De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

 Overview Quickscan  Body - Fysiek Brain - Mentaal Fysieke omgeving

Verwante presentaties


Presentatie over: " Overview Quickscan  Body - Fysiek Brain - Mentaal Fysieke omgeving"— Transcript van de presentatie:

1  Overview Quickscan  Body - Fysiek Brain - Mentaal Fysieke omgeving
Deze beoordelingscriteria worden gescoord op een 5 puntsschaal Body - Fysiek Assortiment Signing Dieetkeuze Automaten Eetruimten/ bedrijfsrestaurant Stimulerende maatregelen voor beweging Ontmoediging/ stoppen met roken Brain - Mentaal Aanbod training en opleidingen voor mentaal welbevinden Mogelijkheden tot zelf monitoring Mogelijkheden voor meditatie Communicatie-uitingen vitaliteit Participatiegraad Fysieke omgeving Zit sta werkplekken Diversiteit in ruimten en meubilair Groenvoorziening (binnen en buiten) Ruimten en voorzieningen om te ontspannen en te rusten Voorzieningen om te sporten/ bewegen Maatregelen/ en faciliteiten voor beperking licht en geluidsoverlast. Sanitaire voorzieningen Kwaliteit binnenmilieu* Strategie en Beleid Behavior - Gedrag Communicatie-uitingen vitaliteit Participatiegraad Werk privé balans Medewerkers-tevredenheid Flexibiliteit in dag- en weekindeling Beleid voor vitaliteit Strategische horizon Arbeidsvoorwaarden mbt vitaliteit en mobiliteit Communicatie over vitaliteit Management- en stuurinformatie Beleid vs Uitvoering Uniformiteit vs diversiteit *relevant maar geen onderdeel quickscan

2 Vitality Aandachtsgebieden
Integrale blik op vitaliteit Inspanning vs Ontspanning Bevlogenheid Mentale weerbaarheid Focus en aandacht Flow Positiviteit Body Brain Behavior Biotope Dagelijkse en wekelijkse patronen Routines (on)bewust gedrag Emoties Voeding Slaap Sport en beweging Ontspanning Alcohol en Roken Kantoormeubilair en Inrichting Faciliteiten en Diensten Temperatuur en Luchtkwaliteit Stilte, geluid en muziek Dynamisch licht Cateringconcept

3 Vitality Booster Aanpak
Pragmatisch en resultaatgericht Kick off met potentiële deelnemers met keuze of zij wel of niet willen meedoen aan Vitality Booster. Bij deelnemers worden voor een goede nulmeting gegevens verzameld door online leeromgeving en het dragen van een activity tracker. 07 01 03 Coachgesprek met de deelnemers over meetresultaten, bewustwording, motivatie en discipline. Individuele doelen worden vastgesteld. 05 De resultaten van stap 2 worden afgezet tegenover de resultaten na het programma. Het feitelijke resultaat van alle investeringen wordt bepaald. METEN WILLEN NAMETEN RICHTEN ğ WETEN KUNNEN BORGEN 02 04 06 Bereikte resultaten worden geborgd in de organisatie door vitaliteit levendig te houden in een Personal Vitality Update, een vitaliteit APK met 1-2 coachmomenten Deelnemers krijgen inzicht en bewustwording over hun eigen vitaliteit door gebruik te maken van MyVitalFacts en MyVitalFigures We helpen deelnemers met behulp van individuele coaching zo goed mogelijk de persoonlijke doelen te halen. Hierbij is nadrukkelijk aandacht voor duurzame verandering in kleine stappen. Vaststellen van de doelstellingen en definities voor vitaliteit. Daarnaast worden de KPI’s bepaald. Op basis hiervan wordt het “spoorboekje” voor de vervolgstappen gemaakt.

4 Vitality Booster Tools
Technologie in combinatie met individuele aandacht van een coach MyVitalFacts De Fitbit Charge 2 & MyVitalFigures Personal Vitality Insight Vitality Coaching MyVitalFacts is een online leeromgeving waarin deelnemers van onze programma’s diverse testen kunnen maken en kennis en achtergronden kunnen raadplegen. De Fitbit Charge 2, onze standaard activity tracker, draag je om je pols en meet het aantal stappen, aantal km, de verbrande calorieën, hartslag, kilometers, het aantal trappen, slaapduur en slaapeffectiviteit. Dit analyseren wij met onze eigen tool MyVitalFigures om inzicht te krijgen in de dagelijkse en wekelijkse routines. In een individueel rapport worden alle verzamelde gegevens en data gescoord op een 5 puntsschaal, zodat de deelnemer inzicht krijgt in zijn persoonlijke situatie. Daarnaast worden praktische tips en trucs aangedragen waar de deelnemer direct zelf mee aan de slag kan. Onze professionele vitaliteitscoaches helpen deelnemers bij het formuleren en realiseren van persoonlijke doelstellingen waarbij nadrukkelijk aandacht is voor bewustwording, gedrag, rituelen en emoties. Coaching kan face-to-face, telefonisch of via Skype.

5 82% 94% 67% 62% G Resultaten Participatiegraad Inzicht & Bewustwording
Bijna alle deelnemers geven in de evaluaties aan dat zij een beter inzicht hebben in hun persoonlijke vitaliteit en zij meer bewust zijn van de impact van de keuzes die zij maken. 67% Verbetering in Leefstijl 2 van 3 deelnemers van onze programma’s geeft aan gedurende het programma een duurzame verandering in hun leefstijl te hebben bereikt. Persoonlijke doelen variëren van beter slapen, minder stress ervaren, t/m afvallen of een betere werk-privé balans of verandering van werk(omgeving). 62% Wil graag een vervolg Werk en privé situaties veranderen constant en kunnen een enorme impact hebben op vitaliteit. In vervolg op Vitality Booster verzorgen wij een jaarlijkse of halfjaarlijkse APK om inzicht te houden, de volgende stap te zetten of niet terug te vallen in oud gedrag. Wij hanteren altijd het principe van vrijwillige deelname. Daarnaast is Vitality Booster aansprekend voor zowel medewerkers die zichzelf als fit kwalificeren en medewerkers die hierin nog de nodige uitdagingen hebben.


Download ppt " Overview Quickscan  Body - Fysiek Brain - Mentaal Fysieke omgeving"

Verwante presentaties


Ads door Google