijds te werken op de dienst medische beeldvorming. Het is een leuke uitdaging om het technische aspect van deze dienst te integreren in “het zorgen voor”.” Werken? Studeren? Combineren? Bart, bachelor in de verpleegkunde, gestart in 2005

3 “Omdat ik in de Hogeschool Gent heb gestudeerd, kende ik het ziekenhuis hier niet. Ik woon echter vlakbij en ik kreeg de kans om er te beginnen op de afdeling inwendige ziekten, een afdeling waar ik altijd al graag gewerkt had.” Saar, bachelor in de verpleegkunde, gestart in 2004 “Ik werk op dezelfde dienst als Saar, nu al sedert 3 jaar. Ook ik had hier geen stage gelopen en kende het ziekenhuis vooraf niet, maar intussen ben ik zeer goed ingeburgerd.” Els, gediplomeerd verpleegkundige, gestart in 2003 Werken? Studeren? Combineren?

4 “Toen ik 8 jaar geleden begon te werken op de geriatrie was deze afdeling totaal niet te vergelijken met de afdeling zoals ze vandaag is. De patiënten hebben allemaal ruime, kleurrijke kamers, een douche en airco, en de dagzaal biedt alles wat nodig is voor ergotherapie, kinesitherapie en zelfs voor feestjes, zoals tijdens de week van de derde leeftijd…” Sabrina, bachelor in de geriatrische verpleegkunde, gestart in 1998 “Ik werk nog maar sedert november ’06 op de geriatrie. Voordien heb ik in een RVT gewerkt. Het is wel een grote aanpassing, maar ik word goed begeleid en ik kan veel uitleg vragen.” Delphine, gediplomeerd verpleegkundige, gestart in 2006 Werken? Studeren? Combineren?

5 “Tussen mijn opleiding vroedkunde en sociale verpleegkunde heb ik gewerkt op het operatiekwartier, waar ik ook stage had gelopen. Nu ben ik aan het werk op de daghospitalisatie in afwachting van een mutatie naar de materniteit. Door het directe en vlotte overleg met de directie verpleegkunde, ontstaan hier vele professionele kansen voor jonge werkkrachten! ” Sara, bachelor in de vroedkunde en in de sociale verpleegkunde, gestart in 2006 Werken? Studeren? Combineren?

6 “Ik werk al 30 jaar op de materniteit en heb het ziekenhuis heel sterk zien veranderen. Met onze afdeling proberen we continu in te spelen op de laatste nieuwe inzichten. Daarom volgen wij regelmatig bijscholingen. Ikzelf heb recent de opleiding tot lactatiekundige gevolgd. Allemaal zijn we momenteel sterk bezig met bijscholing i.v.m. de STAN-monitoring. Ik maak deel uit van een fantastisch team, ook met de artsen klikt het goed. Door flexibele werkuren was het mogelijk om als moeder van 4 kinderen een carrière uit te bouwen. In al die tijd heb ik er nog geen dag spijt van gehad dat ik hier werk!” Brigitte, bachelor in de vroedkunde, gestart in 1976 Werken? Studeren? Combineren?

7 “Vanuit de Katho in Kortrijk heb ik vorig jaar stage gelopen op de gemengde dienst inwendige ziekten en heelkunde en op de daghospitalisatie. Ik hield van de typische kleinschaligheid en wist al snel dat ik er graag zou werken. Van zodra ik hoorde dat ik hier op heelkunde mocht beginnen, was de keuze vlug gemaakt en ben ik niet verder ingegaan op andere aanbiedingen.” Virginie, bachelor in de verpleegkunde, gestart in 2006 “Ik heb lang gewikt en gewogen vooraleer te beslissen om hier te starten, aangezien ik op verschillende plaatsen mocht beginnen en omdat ik het ziekenhuis niet echt kende. Wat voor mij de doorslag heeft gegeven, is dat ik op heelkunde kon starten, een afdeling waar een grote diversiteit van specialismen aan bod komt. Na enkele weken werd ik al door zowat iedereen in het ziekenhuis aangesproken met mijn voornaam.” Els, bachelor in de verpleegkunde, gestart in 2005 Werken? Studeren? Combineren?

8 “Na een 2-tal jaren op de gemengde dienst inwendige ziekten en heelkunde heb ik gekozen voor de thuiszorg. Ik miste het werk in een ziekenhuis echter en omdat ik er altijd graag had gewerkt, was ik blij dat ik in het ziekenhuis in Deinze terug aan de slag kon, en dan nog op het operatiekwartier!” Marilka, gediplomeerd verpleegkundige, gestart in 2000 en opnieuw in 2004 Werken? Studeren? Combineren?

