De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Agenda aanstaande week 1/2

Verwante presentaties


Presentatie over: "Agenda aanstaande week 1/2"— Transcript van de presentatie:

1 Agenda aanstaande week 1/2
Zondag 7 april 09:30 Kerkdienst - br. W. Schaaij 09:30 Kind in Kerk bovenbouw, Thema Paasfeest 14:00 Kerkdienst - ds T. Nap 15:00 bloemen bezorgen: Fam. P. Mulder

2 Agenda aanstaande week 2/2
Zondag 14 april 09:30 Kerkdienst - br Izaak van Apeldoorn (afsluitingsdienst 'Vol van Vertrouwen') 09:30 Kind in Kerk onderbouw, Thema Paasfeest 14:00 Kerkdienst - ds. R. Prins 15:00 bloemen bezorgen: Fam. M. Jansma

3 Jarigen aanstaande week
ma Renske From (21) di Sybren From (23) wo Z. v/d Heide - de Haan (54) za Br. F. Boonstra (36) zo J. Lengkeek (44)

4

5 Christelijk Ooststellingwerfs mannenkoor

6 Christelijk Ooststellingwerfs mannenkoor

7 Spreker Willem Jongsma
Jeugdmeeting Spreker Willem Jongsma HOUT MOET 14 April Start om uur GKV de levensbron, de Feart 85, Ureterp

8

9 Psalm 65: 1, 2 1 De lofzang klinkt uit Sions zalen tot U met stil ontzag. Daar zal men U, o God, betalen geloften dag aan dag. U hoort hen die uw heil verwachten, o Hoorder van 't gebed. Zo naderen al de geslachten tot U, die 't leven redt.

10 Psalm 65: 1, 2 2 Een stroom van ongerechtigheden had d' overhand op mij, maar U verzoent ons overtreden en maakt van schuld ons vrij. Welzalig die U hebt verkoren om in uw heilig hof te wonen om uw heil te horen, te zingen tot uw lof.

11

12 Welkom Voorganger: br. W. Schaaij Organist: br. <naam organist> Beamist: br. P.B. Wagenaar

13 Weektekst

14 Welkom Voorganger: br. W. Schaaij Organist: br. <naam organist> Beamist: br. P.B. Wagenaar

15

16 Psalm 18: 1 1 Ik heb U lief van ganser harte, HERE. Gij immers zult het onheil van mij weren. Gij zijt mijn steenrots, mijn bevrijder, Gij, Gij zijt een muur, een vestingwal om mij. Mijn God, mijn schild, mijn schuilplaats in gevaren, mijn rots die mij beschermt en blijft bewaren, o hoorn des heils, U loof ik voor altijd, ik roep het uit, want Gij hebt mij bevrijd.

17

18 Votum en zegengroet

19

20 Psalm 18: 7 7 De HEER heeft mij vergolden naar mijn daden, mijn reine handen en mijn rechte paden. Getrouw zult Gij voor de getrouwe zijn, goed voor de goede, voor de reine rein. Wie wel doet aan Gods knechten, aan Gods zonen, zult Gij als knecht, zult Gij als zoon belonen. Maar wie zich afwendt en uw stem niet hoort, Gij treedt hem tegen met uw toornig woord.

21

22 Lezen Romeinen 9: 6-23 6 God heeft zijn belofte niet gebroken. Want niet alle Israëlieten behoren werkelijk tot Israël, 7 niet alle nakomelingen van Abraham zijn ook werkelijk zijn kinderen. Er staat immers geschreven: ‘Alleen de nakomelingen van Isaak zullen gelden als jouw nageslacht.’ 8 Dat wil zeggen: ze zijn niet door hun natuurlijke afstamming kinderen van God, maar gelden als nageslacht van Abraham op grond van Gods belofte. 9 Als íets een belofte is dan zijn het deze woorden: ‘Over een jaar kom ik terug en dan heeft Sara een zoon.’ 10 Sterker nog, Rebekka was van onze vader Isaak zwanger van een tweeling,

23 Lezen Romeinen 9: 6-23 11-12 en al voor ze geboren waren en nog niets goeds of slechts hadden gedaan, werd haar gezegd: ‘De oudste zal de jongste dienen.’ Gods besluit blijft namelijk van kracht: God kiest een mens niet uit op grond van zijn daden, maar omdat hij hem roept. 13 Zo staat er ook geschreven: ‘Jakob heb ik liefgehad, Esau heb ik gehaat.’ 14 Moeten we dan zeggen dat God onrechtvaardig is? Natuurlijk niet. 15 Hij zegt immers tegen Mozes: ‘Ik ben barmhartig voor wie ik barmhartig wil zijn, ik schenk genade aan wie ik genade wil schenken.’

