De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Minor Ondernemerschap - Finance -

Verwante presentaties


Presentatie over: "Minor Ondernemerschap - Finance -"— Transcript van de presentatie:

1 Minor Ondernemerschap - Finance -
Lenie Verwijs en Michel Knoppel

2 De Finance Consultants
Lenie Verwijs Voor belasting en finance gerelateerde vragen Michel Knoppel Voor finance gerelateerde vragen

3 Waarom is Finance Belangrijk?
Is mijn bedrijf winst-gevend? Welke ondernemingsvorm? Komt mijn begroting overeen met m’n daadwerkelijke resultaten? Kan ik mijn rekenin-gen wel betalen? Is die ene investering verantwoord? Hoeveel belasting moet ik betalen? Wanneer bereik ik break-even? Hoeveel kapitaal aan te trekken? Heb ik voldoende cash? Wat heb ik na een jaar werken verdiend?

4 Leerdoelen Finance Het berekenen van de kostprijs van het product of dienst. Het berekenen van een geschikt uurtarief. Het kunnen begrijpen van een balans. Het kunnen opstellen en begrijpen van een resultatenrekening. Het kunnen opstellen en begrijpen van een liquiditeitsoverzicht. Het kunnen doen van een BTW aangifte. Snappen wat de aangifte inkomstenbelasting voor een ondernemer inhoudt. Snappen op welke manier je het minst belasting betaalt of juist het meest terugkrijgt.

5 Hoe Faciliteren Wij Jullie Hierin?
Aaaahh! Ik val! Finance en belasting gerelateerde colleges Webcolleges Beschikbaar voor vragen Wij: Ruuustig maar!

6 Tijdpad Finance en Belastingcolleges

7 OP4 Finance en Fiscaal - Deliverables
Probeer deze berekening zo nauwkeurig mogelijk te maken. Deze zal namelijk voor een groot gedeelte het resultaat bepalen Kostprijs- en uurtariefberekening Exploitatiebegroting (periode mei 2019 – apr 2020) Liquiditeitsbegroting (periode mei 2019 – apr 2020) Begrotingen Deze bevat de resultatenrekening en het liquiditeitsoverzicht Plaats de boekhouding, inclusief deze overzichten, op de tegel. Boekhouding Alle belastingcolleges (aantal = 3) dienen te worden gevolgd. Je plaatst een kopie van je BTW aangifte op de tegel. BTW aangifte

8 Tijdpad Februari – Introductie / opstart / colleges
Juni – eindconsulten (vervolgd) Mei – Fiscale onderdelen afronden / eindconsulten April – Finance onderdelen afronden Maart – Beginnen met deliverables Februari – Introductie / opstart / colleges Onderschat de hoeveelheid werk niet en begin op tijd. Op deze manier kan er tijdig worden bijgestuurd. We realiseren ons dat iedere onderneming een specifiek pad volgt.

9 TOTAAL DELIVERABLES 50 TOTAAL BIJEENKOMSTEN TOTAAL 100 DELIVERABLES
Kostprijs- en uurtariefberekening 10 Voor al deze deliverables geldt dat ze op de OP4 finance tegel dienen te worden geplaatst. Deze wordt gecheckt bij een eindconsult. Begrotingen 20 Belastingaangifte en Boekhouding TOTAAL DELIVERABLES 50 BIJEENKOMSTEN Belastingdienst & Lenie (1-mrt) 5 Individuele aanwezigheid VISMA met Michiel & Bob (4-mrt) Omzetbelasting met Lenie (5-mrt) Uitleg finance/begroting (8-mrt) Inkomstenbelasting unit 4 & Lenie (12-mrt) Uitleg Visma Bob & Lenie (14-mrt) Uitleg Visma Bob & Lenie (19-mrt) Finance Werkcollege (11-apr) 15 Eén vertegenwoordiger per groep aanwezig TOTAAL BIJEENKOMSTEN TOTAAL 100

10 Over de Puntentoekenning
Over de Deliverables De daadwerkelijke deliverables zijn 50% van je eindcijfer Realiseer dat het aantal punten achter de deliverables een max. aantal punten is dat je kunt ontvangen indien je deze deliverable naar behoren afrondt Over de Bijeenkomsten Als je niet aanwezig ben bij de met ROOD gemarkeerde bijeenkomsten: Behalve het missen van de punten, leidt het tot additioneel puntenaftrek! > Belastingdienst & Lenie (1-mrt) -5 pt > Visma Michel & Bob (4-mrt) -5 pt > Finance werkcollege (11-apr) -10 pt

11 Over het Finance Werkcollege
Dit is een essentiële bijeenkomst voor het succesvol afronden van de finance deliverables. Ter voorbereiding dient iedere vertegenwoordiger van de groep mee te nemen naar deze bijeenkomst (dit wordt voorafgaand aan het college gecheckt): > Liquiditeitsbegroting > Exploitatiebegroting > Kostprijs- en Uurtariefberekening Tijdens deze bijeenkomst zullen we verder werken aan deze deliverables.

12 Over het Voeren van de Boekhouding
Hier wordt VISMA voor beschikbaar gesteld. Met de software van Visma/ E-accounting Voorwaarden je hebt een KvK inschrijving: Dan krijg je 1 jaar lang gratis softwarepakket Je leert o.a. hoe je een verkoopfactuur maakt, een logo op je factuur plaats, je bank automatisch boekt in de boekhouding, je krijgt een gratis webshop, met koppeling en verwerking van Izettle en Mollie, met 1 druk op de knop maak je de BTW aangifte en stel je de balans en resultatenrekening van je bedrijf op. Dit wordt tijdens de colleges uitgelegd.

13 Belangrijke Overwegingen
WEL VISMA GEEN VISMA ACCOUNTANT / BOEKHOUDER Dan geniet je van de voordelen dat wij kunnen meekijken in de boekhouding. > Bijsturen indien nodig > Hulp bij de BTW aangifte en eventuele geschillenprocedure Dan nemen wij geen verantwoording voor het versturen van de BTW aangifte. Uit de praktijk blijkt dat dit dan veelal te laat gebeurt. Leidt tot een boete (EUR 5000) Jullie zijn dan ook zelf verantwoordelijk voor de kwijtscheldingsprocedure. Deze neemt aanzienlijk tijd in beslag. Dan krijg je nul punten voor het onderdeel belastingaangifte en boekhouding, daar je ervoor hebt gekozen deze uit te besteden. Oftewel, je zult dan nog beter dienen te scoren op de andere onderdelen om hiervoor te compenseren.

14 OP4 Finance (Webcolleges hier te vinden)

15 Dank voor de Aandacht


Download ppt "Minor Ondernemerschap - Finance -"

Verwante presentaties


Ads door Google