De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vaardigheden + Oversteken op een vierarmig kruispunt

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vaardigheden + Oversteken op een vierarmig kruispunt"— Transcript van de presentatie:

1

2 Vaardigheden + Oversteken op een vierarmig kruispunt
Oversteken op een kruispunt met verkeerslichten Links op de rijbaan stappen

3 Vertrek: Schoolingang Brechtsebaan. Ga tot aan de stoeprand. Luister naar het verkeer. Kijk ver links en rechts. Indien het veilig is, dan steek je over. In het midden van de rijbaan kijk je nogmaals links en rechts zonder te stoppen.

4 Brechtsebaan: Trottoir volgen tot kruispunt met de Berrélei. Sla linksaf aan de overzijde van de Brechtsebaan. Vervolg het trottoir en wandel zo dicht mogelijk tegen de huizen.

5 Berrélei: Sla rechtsaf en trottoir volgen richting Durentijdlei. Sla rechts af in de Berrélei. Volg het trottoir. Let op voor voertuigen welke de opritten van huizen kunnen af- of oprijden. Op het trottoir zal een hindernis de doorgang geheel of gedeeltelijk versperren. Om de hindernis te passeren, stop je aan de stoeprand. Kijk links of er voertuigen aankomen. Indien het veilig is dan verlaat je het trottoir en ga je om de hindernis heen. Voorbij de hindernis volgen we terug het trottoir.

6 Berrélei: Volg het trottoir tot aan de Durentijdlei. Steek de rijbaan over en sla rechtsaf. Verplicht fietspad / trottoir volgen richting Kerkedreef. Wandel tot aan de stoeprand van het vierarmig kruispunt. Luister naar het verkeer, kijk ver links, rechts, vooruit en links achter. Maak oogcontact met bestuurders. Indien veilig steek je over zonder te stoppen.

7 Durentijdlei: Volg het verplicht fietspad/trottoir tot aan de Kerkedreef. Sla rechtsaf en volg het verplicht fietspad/trottoir. Let op! Fietsers in beide richtingen.

8 Durentijdlei: Trottoir volgen tot aan oversteekplaats voor voetgangers voor de Kerkedreef. Wandel over het verplicht fietspad/trottoir. Aan de verharding sla je linksaf. Wandel tot aan de stoeprand. Luister naar het verkeer. Kijk goed naar rechts en maak oogcontact met bestuurders. Indien veilig steek je de rijbaan over.

9 Durentijdlei: Steek de rijbaan over en sla rechts af. Volg het trottoir. In de Kerkedreef verlaat je het trottoir en wandel je over de berm tot aan de stoeprand. Luister naar het verkeer. Kijk ver links en rechts. Indien veilig steek je de rijbaan recht over. In het midden van de rijbaan kijk je nogmaals links en rechts zonder te stoppen.

10 Kerkedreef: Rijbaan oversteken en trottoir volgen. In de Kerkedreef verlaat je het trottoir en wandel je over de berm tot aan de stoeprand. Luister naar het verkeer. Kijk ver links en rechts. Indien veilig steek je de rijbaan recht over. In het midden van de rijbaan kijk je nogmaals links en rechts zonder te stoppen.

11 Durentijdlei: Steek de Kerkedreef over en ga verder richting Wipstraat. Wandel over het trottoir in de richting van de Wipstraat.

12 Durentijdlei: Sla linksaf in de Wipstraat Wandel tot aan de het kruispunt met de Wipstraat. Sla linksaf en volg het trottoir in de richting van Molenheide.

13 Wipstraat: Volg het trottoir tot aan de Molenheide. Trottoir volgen. Wandel tot net voorbij het kruispunt met de Molenheide en sla rechtsaf. Wandel tot aan de stoeprand. Luister naar het verkeer, kijk ver links en rechts en maak oogcontact. Steek recht over en kijk nogmaals links en rechts in het midden van de rijbaan zonder te stoppen.

14 Molenheide: Wandel tot aan de Korenlaan. In deze straat is geen trottoir. Wandel over de berm links van de rijbaan tot aan de Korenlaan. Let op! Op sommige plaatsen moet je de berm verlaten. Wandel tot aan de stoeprand. Kijk goed links en rechts. Indien veilig verlaat je de berm en wandel je links van de rijbaan tot je terug verder kan wandelen op de berm.