24 Lezen Romeinen 9: 6-23 16 Alles hangt dus af van God en zijn barmhartigheid, niet van de wil of de inspanning van de mens. 17 Zo zegt hij volgens de Schrift tegen de farao: ‘Ik heb u alleen maar aangesteld om u mijn macht te tonen en om iedereen op aarde te laten weten wie ik ben.’ 18 Dus God is barmhartig voor wie hij wil en maakt halsstarrig wie hij wil. 19 Maar nu zult u vragen: ‘Waarom roept God ons dan nog ter verantwoording? Niemand gaat toch in tegen zijn wil?’ 20 Wie bent u eigenlijk dat u, een mens, iets tegen God zou inbrengen? Vraagt het aardewerk soms aan de pottenbakker: ‘Waarom hebt u me gemaakt zoals ik eruitzie?’

25 Lezen Romeinen 9: 6-23 21 Heeft de pottenbakker niet de vrijheid om van dezelfde klomp klei zowel een kostbare vaas als een alledaagse pot te maken? 22 God heeft degenen die het voorwerp van zijn toorn zijn en die hij heeft bestemd voor de ondergang, met veel geduld verdragen omdat hij zijn toorn ook wil tonen en zijn macht kenbaar wil maken. 23 En omdat hij zijn overweldigende majesteit wil tonen, heeft hij degenen die het voorwerp zijn van zijn barmhartigheid ertoe voorbestemd om in zijn majesteit te delen.

26

27 Psalm 77: 1, 3, 4 1 Roepend om gehoor te vinden, om bij God gehoor te vinden, roep en smeek ik onverpoosd maar mijn ziel blijft ongetroost. Nu de druk mij overmande, hef ik tot de Heer mijn handen, maar 't gedenken is mij pijn, nu ik zonder God moet zijn.

28 Psalm 77: 1, 3, 4 3 Zou de Heer zijn volk verstoten? Heeft de toorn zijn hart gesloten? Is zijn gunst voorgoed voorbij? Blijft niet wat Hij eenmaal zei? Kan God zijn gena vergeten? Heb ik steeds vergeefs geweten, dat des Allerhoogsten kracht stand houdt tot het laatst geslacht?

29 Psalm 77: 1, 3, 4 4 God, op wat Gij eens verrichtte, wil ik mijn betrouwen stichten. Wat Gij eens gedaan hebt is steeds in mijn gedachtenis. Heel de wereld zag uw sterkte, zag de wondren die Gij werkte, toen Gij, groot in heiligheid, Jakobs volk hebt uitgeleid.

30

31 Preek

32 Leerdienst over Dordtse Leerregels hoofdstuk 1, artikel 7
Verkiezende liefde Leerdienst over Dordtse Leerregels hoofdstuk 1, artikel 7

33 Verkiezende liefde al voor de grondlegging van de wereld
Dordtse Leerregels hoofdstuk 1, artikel 7

34 Verkiezende liefde al voor de grondlegging van de wereld
groot aantal mensen Dordtse Leerregels hoofdstuk 1, artikel 7

35 Verkiezende liefde al voor de grondlegging van de wereld
groot aantal mensen (niet beter dan anderen) Dordtse Leerregels hoofdstuk 1, artikel 7

36 Verkiezende liefde al voor de grondlegging van de wereld
groot aantal mensen (niet beter dan anderen) in Christus Dordtse Leerregels hoofdstuk 1, artikel 7

37 Verkiezende liefde Romeinen 8: 30
Wie hij bestemd heeft (om zijn kinderen te worden), heeft hij ook geroepen; en wie hij heeft geroepen, heeft hij ook vrijgesproken; en wie hij heeft vrijgesproken, heeft hij nu al laten delen in zijn luister Dordtse Leerregels hoofdstuk 1, artikel 7

38 Verkiezende liefde Eeuwige keus Niet beter dan anderen
Altijd in Jezus Christus Het komt af Dordtse Leerregels hoofdstuk 1, artikel 7

39 Verkiezende liefde Dordtse Leerregels hoofdstuk 1, artikel 7

40 Verkiezende liefde Romeinen 9:
Dordtse Leerregels hoofdstuk 1, artikel 7

41 Verkiezende liefde Romeinen 9: Jakob en Ezau
Dordtse Leerregels hoofdstuk 1, artikel 7

42 Verkiezende liefde Romeinen 9: Jakob en Ezau Farao
Dordtse Leerregels hoofdstuk 1, artikel 7

43 Verkiezende liefde Romeinen 9: Jakob en Ezau Farao Een pottenbakker
Dordtse Leerregels hoofdstuk 1, artikel 7

44 Verkiezende liefde Romeinen 9: Jakob en Ezau Farao Een pottenbakker
Hoogspanning Dordtse Leerregels hoofdstuk 1, artikel 7

