De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Transmurale overdracht in Zuidwest Nederland Erika Kuilder

Verwante presentaties


Presentatie over: "Transmurale overdracht in Zuidwest Nederland Erika Kuilder"— Transcript van de presentatie:

1 Transmurale overdracht in Zuidwest Nederland Erika Kuilder 06-1041 7485 e.kuilder@ggdzhz.nl

2 10 ABR Zorgnetwerken

3 Samenwerking verschillende instellingen / organisaties

4 Antibioticaresistentie
Bijvoorbeeld: MRSA, CPE, ESBL, VRE

5 Antibioticaresistentie

6 Project transmurale overdracht
Weten = preventieve maatregelen om erger te voorkomen  Belangrijk: informatieoverdracht BRMO in de keten

7 Gevolgen van ABR Individueel Zorgketen Onbehandelbare infecties
Sociaal isolement ‘Gewone’ operaties niet meer mogelijk op veilige manier Zorgketen Patiëntveiligheid Uitbraken

8 Casus 1 Meneer Pietersen woont nog met veel thuiszorg thuis, is dementerend. Hij breekt zijn heup. De huisarts vermoedt een gebroken heup en stuurt hem in naar het ziekenhuis Er volgt een heupoperatie. In het ziekenhuis blijkt tijdens de opname dat meneer Pietersen op een afdeling ligt waar een MRSA-uitbraak is. De gehele afdeling is gekweekt maar de uitslag laat nog op zich wachten. Terug naar huis is geen optie meer. Meneer Pietersen komt bij jullie in het verpleeghuis wonen. Je SO wordt hoofdbehandelaar. Jij verpleegt/verzorgt meneer. De fysiotherapeut gaat 3x per week oefeningen met meneer Pietersen doen. ?

9 Casus 1 Krijg je altijd informatie over BRMO dragerschap te horen in de overdracht van het ziekenhuis? Waar zitten voor jullie de risico’s qua (afwezigheid) BRMO- informatieoverdracht? Wie heeft naar jullie inschatting welke verantwoordelijkheid om informatie over te dragen vanuit het ziekenhuis aan jullie? Wie hebben in het ziekenhuis nog meer belangrijke informatie voor jullie over BRMO-dragerschap? Wat zouden goede oplossingen zijn om informatieoverdracht te verbeteren?

10 Casus 2 Mevrouw Jansen uit jouw verpleeghuis wordt met een hartinfarct door je SO ingestuurd naar het ziekenhuis Ze krijgt een nieuwe hartklep. Tijdens opname blijkt mevrouw op basis van een kweek drager van een VRE. Ze is er niet ziek van. Mevrouw Jansen komt terug naar jullie verpleeghuis. Het BRMO dragerschap staat niet in de overdracht. De zoon van mevrouw Jansen vertelt twee weken later in een toevallig gesprekje dat er “iets met een bacterie” was. Wat doe je als je dit hoort?

11 Stelling Overdracht van BRMO-informatie is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de zendende én de ontvangende zorginstellingen

12 Mag ik hierover een keer met jullie doorpraten?

13


Download ppt "Transmurale overdracht in Zuidwest Nederland Erika Kuilder"

Verwante presentaties


Ads door Google