9 Nele, bachelor in de verpleegkunde, gestart in 2003, momenteel in tijdskrediet “Hallo aan de collega’s, ik geniet met volle teugen van de Spaanse lessen, de tangolessen, en de vele interessante contacten. Vele groetjes uit Argentinië en tot in het voorjaar!” Werken? Studeren? Combineren?

10 Brendy, bachelor in de pediatrische verpleegkunde, gestart in 2005 “Ik heb pas laat gesolliciteerd omdat ik nog wilde verder studeren, maar kon snel aan de slag in de mobiele equipe. Nu ben ik gestart in het 2 de jaar van de opleiding spoedgevallenzorg en intensieve zorg en werk intussen al op spoed, wat meegenomen is voor mijn verplichte stage. Ook de stage intensieve zorgen kan ik hier in het ziekenhuis doen, grotendeels binnen mijn werktijd.” Werken? Studeren? Combineren?

11 “Ik wens mijn bijzondere beroepstitel in spoedgevallen- zorg en intensieve zorg in 1 jaar te behalen en werk daarom slechts 80 % op de dienst intensieve zorgen. Ik weet van de verpleegkundig directeur dat ik mijn opleiding over 2 jaar mag spreiden, als blijkt dat dit beter haalbaar is. ” Valerie, bachelor in de verpleegkunde, gestart in 2005 Els, bachelor in de verpleegkunde, gestart in 2006 “Terwijl ik stage liep in Maastricht werd ik opgebeld vanuit het ziekenhuis in Deinze om er te solliciteren. Ik kreeg de kans om op intensieve zorgen te werken en volg momenteel het 2 de jaar van de opleiding spoedgevallenzorg en intensieve zorg. Brendy en ik zitten in dezelfde klas en voor onze stages vervangen we elkaar.” Werken? Studeren? Combineren?

12 Nele, bachelor in de vroedkunde, volgt masteropleiding, gestart in 2006 “Ik ken het ziekenhuis van mijn stages en van de vakantiejobs op de materniteit. Toen de bestaffing op de consultatie verloskunde werd uitgebreid met drie halve dagen, heb ik onmiddellijk mijn kandidatuur gesteld. Ik werk alleen op dagen dat ik geen les heb.” Werken? Studeren? Combineren?

13 Floor, gediplomeerd verpleegkundige, gestart in 2006 “Terwijl ik het nog gewoon ben om te studeren, wil ik zo snel mogelijk mijn diploma van bachelor in de verpleegkunde behalen. Daarom ben ik onmiddellijk gestart met de brugopleiding, die ik combineer met een halftijdse job in de mobiele equipe. Van juli tot september heb ik fulltime gewerkt om in te werken. Ik moet nooit werken op lesdagen en mijn stages kan ik doen tijdens de werktijd.”

14 Katrien, gediplomeerd verpleegkundige, gestart in 2004 “Ik heb het ziekenhuis leren kennen toen ik vanuit het I.V.V. Sint-Vincentius in Gent stage kwam doen op de spoed- gevallendienst. Intussen werk ik al meer dan 2 jaar op de gemengde dienst inwendige ziekten en heelkunde en ben ik begonnen aan de brugopleiding. Ik kreeg de kans om tijdelijk deeltijds te werken. Samen met mijn educatief verlof geeft dit mij voldoende ruimte om te studeren.” Werken? Studeren? Combineren?

15 Els, bachelor in de verpleegkunde, volgt masteropleiding “Tot nu toe heb ik reeds 4 maal gedurende een korte tijd in het Sint- Vincentiusziekenhuis gewerkt, telkens op de geriatrie. Ik werk vooral tijdens de perioden waarin ik geen les heb, dus tijdens de zomermaanden, maar vorig academiejaar ook tijdens de herfst– en paasvakantie. Intussen ken ik de afdeling al goed. In de krokusvakantie ga ik terug aan de slag en misschien blijf ik dan wat langer aan het werk, als mijn thesis goed opschiet. Ik denk er aan om hier volgend jaar halftijds te werken en intussen de opleiding spoedgevallen en intensieve zorg te volgen.” Werken? Studeren? Combineren?

16 Voor meer informatie Mw. Frieda Ghekiere verpleegkundig directeur  09 387 71 11 frieda.ghekiere@azstvdeinze.be Neem ook eens een kijkje op onze website www.azstvdeinze.be

17 OOK VOOR JOU


Download ppt "Getuigenissen Werken, of werken en studeren in het Sint-Vincentiusziekenhuis Deinze Ook voor jou."

Verwante presentaties


Ads door Google