De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Rekenkamercommissie Leiden-Leiderdorp (RKC)

Verwante presentaties


Presentatie over: "Rekenkamercommissie Leiden-Leiderdorp (RKC)"— Transcript van de presentatie:

1 Rekenkamercommissie Leiden-Leiderdorp (RKC)
Evaluatie beleidsakkoord Presentatie Commissie Leefbaarheid en Bereikbaarheid 11 januari 2018 Rekenkamercommissie Leiden-Leiderdorp (RKC)

2 Rekenkamercommissie Leiden-Leiderdorp
Aanleiding 21 maart 2018: verkiezing nieuwe gemeenteraad en vervolgens start gesprekken over nieuw beleidsakkoord. Terugblikken op resultaten beleidsakkoord en geleerde lessen identificeren, ook voor de nieuwe gemeenteraad.

3 Vragen in het onderzoek
Rekenkamercommissie Leiden-Leiderdorp Vragen in het onderzoek Centrale vraag: Welke type beleidsafspraak is succesvol in een beleidsakkoord? Deelvragen: Wat is de mate van realisatie van elk van de beleidsafspraken uit het beleidsakkoord ? Wat onderscheidt de succesvolle beleidsafspraken? En wat kunnen we daarvan leren voor de vorm waarin het onderhandelingsresultaat voor de komende vier jaar wordt vastgelegd? We werken in dit onderzoek aan drie concrete resultaten: Een overzichtskaart van de mate waarin de afspraken en verder uit te werken intenties uit het beleidsakkoord 2014 – 2018 zijn gerealiseerd. Een overzicht van succesfactoren van de beleidsafspraken. Tips & tricks voor de gemeenteraad en de onderhandelende partijen over welke soort afspraken bijdragen aan het uitvoeren van het onderhandelingsresultaat.

4 Onderzoeksaanpak Documentanalyse:
Rekenkamercommissie Leiden-Leiderdorp Onderzoeksaanpak Documentanalyse: Welke doelen zijn gerealiseerd? Gesprekken met o.m. raadsleden, bestuurders en ambtenaren: Waarom zijn afspraken succesvol? Simulatie van onderhandelingen: Tips bij totstandkoming nieuw beleidsakkoord.

5 Vergroten van de ’evalueerbaar-heid’ van het nieuwe beleidsakkoord.
Rekenkamercommissie Leiden-Leiderdorp Beoogde resultaten Vergroten van de ’evalueerbaar-heid’ van het nieuwe beleidsakkoord. Versterken van de informatie-positie van de nieuwe gemeenteraad. Verzilveren geleerde lessen van de huidige gemeenteraad.

6 Vragen, suggesties, meningen?
Rekenkamercommissie Leiden-Leiderdorp Vragen, suggesties, meningen? Informatie: gemeenteraad.leiden.nl/raadscommissies/rekenkamercommissie/


Download ppt "Rekenkamercommissie Leiden-Leiderdorp (RKC)"

Verwante presentaties


Ads door Google