De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ook voor jou Werken, of werken en studeren in

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ook voor jou Werken, of werken en studeren in"— Transcript van de presentatie:

1 Ook voor jou Werken, of werken en studeren in
het Sint-Vincentiusziekenhuis Deinze Ook voor jou getuigenissen

2 Werken? Studeren? Combineren?
“Na het afstuderen was ik het liefst fulltime op de dienst medische beeldvorming aan de slag gegaan, maar er was op dat ogenblik alleen een halftijdse betrekking vrij. Ik heb die job dan gecombineerd met een halftijdse job op het operatiekwartier, waar ik veel geleerd heb. Amper een jaar later kreeg ik de kans om voltijds te werken op de dienst medische beeldvorming. Het is een leuke uitdaging om het technische aspect van deze dienst te integreren in “het zorgen voor”.” Bart, bachelor in de verpleegkunde, gestart in 2005 Werken? Studeren? Combineren?

3 Werken? Studeren? Combineren?
“Omdat ik in de Hogeschool Gent heb gestudeerd, kende ik het ziekenhuis hier niet. Ik woon echter vlakbij en ik kreeg de kans om er te beginnen op de afdeling inwendige ziekten, een afdeling waar ik altijd al graag gewerkt had.” Saar, bachelor in de verpleegkunde, gestart in 2004 “Ik werk op dezelfde dienst als Saar. Ook ik had hier geen stage gelopen en kende het ziekenhuis vooraf niet, maar intussen ben ik zeer goed ingeburgerd. Recent kreeg ik de kans om ook gedeeltelijk op de consultatie cardiologie te werken” Els, gediplomeerd verpleegkundige, gestart in 2003 Werken? Studeren? Combineren?

4 Werken? Studeren? Combineren?
“Toen ik 8 jaar geleden begon te werken op de geriatrie was deze afdeling totaal niet te vergelijken met de afdeling zoals ze vandaag is. De patiënten hebben allemaal ruime, kleurrijke kamers, een douche en airco, en de dagzaal biedt alles wat nodig is voor ergotherapie, kinesitherapie en zelfs voor feestjes, zoals tijdens de week van de derde leeftijd…”  Sabrina, bachelor in de geriatrische verpleegkunde, gestart in 1998 “Ik werk nog maar sedert november ’06 op de geriatrie. Voordien heb ik in een RVT gewerkt. Het is wel een grote aanpassing, maar ik word goed begeleid en ik kan veel uitleg vragen.” Delphine, gediplomeerd verpleegkundige, gestart in 2006 Werken? Studeren? Combineren?

5 Werken? Studeren? Combineren?
“Tussen mijn opleiding vroedkunde en sociale verpleegkunde heb ik gewerkt op het operatiekwartier, waar ik ook stage had gelopen. Nu ben ik aan het werk op de dienst medische beeldvorming. Door het directe en vlotte overleg met de directie verpleegkunde, ontstaan hier vele professionele kansen voor jonge werkkrachten! ”  Sara, bachelor in de vroedkunde en in de sociale verpleegkunde, gestart in 2006 Werken? Studeren? Combineren?

6 Werken? Studeren? Combineren?
“Ik werk al 30 jaar op de materniteit en heb het ziekenhuis heel sterk zien veranderen. Met onze afdeling proberen we continu in te spelen op de laatste nieuwe inzichten. Daarom volgen wij regelmatig bijscholingen. Ikzelf heb recent de opleiding tot lactatiekundige gevolgd. Allemaal volgden we bijscholing i.v.m. de STAN-monitoring. Ik maak deel uit van een fantastisch team, ook met de artsen klikt het goed. Door flexibele werkuren was het mogelijk om als moeder van 4 kinderen een carrière uit te bouwen. In al die tijd heb ik er nog geen dag spijt van gehad dat ik hier werk!”  Brigitte, bachelor in de vroedkunde, gestart in 1976 Werken? Studeren? Combineren?

7 Werken? Studeren? Combineren?
“Ik heb lang gewikt en gewogen vooraleer te beslissen om hier te starten, aangezien ik op verschillende plaatsen mocht beginnen en omdat ik het ziekenhuis niet echt kende. Wat voor mij de doorslag heeft gegeven, is dat ik op heelkunde kon starten, een afdeling waar een grote diversiteit van specialismen aan bod komt. Na enkele weken werd ik al door zowat iedereen in het ziekenhuis aangesproken met mijn voornaam.”  Els, bachelor in de verpleegkunde, gestart in 2005 “Vanuit de Katho in Kortrijk heb ik vorig jaar stage gelopen op de gemengde dienst inwendige ziekten en heelkunde en op de daghospitalisatie. Ik hield van de typische kleinschaligheid en wist al snel dat ik er graag zou werken. Van zodra ik hoorde dat ik hier op heelkunde mocht beginnen, was de keuze vlug gemaakt en ben ik niet verder ingegaan op andere aanbiedingen. Intussen begeleiden Els en ik als stagementor zelf studenten.” Virginie, bachelor in de verpleegkunde, gestart in 2006 Werken? Studeren? Combineren?