45 Verkiezende liefde Romeinen 9: Jakob en Ezau Farao Een pottenbakker
Hoogspanning: God is God Dordtse Leerregels hoofdstuk 1, artikel 7

46 Verkiezende liefde Romeinen 9: Jakob en Ezau Farao Een pottenbakker
Hoogspanning: God is God Dordtse Leerregels hoofdstuk 1, artikel 7

47 Verkiezende liefde Romeinen 9: Jakob en Ezau Farao Een pottenbakker
Hoogspanning: God is God Dordtse Leerregels hoofdstuk 1, artikel 7

48 Verkiezende liefde Hoe geef je antwoord?
Dordtse Leerregels hoofdstuk 1, artikel 7

49 Verkiezende liefde Hoe geef je antwoord?
Dordtse Leerregels hoofdstuk 1, artikel 7

50

51 Lied 95 Uit: Liedboek voor de kerken
1 Nu bidden wij met ootmoed en ontzag de Vader aan, wiens naam aan elk geslacht in hemel en op aarde aanzijn gaf, dat, naar zijn heerlijk wezen, Hij ons de kracht des Heiligen Geestes geve en de Messias bij ons intrek neme. Zijn liefde is de grondslag van ons leven, de oorsprong van ons hart.

52 Lied 95 Uit: Liedboek voor de kerken
2 Dan zullen wij met alle heilgen saam in 't morgenlicht op hoge tinnen staan en hoogte en diepte, lengte en breedte van Gods heil doormeten mogen. Dan kennen wij de liefde uit den hoge, al gaat zij verre het verstand te boven. Wij zullen tot de volle wasdom komen in Gods verheven naam.

53 Lied 95 Uit: Liedboek voor de kerken
3 Hem nu die in ons werkt en ons geleidt, die verder gaat dan al ons bidden reikt en meer is dan ons diepste denken peilt, zij heerlijkheid en glorie in de gemeente die Hij heeft verkoren, in elk geslacht dat van zijn naam zal horen, door Jezus Christus, nu gelijk tevoren en tot in eeuwigheid.

54

55 Lied 437 Uit: Liedboek voor de kerken
1 Vernieuw Gij mij, o eeuwig Licht! God, laat mij voor uw aangezicht, geheel van U vervuld en rein, naar lijf en ziel herboren zijn. 2 Schep, God, een nieuwe geest in mij, een geest van licht, zo klaar als Gij; dan doe ik vrolijk wat Gij vraagt en ga de weg die U behaagt.

56 Lied 437 Uit: Liedboek voor de kerken
3 Wees Gij de zon van mijn bestaan, dan kan ik veilig verder gaan, tot ik U zie, o eeuwig Licht, van aangezicht tot aangezicht.

57

58 Collecte 1e collecte: Zending 2e collecte: Huisvestingslasten

59 Agenda aanstaande week 1/2
Zondag 7 april 09:30 Kerkdienst - br. W. Schaaij 09:30 Kind in Kerk bovenbouw, Thema Paasfeest 14:00 Kerkdienst - ds T. Nap 15:00 bloemen bezorgen: Fam. P. Mulder

60 Agenda aanstaande week 2/2
Zondag 14 april 09:30 Kerkdienst - br Izaak van Apeldoorn (afsluitingsdienst 'Vol van Vertrouwen') 09:30 Kind in Kerk onderbouw, Thema Paasfeest 14:00 Kerkdienst - ds. R. Prins 15:00 bloemen bezorgen: Fam. M. Jansma

61 Jarigen aanstaande week
ma Renske From (21) di Sybren From (23) wo Z. v/d Heide - de Haan (54) za Br. F. Boonstra (36) zo J. Lengkeek (44)

62

63 Lied 481: 1, 4 Uit: Liedboek voor de kerken
1 O grote God die liefde zijt, o Vader van ons leven, vervul ons hart, dat wij altijd ons aan uw liefde geven. Laat ons het zout der aarde zijn, het licht der wereld, klaar en rein. Laat ons uw woord bewaren, uw waarheid openbaren.

64 Lied 481: 1, 4 Uit: Liedboek voor de kerken
4 Wij danken U, o liefde groot, dat Christus is gekomen. Wij hebben in zijn stervensnood uw diepste woord vernomen. Nog klinkt dat woord; het spreekt met macht en het wordt overal volbracht waar liefde wordt gegeven, wij uit uw liefde leven.

65

66 Amen

67

68 We hopen u de volgende dienst weer te zien.
Tot ziens We hopen u de volgende dienst weer te zien.


Download ppt "Agenda aanstaande week 1/2"

Verwante presentaties


Ads door Google