15 Molenheide: Volg de berm richting Korenlaan. Wandel over de berm tot aan de Korenlaan (T-kruispunt). Stop aan de stoeprand. Kijk links en rechts. Indien veilig steek je de rijbaan recht over. Wandel verder langs de linkerzijde van de rijbaan. Let op! Op sommige plaatsen moet je de berm verlaten. Wandel tot aan de stoeprand. Kijk goed links en rechts. Indien veilig verlaat je de berm en wandel je links van de rijbaan tot je terug verder kan wandelen op de berm.

16 Korenlaan: Volg het trottoir tot aan de Durentijdlei. Sla rechtsaf en de steek de rijbaan over. Volg het trottoir tot aan de Wipstraat. Wandel tot aan de Durentijdlei. Op het trottoir sla je rechtsaf. Wandel tot aan de stoeprand. Luister naar het verkeer, kijk ver links en rechts en maak oogcontact. Indien veilig steek je de rijbaan over. Kijk nogmaals links en rechts in het midden van de rijbaan zonder te stoppen.

17 Durentijdlei: Volg het trottoir tot aan de Wipstraat. Sla linsaf richting Bredabaan. Wandel tot aan de stoeprand. Op het kruispunt staat een inspecteur van politie. Hij/zij zal enkele armbewegingen maken. Staat hij/zij met de arm omhoog, dan moeten we blijven staan. Staat hij/zij met een arm horizontaal en met zijn/haar aangezicht naar u, dan moeten we blijven staan. Staat hij/zij met een arm horizontaal in dezelfde richting waarin wij wandelen, dan mag je de rijbaan oversteken. Kijk eerst nog links en rechts en steek vervolgens de rijbaan over.

18 Durentijdlei: Steek de rijbaan over en sla rechts af. Wandel tot aan de stoeprand. Op het kruispunt staat een inspecteur van politie. Hij/zij zal enkele armbewegingen maken. Staat hij/zij met de arm omhoog, dan moeten we blijven staan. Staat hij/zij met een arm horizontaal en met zijn/haar aangezicht naar u, dan moeten we blijven staan. Staat hij/zij met een arm horizontaal in dezelfde richting waarin wij wandelen, dan mag je de rijbaan oversteken. Kijk eerst nog links en rechts en steek vervolgens de rijbaan over.

19 Wipstraat: Volg het trottoir tot aan de Bredabaan. Volg het trottoir zo dicht mogelijk tegen de huizen tot aan de Bredabaan.

20 Bredabaan: Sla rechtsaf en volg het trottoir richting Wuustwezel. Volg het trottoir richting zo dicht mogelijk tegen de huizen. Let op voor mensen die uit huizen of winkels komen. Let op voor fietsers, blijf op het trottoir.

21 Bredabaan: Trottoir volgen tot aan Della Faillestraat. Rijbaan oversteken en trottoir volgen richting Wuustwezel Wandel tot aan de stoeprand. Kijk naar links en rechts en maak oogcontact met bestuurders. Indien veilig, steek je de rijbaan over. Volg het trottoir richting Wuustwezel.

22 Bredabaan: Trottoir volgen tot aan Kerkedreef. Rijbaan oversteken en trottoir volgen richting Wuustwezel. Stop aan de stoeprand. Kijk naar de verkeerslichten. Bij rode fase moet je blijven staan aan de stoeprand. Bij groene fase kijk je links en rechts en maak je oogcontact. Vervolgens steek je de rijbaan over. Aan de overzijde volg je het trottoir richting Wuustwezel.

23 Bredabaan: Volg het trottoir tot aan de Brechtsebaan. Steek de rijbaan over. Stop aan de stoeprand. Kijk naar de verkeerslichten. Bij rode fase moet je blijven staan aan de stoeprand. Bij groene fase kijk je links en rechts en maak je oogcontact. Vervolgens steek je de rijbaan over.

24 Brechtsebaan: Sla rechtsaf en volg het trottoir tot aan de schoolingang. Einde van het examen. Volg het trottoir zo dicht mogelijk tegen de woningen.

25 VEEL SUCCES!


Download ppt "Vaardigheden + Oversteken op een vierarmig kruispunt"

Verwante presentaties


Ads door Google