8 Werken? Studeren? Combineren?
“ Vorig jaar kreeg ik de kans om gedurende 10 maanden in Suriname te verblijven en er ook tijdelijk te werken. Ik ben daarna terug op intensieve zorgen aan de slag kunnen gaan en ik combineer dit met het 1e jaar opleiding voor het behalen van mijn beroepstitel.” Liesbet, bachelor in de verpleegkunde, gestart in 2003 Werken? Studeren? Combineren?

9 Werken? Studeren? Combineren?
“Na 5 jaar ervaring op inwendige ziekten heb ik mutatie naar intensieve zorgen gevraagd. Hier werk ik nu al meer dan 1 jaar. Momenteel doe ik stage op spoed en zal ik over enkele maanden mijn bijzondere beroepstitel in spoedgevallenzorg en intensieve zorg behaald hebben.” Valerie, bachelor in de verpleegkunde, gestart in 2001 Werken? Studeren? Combineren?

10 Werken? Studeren? Combineren?
“Ik heb pas laat gesolliciteerd omdat ik nog wilde verder studeren, maar kon snel aan de slag in de mobiele equipe. Intussen heb ik de opleiding spoedgevallen-zorg en intensieve zorg gevolgd en werk ik al geruime tijd op spoed, wat meegenomen is voor mijn verplichte stage. Ook de stage intensieve zorgen kon ik hier in het ziekenhuis doen, grotendeels binnen mijn werktijd.” Brendy, bachelor in de pediatrische verpleegkunde, gestart in 2005 Werken? Studeren? Combineren?

11 Werken? Studeren? Combineren?
“Terwijl ik stage liep in Maastricht werd ik opgebeld vanuit het ziekenhuis in Deinze om er te solliciteren. Ik kreeg de kans om op intensieve zorgen te werken en ook ik heb intussen mijn bijzondere beroepstitel in spoedgevallenzorg en intensieve zorg behaald. Brendy en ik zitten in dezelfde klas en voor onze stages vervingen we elkaar.” Valerie, bachelor in de verpleegkunde, gestart in 2005 “Ik hoop dit jaar mijn beroepstitel te halen. Ik combineer deze opleiding met een voltijdse job op intensieve zorgen. ” Els, bachelor in de verpleegkunde, gestart in 2006 Werken? Studeren? Combineren?

12 Werken? Studeren? Combineren?
“ Wij volgen alletwee het tweede jaar van de opleiding tot master in de verpleegkunde en de vroedkunde. In augustus deden wij een vakantiejob op dezelfde afdeling inwendige ziekten. Dat was wel leuk, want wij kunnen ook buiten de lessen goed met elkaar opschieten. In oktober zijn wij beiden halftijds terug aan de slag gegaan tot begin december, want dan komen de examens naderbij. We weten nu al dat wij, eens die voorbij zijn, opnieuw op onze vertrouwde afdeling aan het werk kunnen, tot wanneer de eindexamens er aan komen …” Eveline Ronsse en Lien Van Steenkiste Werken? Studeren? Combineren?

13 Werken? Studeren? Combineren?
“Na een 2-tal jaren op de gemengde dienst inwendige ziekten en heelkunde heb ik gekozen voor de thuiszorg. Ik miste het werk in een ziekenhuis echter en omdat ik er altijd graag had gewerkt, was ik blij dat ik in het ziekenhuis in Deinze terug aan de slag kon, en dan nog op het operatiekwartier! Deze brede ervaring is mij zeer goed uitgekomen. Op basis van mijn port-folio werd immers beslist dat ik maar 1 jaar brugopleiding moet volgen om mijn diploma van bachelor te behalen” Marilka, gediplomeerd verpleegkundige, gestart in 2000 en opnieuw in 2004 Werken? Studeren? Combineren?

14 Werken? Studeren? Combineren?
“Ik heb het ziekenhuis leren kennen toen ik vanuit het I.V.V. Sint-Vincentius in Gent stage kwam doen op de spoed-gevallendienst. Intussen werk ik al meer dan 3 jaar op de gemengde dienst inwendige ziekten en heelkunde en zit ik in het 2e jaar van de brugopleiding. Ik kreeg de kans om tijdelijk deeltijds te werken. Samen met mijn educatief verlof geeft dit mij voldoende ruimte om te studeren.”  Katrien, gediplomeerd verpleegkundige, gestart in 2004 Werken? Studeren? Combineren?

15 Voor meer informatie Mw. Frieda Ghekiere verpleegkundig directeur  Neem ook eens een kijkje op onze website

16

17 OOK VOOR JOU


Download ppt "Ook voor jou Werken, of werken en studeren in"

Verwante presentaties


Ads door Google